Welkom in Zuid-Korea

Wie is de eerste Masked Traveller?

Wil jij Zuid-Korea nóg beter leren kennen? Goed nieuws, de Korea Tourism Organization lanceert in samenwerking met TravMagazine, TravelPro en TravEcademy de campagne The Masked Traveller, waarbij je geweldige prijzen kan winnen! Daarnaast geeft het verkeersbureau je nog meer informatie waardoor je deze geweldige bestemming nog beter kan verkopen.

Zuid-Korea is een klein schiereiland en heeft 2,5 keer de grootte van Nederland. Het land is circa 600 km lang en 200 kilometer breed. Een groot deel van de inwoners leeft in de grote steden. Zo’n 70% van het land bestaat uit bergen, waardoor Zuid-Korea een van de meest bergachtige bestemmingen ter wereld is. Het hoogste punt ligt op 1.950 meter; de berg Hallasan op het vulkanische eiland Jeju, het grootste eiland van het land. Zuid-Korea heeft 22 nationale parken met elk een lokale biosfeer; achttien in de bergen, drie maritieme nationale parken (een groot deel van de kust) en één historisch nationaal park. Klik hier voor meer informatie.

Groene theevelden Naast bergen heeft het land diverse andere landschapstypen. Zo vind je in het zuidwesten veel groene theevelden, vooral in de regio Boseong. Rijstvelden bedekken ook een groot deel van het land, met name in het zuidoosten. Drie zeeën Zuid-Korea wordt omringd door drie zeeën: de Gele Zee in het westen, de Oostzee (Donghae) in het oosten en de Zuidzee (Namhae) in het zuiden. De mooiste stranden van Zuid-Korea liggen aan de oostkust, vooral ter hoogte van de steden Gangneung en Busan. Voor de zuidkust liggen tal van kleine eilandjes. De kustlijn is daar grillig gevormd. Ook de grillige westkust wordt gekenmerkt door veel kleine eilandjes en mooie stranden, vooral het zuidelijke deel. Voor prachtige witte en zwarte zandstranden, maar ook voor bijzonder en ongekend natuurschoon, adviseer je het zuidelijke eiland Jeju. Van de diverse Koreaanse meren noemen we het Chungju-meer, het grootste en met uitzonderlijke vergezichten.

Vier seizoenen Zuid-Korea heeft een landklimaat met vier verschillende seizoenen. De lente en herfst zijn de meest aangename seizoenen voor een bezoek aan het land. In de lente (eind maart-half juni) is het gemiddeld 15 graden overdag, met vrij koude nachten, af en toe een bui en over het algemeen zonnig. De zomer (half juni-eind september) kent hoge temperaturen. De maand juli is de regenperiode, terwijl het in augustus vrij vochtig is. Het herfstseizoen (begin oktober-half november) kent overdag zachte en aangename temperaturen. In de winter (eind november-half maart) is het onder nul in een groot deel van het land. Met in januari en februari sneeuw in de bergen. Over het algemeen is het dan droog en zonnig. Elk seizoen heeft zo haar eigen charme. De kleurrijke lentelandschappen met roze en gele bloesem; de zomer met waterfestivals voor onvergetelijke herinneringen; poëtische inspiratie door de herfstkleuren met goud en karmozijnrood gebladerte en laat je in de winter inspireren door op traditionele daken neerdwarrelende sneeuwvlokken… Geniet van de natuur Het land is perfect voor liefhebbers van buitenactiviteiten. Het bergachtige landschap is ideaal voor wandelingen. De nationale parken zijn goed onderhouden en bewegwijzerd, waardoor zowel ervaren als beginnende wandelaars de Koreaanse natuur kunnen ontdekken. Voor hikes van meerdere dagen biedt een aantal parken onderdak in alle comfort. Veel gekozen parken zijn Seoraksan (noordoosten), Bukhansan (ten noorden van Seoul), Jirisan (zuiden), Songnisan (centraal) en Hallasan (centraal op het eiland Jeju). Voor wie graag wandelt op vlak terrein is Jeju ideaal. Langs de kust zijn talrijke wandelpaden aangelegd. Er zijn ook talrijke fietspaden aangelegd en het is mogelijk om aan de oostkust helemaal van noord naar zuid te fietsen. Het eiland Jeju kan je helemaal rondfietsen. In de winter kunnen wintersportliefhebbers terecht in de vele skioorden in het noorden van het land. Klik hier voor een virtual tour over het betoverende eiland Jeju.

Win met The Masked Traveller! Ter gelegenheid van 60 jaar betrekkingen met Nederland lanceert de Korean Tourism Organization in samenwerking met TravMagazine, TravelPro en TravEcademy de campagne The Masked Traveller. De komende vier weken komt er elke dag een K-friend mascotte voorbij - in totaal zijn er vier verschillende. Houd onze websites, podcast, socials, nieuwsbrieven en cursussen in de gaten!

Hint In welke hoedanigheid was The Masked Traveller van deze week in Zuid-Korea? “Ik was er op vakantie, ruim drie weken.”

Weet jij wie The Masked Traveller van deze week is? Een branche-collega bij een reisonderneming of iemand die anderszins verbonden is met Zuid-Korea. Ga dan snel naar TravEcademy en vul je antwoord in. Je maakt kans op een van de vier vliegtickets naar Zuid-Korea met Korean Air of een van de tien dinerbonnen ter waarde van €50 in een Koreaans restaurant naar keuze. Je mag zo vaak meedoen als je wil!

Meer informatie: Wil je meer weten over Zuid-Korea? Ga dan naar deze site of naar deze Nederlandse Facebook-pagina.

image