Met Untamed Travelling naar Estland

Door: Sharon Evers


Dinsdag 7 september was het dan eindelijk zover; het vertrek van de eerste Untamed-studiereis sinds de pandemie. De zeven ingelote deelnemers verzamelden zich in alle vroegte op Schiphol om het wondermooie Estland te gaan verkennen samen met Untamed Travelling’s Operational Manager Joyce Janssen.

Als Joyce gevraagd wordt waarom is gekozen voor de bestemming Estland, antwoordt zij: “Met Europa als nieuwste aanwinst binnen ons portfolio, wilden wij een van onze Europese, maar minder bekende, bestemming uitlichten. Estland is een weinig bereisd land dat is toebedeeld met uitgestrekte en nog ongerepte natuur en historische steden barstensvol cultuur. Deze combinatie samen met de verfijnde keuken en het serviceniveau van de hotels maken het een uitgelezen bestemmingen voor de Untamed-reiziger, waar wij de reisprofessionals graag mee wilden laten kennismaken. Programma Na een comfortabele vlucht met Air Baltic’s Airbus A220-300, een van de groenste commerciële vliegtuigen ter wereld, landt het gezelschap in Tallinn waarop een rondleiding door het oude deel en een overnachting in Hotel Telegraaf volgt. Dag twee wordt ingevuld met een lunch bij Villa Lahepere, een fietstocht door de schitterende natuur langs de kust en verblijf bij het landelijk gelegen kasteelhotel Keila-Joa Schlossfall. Na een bezoek aan het Rotermann district en het barokke Kadriorg Paleis op dag drie brengt een binnenlandse vlucht het reisgezelschap van Tallinn naar Kuressaare waar Ekesparre Boutique Hotel wacht om ontdekt te worden. Op dag vier staan de natuurlijke schoonheid en historische charme van de eilanden Saaremaa en Muhu centraal en worden de deelnemers ondergebracht in het bijzondere Pädaste Manor. Over water en vasteland keren deelnemers terug naar Tallinn, waar de reis wordt besloten met een street art tour, lunch bij Fotografiska en een diner en overnachting bij Schlössle Boutique Hotel. Wat vinden de deelnemers? Agneta Gussenhoven (Personal Touch Travel): “Het was een fantastische studiereis, ik heb enorm genoten. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Het was erg leuk om naar een bestemming te gaan die voor iedereen nog onbekend was. Het heerlijke eten, echt verrassend goed met allemaal verse producten. Ik was onder de indruk van de verschillende sentimenten die nog leven met betrekking tot voornamelijk de meest recente Russische overheersing. Ook van de prachtige natuur op de eilanden.”

Voor welke type klanten zou je een dergelijke reis/bestemming aanraden? Charlotte Coenen (Travel Counsellor): “Ik zou het aan klanten adviseren die al de meer gangbare Europese steden hebben bezocht en nu kennis willen maken met de nieuwe EU-landen. Het is geschikt voor zowel jongere als oudere reizigers en reizigers die echt tot rust willen komen en eventueel op zoek zijn naar een wellness-vakantie. Jaarlijks organiseer ik voor een groepje mannen een golfreis van ongeveer vijf dagen. Tallinn zou voor volgend jaar zeker een optie kunnen zijn gezien de veelzijdigheid (ook van golfbanen) die het te bieden heeft. Ook in combinatie met Estland, Litouwen en Finland is het een mooie bestemming voor de reiziger die graag wil gaan rondreizen.” Kan je iets meer vertellen over de hoogtepunten? Monique Talsma (TUI at Home): “Tallinn, zowel de oude stad als de wijken eromheen zijn verrassend door het enorme verschil. De natuur bij Keila Joa met z’n waterval is groen en fris. De eilanden: het fijne zand op de stranden, ik heb ze niet gezien, maar het moet een hotspot zijn voor vogelspotters. Bijzonder is de kleinschaligheid. De rustzoeker kan zijn hart ophalen.” Hoe was de accommodatie? Tiny Koning (Travel Counsellors): “Zoals we gewend zijn van Untamed; erg mooi. Vooral het hotel op Muhu, gelegen in een prachtig landschapspark met daaromheen nog zo’n 22 hectare natuurgebied.”

Fokelien Rijnja


"Deze reis was ‘Untamed’, omdat het een op maat gemaakte reis was waarbij out of the box gedacht werd"

Wat maakt het voor jou ‘Untamed’? Fokelien Rijnja (Personal Touch Travel): “Deze reis was ‘Untamed’, omdat het een op maat gemaakte reis was waarbij out of the box gedacht werd. Het was geen standaard stedentrip maar een beleving van het land met zijn cultuur en natuur. Dit kwam door de verhalen, door bijvoorbeeld het daadwerkelijk fietsen door de natuur om kustlijnen en erfgoed te beleven en door kennis te maken met de culinaire mogelijkheden in bijzondere restaurants. Dat alles maakte het een reis om nooit te vergeten.” Bernadette Dijkstra (Personal Touch Travel) vult aan: “De combinatie van de schitterende accommodaties op prachtige locaties, het heerlijke eten, de goede zorgen van Untamed Travelling en de enorme gastvrijheid van de Esten maakte het een unieke ervaring.” Samenvattend… Cynthia Roos (TUI at Home): “We zijn culinair verwend wat zeer past bij de klanten van Untamed; uitgebreide overheerlijke dishes en zeer goede wijnen. Shared dining kennen ze ook in Estland. Ook klanten die vegetariër of veganist zijn komen hier goed aan hun trekken. Estland is zeer geschikt voor natuurliefhebbers, Joa/Kuressaare is een eldorado voor wandelaars of sportievelingen die met een mountainbike van de paden af gaat en dwars door de natuur op ontdekking willen.” Heb jij na het lezen van bovenstaande interesse in een reis naar de Baltische Staten? Neem dan contact op met Untamed Travelling. Hun specialisten stellen met plezier een uniek reisprogramma voor je samen, Where the world can’t find you…

Toppersreis Untamed Travelling heeft haar topverkopers uitgenodigd om 27 november af te reizen naar Tanzania. “Het continent staat garant voor oneindige open landschappen, schaarse bevolking en lodges die gelegen zijn ‘in the middle of nowhere’. Een sterker signaal door met een groep reisprofessionals te reizen kunnen we in deze tijd niet afgeven”, aldus de maatwerkspecialist in verre bestemmingen.

Deel dit artikel