Exit travel ban - part 2

Door: Sharon Evers


Reizen naar Amerika? Yes we can! Vanaf 8 november stelt de V.S. zijn grenzen na lange tijd opnieuw open voor internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Het is bij de touroperators en airlines alle hens aan dek! TravelPro sprak er een aantal.

Icelandair Marieke van der Weijden (accountmanager bij Icelandair)

“Voor Icelandair is zijn de V.S. de grootste markt, Amerikanen zijn reeds welkom in IJsland en in Europa. Andersom gaan Europeanen ook weer volop naar IJsland; het is een veilige bestemming met nagenoeg geen massatoerisme. Als straks USA weer open is voor gevaccineerde Europeanen zijn nagenoeg alle belangrijke markten voor Icelandair weer open. Het vliegschema voor komende winter is reeds aangepast, er wordt gevlogen naar Boston, Chicago, Denver, Newark, New York, Orlando, Seattle, Toronto en Washington. In het voorjaar worden Anchorage, Baltimore, Minneapolis, Portland en Vancouver aan het vliegschema toegevoegd.” Hoe verlopen de boekingen tot nog toe? “Amerikanen zijn reeds welkom in IJsland en in Europa, vandaar dat Icelandair het netwerk al grotendeels hersteld heeft. Sinds de Canadese overheid gevaccineerde Europeanen weer toelaat loopt het storm, onze vluchten van/naar Toronto zitten goed vol. De verwachting is dan ook dat hetzelfde zal gelden voor onze vluchten van/naar de Verenigde Staten. Icelandair heeft een Peace of Mind policy. Dat betekent dat klanten zonder wijzigingskosten hun vluchten kunnen wijzigen (eventueel tariefverschil dient wel te worden betaald). Ook al zijn alle maatregelen ter plaatse eventueel opgeheven, houd toch voldoende afstand. Loop geen onnodig risico op een besmetting in het buitenland.” Tips voor reisagenten “Een stopover in IJsland van maximaal zeven dagen kan aan de reis worden toegevoegd. Zodoende kan de klant twee bestemmingen in één reis aandoen. Veel van de meest bekende toeristische trekpleisters liggen in het zuidwesten van IJsland, en die regio kan het hele jaar door worden bezocht. Nieuwe bezienswaardigheden in Reykjavik zijn de Sky Lagoon en de FlyOver Iceland. De IJslandse overheid vraagt sinds 1 oktober geen negatief testresultaat meer aan gevaccineerde reizigers die enkel overstappen in IJsland. Reizigers dienen natuurlijk wel aan de eisen te voldoen die bijvoorbeeld de Nederlandse, Amerikaanse of Canadese overheid vraagt. Icelandair heeft zelf geen aanvullende eisen.”

EURAM Danielle Goedkoop (Business Development Manager bij EURAM)

“Direct na het nieuws van het heropenen van de USA zagen wij een stijging in het aantal gemaakte dossiers en niet lang daarna kwamen de boekingen binnen. De afgelopen maanden waren het vooral omboekingen naar 2022, maar nu zien we ook echt geheel nieuwe boekingen gemaakt worden. Voor ons een teken dat er wel degelijk vraag is en mensen niet kunnen wachten om weer verre reizen te mogen maken.” “Doordat wij met enorm veel verschillende leveranciers werken in de USA vind je op onze website een heel divers aanbod van grote en kleine hotels, bed & breakfasts, appartementen, ranches, glamping en nog veel meer. Vergeet ook de aanvullende producten zoals excursies, transfers, shows, fietstours et cetera niet. Ons aanbod wordt continu aangevuld en reispro’s kunnen het Support Team ook altijd vragen om iets toe te voegen als ze het onverhoopt niet kunnen vinden op onze website. Geen nieuwe bestemmingen dus maar wel, zoals altijd, nieuw aanbod.” Welke informatie over 'post-covid reizen naar de USA' is belangrijk om zeker mee te geven aan de klanten? “Uiteraard de toegangsregels, zoals gesteld door de Amerikaanse overheid. Gelukkig zijn alle in Nederland gebruikte vaccins nu erkend voor toegang. Maar ook ter plaatse is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regels, bijvoorbeeld in de Nationale Parken. Onmisbaar is de website van de National Parks Service waar je alle informatie vindt voor een bezoek aan de verschillende parken. Covid-19 regels verschillen per staat, per park en soms zelfs per county. Bekijk www.euram.eu eens en laat je verrassen door iets nieuws… Binnenkort meer hierover in de vakpers.” “Bij EURAM zijn we enorm blij dat we weer mogen doen wat we altijd zo leuk vonden: de reispro’s een efficiënte en handige tool bieden zodat ze zelf geweldige reizen naar Noord- en Midden-Amerika en drie Europese bestemmingen, geheel op maat kunnen samenstellen voor hun klanten. Mijn collega Vincent Hekkert en ik hebben het live contact met de reispro’s erg gemist en kunnen niet wachten om iedereen weer te ontmoeten tijdens de komende events, leveranciersdagen en salesbezoeken.”

Tioga Tours/Fly to the West Paul Backer

“Na de opening van Canada zagen we al een toename, maar na de aankondiging dat de V.S. ook opengaat, komen er behoorlijk wat boekingen binnen. Nog niet zo veel als voor corona, maar het is zeer hoopgevend.” Wat zijn belangrijke pijlers? “Zuidwest-Amerika en West-Canada zijn ook nu nog de belangrijkste bestemmingen in Noord-Amerika. En onlangs hebben we wintersportreizen toegevoegd aan ons aanbod.” Welke informatie over 'post-covid reizen naar de USA' is belangrijk om zeker mee te geven aan de klanten? “Check van te voren goed of je volledig gevaccineerd bent, volgende de eisen die USA stelt.” Buitenlandse bezoekers die vanaf 8 november naar de Verenigde Staten willen reizen, dienen twee vaccinaties tegen corona te hebben gehad. Mensen die zijn hersteld van Covid-19 en daarna slechts één vaccinatie hebben gekregen, worden nog steeds geweerd. Dat blijkt uit gegevens van het Amerikaanse centrum voor ziektecontrole en preventie, de CDC. In Europa worden mensen die zijn genezen van corona en aansluitend één dosis van een erkend vaccin hebben gekregen, beschouwd als volledig gevaccineerd. In de VS wordt daar anders over gedacht. Hier geldt dat je volledig bent gevaccineerd met twee doses van door de wereld-gezondheidsorganisatie (WHO) goedgekeurde vaccins, zoals Pfizer of Moderna, of een enkele vaccinatie met het vaccin van Janssen. (red.) Tips voor reisagenten “De beschikbaarheid is minder geworden dan voor corona, dus wij zien de prijzenbehoorlijk stijgen. Omdat wij verwachten dat dat zal doorzetten, adviseren we reisagenten om klanten te bewegen om zo vroeg mogelijk te boeken.”

Deel dit artikel