KLM Package Deals omgedoopt tot KLM Holidays

Door: Arjen Lutgendorff


KLM Package Deals gaat met ingang van deze week verder als KLM Holidays. Het aanbod aan vluchten, hotels en huurauto’s is uitgebreid. Nieuw is dat KLM de CO2-uitstoot van vluchten in het pakket compenseert. Bovendien gaat KLM de samenwerking met de reisbranche aan. De vernieuwing van KLM Holidays is een van de onderdelen van de bredere commerciële strategie van KLM op de Nederlandse markt.

Deze strategie bestaat uit drie pijlers: re-enforce the brand (zorg ervoor dat consumenten hun vertrouwen in KLM behouden), reconnect with the markets (het contact met zakenpartners en klanten intensiveren) en recover the business (met commerciële acties en nieuwe proposities, zoals KLM Holidays, ervoor zorgen dat de verkoop weer op gang komt). Op deze manier hervat KLM de commerciële activiteiten op de Nederlandse markt nu reizen geleidelijk aan weer mogelijk wordt voor onze klanten. Nu ook voor reisagenten Consumenten kunnen al sinds 2014 op klm.nl een pakketreis samenstellen. Dat blijft uiteraard zo met KLM Holidays. Wie liever via een tussenpersoon boekt, heeft die mogelijkheid nu ook. KLM Holidays is vanaf vandaag namelijk toegankelijk voor reisadviseurs, via een eigen login. Dit geldt voor alle pakketreizen waarbij de vluchten door KLM of partners worden uitgevoerd, met uitzondering van Transavia. De prijzen zijn voor consumenten en de reisbranche hetzelfde. Agenten verdienen een aantrekkelijke commissie per verkochte pakketreis, zonder ingewikkelde contracten of verdienmodellen. Geld-terug-garantie KLM Holidays biedt maximale flexibiliteit met de geld-terug-garantie. De klant kan de boeking nu tijdelijk ongeacht de reden kosteloos wijzigen of annuleren. Bij annulering ontvangt de klant zijn/haar geld terug (minus administratie- en overige kosten). Dit kan tot 21 dagen voor het geplande vertrek. De geld-terug-garantie betreft boekingen waarvan de vluchten worden uitgevoerd door KLM, Air France, Delta Air Lines of Virgin Atlantic.

Andere voordelen voor klanten Met de pakketreizen van KLM Holidays hebben klanten een uitgebreide keuze uit bestemmingen, vertrektijden en verblijfsduur. Zo is de klant dus niet gebonden aan een vaste verblijfsduur. KLM Holidays heeft een aanbod van duizenden drie- tot vijfsterrenhotels wereldwijd. Het pakket kan worden uitgebreid met een luchthaventransfer, excursies of huurauto, als daar behoefte aan is. CO2-uitstoot Nieuw is dat KLM de CO2-uitstoot van de vluchten binnen een KLM Holidays-pakketreis compenseert die worden uitgevoerd door KLM, Air France, Delta Air Lines en Transavia. Flying Blue Flying Blue-deelnemers sparen miles op de vluchten binnen het geboekte pakket. En zij kunnen met hun gespaarde miles korting op een pakketreis van KLM Holidays krijgen door een kortingsvoucher te bestellen in de Flying Blue Store. Samenwerking met Airtrade KLM Holidays is een samenwerkingsverband met Airtrade, die de technologie voor het boekingssysteem op klm.nl levert en de afhandeling van de boekingen verzorgt. De ANVR- en SGR-voorwaarden en de Richtlijn Pakketreizen zijn van toepassing.

Deel dit artikel