“Het is ongelooflijk fijn en leuk om weer boekingen te maken”

Door: Sharon Evers


Het afgelopen jaar hebben veel reisadviseurs afscheid moeten nemen van hun baan. De een is nog zoekende naar een nieuwe of heeft de branche definitief verlaten, maar de ander is gelukkig weer aan de slag in onze geliefde sector. Zo ook Patricia Dobbelsteen, zij is onlangs gestart bij Middenoostenreizen in Den Bosch.

Op de vraag hoe lang ze al werkzaam is in de reisbranche, antwoordt Patricia: “Superlang, vanaf 1992. Ik begon op het hoofdkantoor bij Van Gerwen in Veldhoven. Later heb ik voor TUI gewerkt en de laatste jaren bij TravelTeam in Oss van Mariëlle Henzen.” Als gevolg van de coronacrisis heeft Patricia afscheid moeten nemen van TravelTeam. “Dit vond ik erg jammer. We hadden een heel leuk team met een fijne werkgever en een heel goed lopende winkel. Ik weet ook dat Mariëlle er alles aan gedaan heeft om mij en een andere collega destijds te kunnen behouden, maar dit lukte helaas echt niet. Natuurlijk is dat erg jammer, maar wel begrijpelijk.”

Patricia Dobbelsteen


“Mijn favoriete bestemming? Dat is lastig. Ik kan niet kiezen, het Midden-Oosten biedt zoveel mooie bestemmingen”

Toen het einde van haar baan bij TravelTeam in zicht kwam, had het logischerwijs geen zin om naar een nieuwe uitdaging te zoeken in de reisbranche. Iedereen zat namelijk in hetzelfde schuitje. Daarom zocht Patricia naar iets buiten de branche. “Ik stopte per 1 oktober 2020 en na een maandje ‘thuis te hebben gezeten’, ben ik gaan werken voor een isolatiebedrijf in de commerciële binnendienst. Hier heb ik acht maanden gewerkt.” Maar zoals dat bij velen gaat, blijft de reissector toch altijd kriebelen. “Via social media kwam ik de vacature van Middenoostenreizen tegen en dat sprak me enorm aan, omdat ik deze landen fantastisch vindt. Maar ook omdat de werkzaamheden toch net even wat anders zijn - ik heb altijd op een reisbureau gewerkt en dit is een touroperator - is dit voor mij een mooie en erg leuke uitdaging. Tijdens het kennismakingsgesprek werd ik nog enthousiaster.” Zij niet alleen, want ook Rob van Helvoort (eigenaar & oprichter Middenoostenreizen) ook.

ROB VAN HELVOORT


“Wij waren op zoek naar iemand met veel reis- en reisbureauervaring. Iets wat Patricia beide heeft. Daarnaast was er meteen een klik. Ze is nu bijna drie weken aan de slag bij ons en ik heb haar alleen nog maar zien lachen. Ze benadert alles positief, precies wat bij ons past”

Sinds 1 juli werkt Patricia dus voor Middenoostenreizen. “Dat is nog niet zo lang, waardoor ik nog niet alle taken verricht. Momenteel ben ik lekker druk met het maken van offertes en lees ik de systemen kennen. Het is ongelooflijk fijn en leuk om weer boekingen te maken. Dat heb ik echt gemist. Ook goed om te vermelden; we hebben nog vacatures. Ik heb het nu al erg naar mijn zin.” Het Midden-Oosten is voor Patricia niet geheel onbekend. “Ik ben in Jordanië, Israël, Egypte en Marokko geweest. Mijn favoriete bestemming? Dat is lastig. Ik kan niet kiezen, het Midden-Oosten biedt zoveel mooie bestemmingen. Op de een of andere manier zijn de landen er altijd een beetje mysterieus. Maar dat wil niet zeggen dat ze onbereikbaar zijn, integendeel.”

Deel dit artikel