Charlie’s Travels blij met doorstart

Door: Arjen Lutgendorff


Charlie’s Travels werd op 18 mei jl. door de rechtbank te Amsterdam failliet verklaard, maar oprichter/eigenaar Charles Witlox meldt aan TravelPro dat er ondertussen een doorstart is gerealiseerd.

Witlox, die Charlie’s Travels op 2 februari 2014 heeft opgericht, laat aan TravelPro weten dat hij ervan baalt dat het is misgegaan met zijn reisorganisatie. Aan de andere kant is hij blij dat er een doorstart is gerealiseerd. Hoewel hij er eigenlijk niet veel behoefte aan had om over het faillissement te praten, bekijkt hij de situatie van de positieve kant. “Het goede nieuws is dat we zijn doorgestart.” Is het de coronacrisis die voor het faillissement heeft gezorgd? “Inderdaad, we konden de coronacrisis niet de kop bieden, maar gelukkig zijn we alweer doorgestart. Het faillissement is alweer drie weken geleden ingediend en we zijn alweer een week door.” Het garantiefonds GGTO is niet heel blij met hoe het allemaal is gegaan. “Dat begrijp ik, wij zijn er ook niet blij mee. Niemand is blij met de coronacrisis en de schade die het oplevert.” Ik was verbaasd dat je website nog draaide en dat er geen melding op te zien was van het faillissement. “Dat is niet ongebruikelijk, want de curator wilde dat alles door bleef draaien zodat de schade beperkt bleef. We hebben persoonlijk contact met onze klanten en er is goed overleg met de curator.” Hoe zit het met de schade die klanten hebben? “Die kunnen zij indienen bij de fondsen.”

Klanten van Charlie's Travels hebben inmiddels van GGTO bericht ontvangen over het indienen van een claim. De claimtermijn loopt tot 18 juli 2021 (twee maanden na faillissementsdatum). Claims ingediend na deze datum worden niet meer in behandeling genomen. Betalingen die aan Charlie’s Travels B.V. gedaan zijn ná 19 mei 2021 worden niet meer door GGTO gegarandeerd. Charlie’s Travels was tot 31 augustus 2020 aangesloten bij Garantiefonds GGTO. Alle boekingen van vóór die datum vallen onder de dekking van de GGTO. VZR Garant laat weten dat betalingen gedaan aan Charlie’s Travels B.V. op of na 17-05-2021 niet door VZR Garant worden vergoed. Wanneer u voor een boeking bij Charlie’s Travels B.V. (een deel van) de reissom vooruit heeft betaald dan kan u deze betaling vergoed krijgen door VZR Garant. Dit geldt ook voor in verband met de coronacrisis door Charlie’s Travels B.V. uitgegeven vouchers. VZR Garant laat weten ervoor te kunnen kiezen boekingen alsnog uit te (laten) voeren. Als je een doorstart hebt gemaakt, dan moet je ook zijn aangesloten bij een garantiefonds. Is dat al geregeld? “We zijn in overleg met de fondsen onder welke voorwaarden we weer kunnen toetreden. Wanneer het zover is, dan zal dat op onze website worden vermeld.”

Reactie VZR Garant “Charlie’s Travels was sinds september 2020 bij ons aangesloten. We zijn op dit moment aan het onderzoeken wat de schade is en hebben daarvoor informatie opgevraagd. Wij hebben nog geen duidelijkheid gekregen over een eventuele doorstart. Een doorstart is overigens niet ongebruikelijk in de reissector. Wat de gevolgen zijn voor de boekingen die onder onze dekking vallen dat is nog niet duidelijk. Het is nog een vrij recente gebeurtenis, dus het is nog te vroeg om allerlei conclusies te trekken”, aldus een woordvoerder van VZR Garant. Lees hier de reactie van GGTO.

Deel dit artikel