Nazomeren bij Avila Beach Hotel

“Het is gewoon heel fijn vertoeven op Curaçao”

Door: Sharon Evers


Curaçao is booming. Althans dat wordt beweerd. TravelPro sprak met Gabriëlla Hoop van het Avila Beach Hotel en vroeg het op de man af…

Klopt het dat Curaçao momenteel erg populair is? “Dat klopt inderdaad. Het toerisme is goed aan het herstellen en dat is bij het Avila Beach Hotel niet anders. Vorige maand zaten we zo goed als vol (95% bezetting) en deze maand op zo’n 90%. September loopt ook al aardig vol. We hebben natuurlijk nog flink wat in te halen, maar we zijn enorm blij en dankbaar om dit te zien.” Voor we het weten staat de herfst voor de deur, waarom zou je moeten gaan nazomeren bij Avila op Curaçao? “Allereerste is dat een goed idee vanwege het weer. Op het tropische Curaçao hoef je je absoluut geen zorgen te maken over wisselvallig weer, tegenvallende temperaturen of veel neerslag. Het weer is ontzettend stabiel met een temperatuur die steevast rond de 30 graden is. Het zeewater heeft ook een prettige temperatuur. We kunnen het enorm goed voorstellen dat je gegarandeerd zon wil hebben. Niet alleen omdat je zo lang moest wachten om weer te mogen reizen, maar ook vanwege de ietwat herfstige zomer in Nederland momenteel. Het eiland telt zo’n 9 à 10 zonuren per dag, 365 dagen per jaar. Op Curaçao is daarnaast zo’n 80% van de lokalen gevaccineerd. Dit zorgt ervoor dat het redelijk stabiel is wat betreft de coronabesmettingen. Het is gewoon heel fijn vertoeven op Curaçao. Het Avila Beach Hotel heeft haar strand weer een mooie upgrade gegeven door het plaatsen van nieuwe palapas en strandhutjes. Met al die zonuren zijn extra schaduwplekken geen overbodige luxe. We’ve got you covered.”

Welke activiteiten raad je aan? “Dat ligt er een beetje aan waarvan je houdt. Voor ieder is er wat wils. Ik houd zelf van lekker eten. Culinair gezien kun je hier ook heel goed je ei kwijt op loopafstand van het hotel. Duiken en snorkelen kan je er natuurlijk uitstekend. Een dagtochtje naar Klein Curaçao met de Catamaran en een bezoekje aan de stranden in Westpunt zijn een must als je het mij vraagt. Als je echt op zoek bent naar een uniek avontuur, dan is een duikje in de onderzeeër van Curaçao Substation ook een bijzondere ervaring. Het is net alsof je in een spannende film zit als je 300 meter diepte bent.” Wat mag je echt niet missen als je op het eiland bent? “Curaçao is zo veel meer dan zon, zee en strand. Zelf heb ik onlangs ook een Walking Tour gedaan door Otrobanda. Zoiets biedt zo’n leuke mix van historie, bezienswaardigheden en mooie muurschilderingen. Echt een aanrader, dat kwam met name ook door tourguide Corine Seket! Daarnaast is een pastechi keshi (kaas), karni (vlees) een arepa di pampuna (pompoenpannekoek) en awa di lamunchi (limoen limonade) echt iets wat je moet proeven voordat je weer huiswaarts keert.”

Wat mag je echt niet missen als je bij Avila overnacht? “Als je bij het Avila Beach Hotel verblijft, kan ik je aanraden om vooral voor een kamer met zeezicht te gaan! Persoonlijk zou ik als ik met mijn man zou gaan voor een (adult only) Ocean Front Blues kamer kiezen. Heerlijk wakker worden en nog even in bed blijven liggen met de gordijnen en schuifpui open. Ontspannender wakker worden kan haast niet. Als ik met mijn gezin zou gaan dan zijn de nieuwe Beachfront Appartementen een regelrechte hit. Je zit direct aan het strand, hebt een volledige keuken tot je beschikking en je kunt de dag beginnen met een bakkie koffie op je balkon met zeezicht. Je voelt je dan zo’n bofkont! Daarnaast zou ik een couples massage in onze palapa aan zee ook adviseren. Hier kom ik zelf altijd zo van tot rust. Tot nader order vragen we voor een outdoor massage geen extra kosten. Win, win…” Is er nog nieuws? “Van een verkoelend drankje genieten doe je natuurlijk nóg beter aan een mooie strandbar, toch? Vorige maand hebben we de oudste strandbar van het eiland gerenoveerd (open sinds 1959). Het is een prachtig plekje geworden waar hopelijk weer veel mooie herinneringen gecreëerd mogen worden.”

Deel dit artikel