“Er wordt te weinig aandacht besteed aan het geven van vertrouwen aan reizigers”

Door: Dylan Cinjee


Een valse start, zo kan je de komst van Joyce van Dooren in de reiswereld wel noemen. Toch heeft de crisis er niet voor gezorgd dat ze de branche gelijk weer heeft verlaten. Integendeel ze begint nu voor haar zelf bij TUI at Home.

Waar kunnen reiswereld collega’s jou van kennen? “In februari 2020 ben ik gestart bij VakantieXperts Sombrero. Helaas heb ik maar 1,5 maand in de ‘normale’ situatie kunnen werken, omdat Covid-19 de hele reiswereld in zijn ban kreeg. Gelukkig heb ik wel in die periode leuke boekingen kunnen doen. Daarnaast ook veel geleerd van mijn collega’s. Helaas werd mijn contract niet verlengd. Voor deze periode ben ik ruim tien jaar manager geweest bij een isolatie- en plaatwerkbedrijf.” Wat heeft je doen besluiten om, tijdens deze crisis, deze stap te nemen? “Een aantal maanden geleden vroeg ik mezelf af wat ik nu echt heel graag wilde doen. Ook al werkte ik niet lang in de reisbranche, toch vroegen mensen mij om advies. Reizen en verschillende landen ontdekken maken mij enthousiast. Ook het geven van advies aan bekenden is de reden dat ik deze stap heb gezet.” Neem je geen risico? “De reiswereld is op dit moment niet stabiel, maar ik vind het niet per se een risico. Reizen zal gelukkig blijven, ook al verandert er op dit moment veel. Graag wil ik de mensen ondersteunen en adviseren in wat ze wel kunnen. Het belangrijkste is ‘omdenken’ van hetgeen niet kan, naar wat wel mogelijk is.” Wat is jouw blik op de reiswereld? “Op dit moment verandert er veel door de kleurcodes en besmettingscijfers. Voor de reiswereld een uitdaging om mensen toch te ondersteunen en advies te geven in wat er mogelijk is. Er wordt te weinig aandacht besteed aan het geven van vertrouwen aan reizigers. Hopelijk ben ik een van de puzzelstukjes die het vertrouwen in reizen kan terugwinnen. Alles onder het motto: ‘Ga je mee de wereld verkennen’.” Wat maakt de reiswereld voor jou zo aantrekkelijk? “Van jongs af aan was ik al geïnteresseerd in andere culturen en landen. Vroeger was ik al met vriendinnen bezig met een reisbureau. Later ben ik veel mooie reizen gaan maken en blijven de opgedane ervaringen een blijvende herinnering. Na mijn managementfunctie ben ik gaan nadenken over wat mij nu écht gelukkig maakt. Dat is reizen. Wat is er mooier dan van je geluk je werk maken?” Waarom heb je gekozen voor TUI at Home? “Alles wat ik wilde en wat ik kon verwachten van een organisatie, komt samen bij TUI at Home. TUI als organisatie is herkenbaar en straalt vertrouwen uit. Bij de eerste kennismaking klikte het meteen.”

Joyce van Dooren


“Hopelijk ben ik een van de puzzelstukjes die het vertrouwen in reizen kan terugwinnen”

Hoe word je geholpen door TUI? “Bij TUI at Home heeft een zelfstandig reisadviseur een support afdeling die altijd voor mij klaar staat om te helpen. Vanaf het begin heb ik altijd goed contact gehad met mijn collega’s en dat is ook de verwachting die ik had.” Waar moet je rekening mee houden tijdens het starten? “Dat je op de hoogte bent van alle wet- en regelgeving voor wat betreft het (leisure) reizen. Zorgen voor een goede werkplek, zodat je de toekomstige reiswensen van je klanten goed kan uitwerken. Verder wil ik zoveel mogelijk zicht- en bereikbaarheid. Onder meer via telefoon, e-mail en sociale media.” Wat is je grootste uitdaging voor de komende tijd? “De grootste uitdaging is toch wel het zorgen dat mensen worden ontzorgd. In het dagelijkse nieuws zijn er zoveel veranderingen, waardoor ik snap dat het voor veel reizigers niet meer is te overzien. Daarnaast hoop ik ook klanten aan mij te kunnen binden door mijn advies, enthousiasme en vertrouwen.” Wat verwacht je van komend jaar? “Komend jaar zal het voor mij zeker opstarten zijn en hopen dat steeds meer mogelijk wordt. Hopelijk wordt er ook meer duidelijk voor de reizigers wat ze kunnen verwachten zodat ik hier ook op kan inspelen.” Waar kijk je het meest naar uit? “Reizigers net zo enthousiast maken om de wereld te verkennen als dat ik zelf in de reiswereld sta. Verder kijk ik erg uit naar het ontdekken en samenwerken met diverse reisondernemingen en -organisaties. Alles om de reiswereld weer goed op de kaart te zetten.” Welke reis zou je zelf nog graag willen maken? “Er zijn nog heel veel reizen die ik graag zou willen maken, maar mijn droomreis gaat naar de Galapagos Eilanden. De flora en fauna is daar zo bijzonder.”

Deel dit artikel