Exit travel ban - part 4

Door: Sharon Evers


Reizen naar Amerika? Yes we can! Vanaf 8 november stelt de V.S. zijn grenzen na lange tijd opnieuw open voor internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Het is bij de touroperators en airlines alle hens aan dek! TravelPro sprak er een aantal.

Avila Reizen Bryan de Rijk

Wat zijn belangrijke pijlers? “Simpel, het niveau van high-end reizen in de Verenigde Staten is gewoon heel goed. Ze lopen wat hospitality betreft daar echt voor op de rest van de wereld. Daarbij zijn er zo ontzettend veel gave experiences dat het een bestemming is waar je niet op uitgekeken raakt. Alles wat wij doen is maatwerk. Met de reizen op onze website hopen we te inspireren, en vervolgens kijken we samen met de gasten naar een programma dat precies bij hen past. Zowel qua reistempo als budget. Daarbij proberen we reizigers ook de ogen te laten openen voor the heartland, waar er minder toerisme is, maar de natuur wel verbluffend mooi. Maar zeker ook populair zijn de reizen met National Geographic Expeditions. Een van onze favorieten is Winter Wildlife in Yellowstone, waar je in januari het adembenemende winterlandschap van Yellowstone verkent op zoek naar de bison, eland en wolf.” Hoe verlopen de boekingen tot nog toe? “Je merkt dat veel mensen, die USA op hun wish-list hadden staan, zich nu weer melden. Reizen die al min of meer waren uitgestippeld, maar toch niet geboekt konden worden, worden nu met een druk op de knop bevestigd. Dus dat is natuurlijk heel mooi. Ook omdat je weet wat voor gave dingen de gasten zullen gaan meemaken.” “Ik verbaasde me altijd over het feit dat maar weinig inwoners van Amerika een paspoort hebben, en dus niet internationaal reizen. Dat heeft natuurlijk een boel oorzaken, maar na zelf het land doorkruist te hebben krijg je ook het gevoel dat je misschien wel helemaal geen paspoort nodig hebt, zo ontzettend divers is het land op alle vlakken.” Welke informatie over 'post-covid reizen naar de USA' is belangrijk om zeker mee te geven aan de klanten? “Autohuur is een stuk duurder geworden en de beschikbaarheid is beperkt. De grote maatschappijen hebben enorme delen van de vloot van de hand gedaan, waardoor je nu minder keus hebt en voor je gevoel ook zeker minder waar voor je geld krijgt. Misschien kun je voor hetzelfde bedrag nog wel een auto huren, maar dan krijg je een mid-size sedan in plaats van een dikke Amerikaanse SUV.” Tips voor reisagenten “Kijk eens voorbij de East- en Westcoast! Er is nog zoveel meer te zien en te ontdekken.”

Travelhome Tabitha van Kessel

Hoe verlopen de boekingen tot nu toe? Super! Gelukkig zien we dat mensen nog steeds net zo enthousiast zijn en graag weer naar de V.S. willen reizen. De laatste weken zien we een grote toename in het aantal offerte-aanvragen, afspraken en boekingen.” Zijn er nieuwe reizen, bestemmingen toegevoegd? “Wij blijven altijd vernieuwen en kijken naar nieuwe opties. We kijken nu naar het toevoegen van non-stop vluchten vanaf Frankfurt naar Anchorage en zijn bezig met stopover-pakketten naar Philadelphia. Ook gaan we enkele reizen nieuw leven inblazen, zoals de camperreis Zuidwest-USA met een villa en autohuur in Florida en de camper & cruise reizen. En we hebben een groter aanbod in Texas.” Welke informatie over 'post-covid reizen naar de USA' is belangrijk om zeker mee te geven aan de klanten? “Wees flexibel, dingen kunnen nog wijzigen, positief of negatief. Ga met een open instelling en laat je vooraf goed adviseren. Voor onze eigen reizen geven wij de klant vooral mee dat een camperreis is deze tijd een fijne manier van reizen is. Je hebt je eigen huisje met keuken en badkamer en eventuele social distancing is daarin geen issue. De natuur is nog net zo mooi en op de camping zit je nog steeds lekker bij je kampvuur.” Tips voor reisagenten “Voor de USA geldt hetzelfde als voor de andere landen die tot dusver geopend zijn. Je hebt geen glazen bol dus de toekomst kun je niet voorspellen, maar de klant kan erop vertrouwen dat wij de beste reis voor hen willen boeken. Heb je als reisagent vragen over covid-maatregelen van verhuurders of andere zorgen, bel ons dan even. We hebben zelf allemaal ervaring met de reizen en de eerste collega stapt volgende maand alweer het vliegtuig in naar de V.S. We delen graag onze kennis met je. Een andere tip; wees er snel bij want de vraag is groot. Ook is door onder meer leveringsproblemen, het aanbod kleiner. De klant kan nu nog meer dan andere jaren naast het net vissen.”

Riksja Travel Lianne Boerma (Amerika-expert bij Riksja Travel)

“Als Amerika-specialist binnen het Riksja-netwerk willen we graag zo dicht mogelijk blijven bij het Riksja-concept: kleinschalige sfeervolle hotels op de juiste plek en lokale ervaringen waarbij we zoveel mogelijk het massa toerisme vermijden. Dat is zeker voor Amerika een uitdaging, maar het is ons goed gelukt om dicht bij ons concept te blijven met veel boutiquehotels of juist toffe cabins in de parken. Voor zowel ons volwassen- als kidsprogramma hebben we verschillende avontuurlijke ervaringen gevonden waarbij je echt het land ontdekt.” Zijn er nieuwe reizen, bestemmingen toegevoegd? “Daar zijn we nog druk mee bezig. We denken hierbij aan Hawaii-uitbreiding en een verdere uitbreiding op Noordwest-Amerika. Amerika is voor ons een van de belangrijkste bestemmingen waardoor we veel tijd besteden om dit strak te zetten.” Hoe verlopen de boekingen tot nog toe? “Dat trekt steeds meer aan waardoor we veel vertrouwen hebben in het komende jaar. We raden mensen aan om vroeg te boeken vanwege beperkte capaciteit en daardoor snel stijgende prijzen.” Welke informatie over 'post-covid reizen naar de USA' is belangrijk om zeker mee te geven aan de klanten? “Uit verschillende onderzoeken die we hebben gedaan blijkt dat reizigers met name bang zijn dat ze ter plaatse corona krijgen, ben je dan goed verzekerd en reizigers zijn bang dat regels ter plaatse veranderen waardoor ze weer halsoverkop terug moeten reizen. We proberen onze reizigers hierin zo goed mogelijk te adviseren maar ook gerust te stellen.”

Deel dit artikel