“We kunnen ons goed voorstellen dat men zit te springen om naar de zon te gaan”

Door: Sharon Evers


Curaçao ontving in juli een recordaantal Nederlandse bezoekers, dat zegt Muryad de Bruin (Regional Manager Europe van het Curaçao Tourist Board) tegen TravelPro. “Ook in augustus mochten we meer dan 20.000 Nederlandse verblijfstoeristen ontvangen.” Tijd om bij te praten…

Kan je een update geven over Curaçao? “Ik ben de laatste tijd regelmatig op Curaçao geweest en het viel me weer op hoeveel nieuwe dingen er te ontdekken zijn. Op het eiland is het bedrijvig. De hotels, restaurants en beachclubs zijn open en er is ruimte genoeg. We krijgen heel veel positieve reacties van bezoekers die blij zijn dat ze veilig naar de zon kunnen. Gelukkig is er aan de vakantiebeleving op Curaçao niet te veel veranderd.” “Qua bezoekers kunnen we terugkijken op een goede zomer. In juli konden we meer dan 25.000 bezoekers uit Europa verwelkomen, waarvan 22.000 uit Nederland. Dat is een recordaantal, want nooit eerder ontvingen we meer Nederlandse toeristen in een maand. Ook in augustus mochten we meer dan 20.000 Nederlandse verblijfstoeristen ontvangen. Hoewel we dus tevreden kunnen zijn, vormt het wegblijven van toeristen uit andere regio’s nog steeds een uitdaging.”

image

Hoe kijken jullie naar de toekomst? “We hopen en verwachten dat de vraag naar Curaçao onverminderd stabiel blijft. Met de vele mogelijkheden die we als bestemming bieden, zal Curaçao voor veel mensen een logische keus zijn. We kunnen ons goed voorstellen dat men echt zit te springen om naar de zon te gaan. Die hebben we in Nederland veel te weinig gezien. Als we kijken naar het zonaanbod in de herfst en winter, zien we dat de Nederlandse vakantieganger niet heel veel zekere opties heeft.” Hoe staat het met de maatregelen? “Op het moment dient een reiziger uit Nederland een PCR-test te doen binnen maximaal 48 uur voor vertrek of een antigeen-test binnen maximaal 24 uur voor vertrek. Op de derde dag van het verblijf doen ze dan nog een antigeen-test op het eiland. Er zijn nog een aantal lokale beperkingen van kracht, vooral gericht op het beperken van grote groepen maar daar heeft de bezoeker niet of nauwelijks last van.”

Zijn er nog nieuwe ontwikkelingen? “We kijken uit naar de opening van het Sandals Royal Curaçao Resort, die gepland staat voor april 2022. Dit luxe resort richt zich vooral op koppels en is gelegen op het Santa Barbara landgoed. Verder zijn er veel ontwikkelingen in Otrobanda, in Willemstad. Deze wijk is echt in ontwikkeling en leeft. Met de opening van het Best Western aan het bruisende Briónplein, verwacht in november 2021, wordt er naast het groeiende lokale horeca aanbod en het culturele aanbod ook weer een mooie accommodatie toegevoegd.” “Natuurliefhebbers kunnen uitkijken naar de opening van het mangrove park aan het einde van het jaar. Dit is een park in het mangrovebos naast het Corendon Resort en het te openen Marriott Courtyard. Hier lopen bezoekers door de mangroves en leren ze hoe belangrijk die zijn voor de Curaçaose biodiversiteit.”

Deel dit artikel