Exit travel ban - part I

Door: Sharon Evers


Reizen naar Amerika? Yes we can! Vanaf 8 november stelt de V.S. zijn grenzen na lange tijd opnieuw open voor internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Het is bij de touroperators en airlines alle hens aan dek! TravelPro sprak er een aantal. Het Witte Huis kondigde op 20 september het einde van de zogenoemde travel ban aan die in maart 2020 door toenmalig president Donald Trump werd ingevoerd. Dankzij de versoepelingen van reisrestricties kan KLM deze winter toch extra bestemmingen aanbieden in de Verenigde Staten. De recente openingen zorgen ervoor dat KLM heeft besloten vanaf 7 december vluchten naar Las Vegas en Miami aan te bieden. Eerder omgeboekte passagiers kunnen contact opnemen met KLM om kosteloos omgeboekt te worden naar de directe vlucht.

De Jong Intra Vakanties Wilfried Verkaik (Senior Product Manager Amerika/Canada)

Wat zijn belangrijke pijlers? “Maatwerkreizen per huurauto of camper naar vooral het zuidwesten met alle beroemde Nationale Parken als de Grand Canyon, Yosemite, Zion en Bryce. De bruisende steden San Francisco, Los Angeles en Las Vegas, The Great American West met de open spaces en rust. Ook het levendige noordoosten met New York, Washington, Boston en Philadelphia en zeer sterk opkomend is the Deep South met onder meer de swingende steden Nashville, Memphis en New Orleans en Florida wordt bij ons steeds populairder voor families. Voor de komende winter zien wij vooral een stijgende vraag en boekingen voor stedentrips naar New York en Las Vegas. Uiteraard is en blijft voor de Jong Intra Vakanties ook de grote keuze aan groepsrondreizen, met altijd gegarandeerd vertrek en veelal Nederlandssprekende reisleiding heel belangrijk. Onze lokale agent is al druk bezig met het samenstellen van alle vereiste protocollen hiervoor.” Zijn er nieuwe reizen, bestemmingen toegevoegd? “Jazeker, diverse standaard autorondreizen in de Great American West en the Deep South, omdat we daar een groeiende vraag zien, mede doordat het daar minder druk is en er open spaces zijn. Verder bieden wij volgend jaar de mogelijkheid om reeds vooraf de campgrounds te boeken voor een camperreis.” Hoe verlopen de boekingen tot nog toe? “Na het nieuws van de naderende opening zien wij een verrassende toename van de aanvragen én boekingen voor 2022.” Welke informatie over 'post-covid reizen naar de USA' is belangrijk om zeker mee te geven aan de klanten? “Heel eerlijk gezegd komt deze vraag nu nog wat te vroeg, omdat de lokale maatregelen en vereisten nog niet bekend zijn. Maar de klant dient zich sowieso voor te bereiden op de mogelijkheid, dat als men eenmaal ter plaatse is er verschillen kunnen zijn of kunnen ontstaan in de diverse staten, maar zelfs ook in de steden en dorpen m.b.t. de lokale COVID-19 maatregelen en vereisten. Denk hierbij onder meer aan openingstijden van winkels en horeca, wel of geen social distancing, slechts een beperkt aantal bezoekers bij attracties en/of Nationale Parken en wel of geen mondkapjesplicht. En daarbij moet de klant zich ter plaatse net zo ‘normaal’ gedragen als thuis en alle lokale regels heel goed opvolgen, naast de bekende basisregels.” Heb je tips voor reisagenten? “Boek op tijd, want dan is er nog de meeste keuze en de beste beschikbaarheid voor de meest aantrekkelijk tarieven! Airline-tarieven kunnen kort voor vertrek hoog zijn.” Willen jullie zelf nog iets toevoegen? “We hebben een zeer ervaren en deskundig team Maatwerkspecialisten dat in een “handomdraai” de droomreis van de klanten samenstelt. Je ontvangt daarna een digitale offerte met een prachtige virtuele presentatie van de reis met veel detailinformatie over de route, de accommodaties, de vluchten, eventuele huurauto of camper en natuurlijk ook handige tips en wetenswaardigheden voor onderweg.”

Air Canada Wim Jaap Berkhout (Account Manager Leisure Travel bij Air Canada)

“De winterzonbestemmingen in Florida en Californië zijn onze belangrijke pijlers, maar ook de sneeuwbestemmingen in Utah, Montana en Colorado. Het netwerk naar de V.S. is terug in opbouw. Voorheen vloog Air Canada de meeste bestemmingen tussen Canada en de V.S., dit waren meer dan 50 bestemmingen. Stap voor stap komen de routes en frequenties terug in het schema. We leggen nu meer nadruk op de winterzon bestemmingen zoals Orlando, Fort Lauderdale, Miami en Tampa Bay. Net als toen de Canadese grenzen opengingen, zien we dat de reizigers graag nog willen vertrekken naar de USA. We zien een groei in vraag naar de zonbestemmingen.” Welke informatie over 'post-covid reizen naar de USA' is belangrijk om zeker mee te geven aan de klanten? “Wees goed voorbereid. Weet welke documenten je nodig hebt om te reizen en print ze een paar keer uit, want je moet ze een aantal keer laten zien en één copy is snel kwijtgeraakt of verfrommeld in een tas. En heb geduld op de luchthaven. De medewerkers moeten meer documenten controleren en dat duurt wat langer dan iedereen zou willen. Wees vriendelijk tegen het personeel, want zij werken zo hard als zij kunnen. Agenten en klanten kunnen ook een kijkje nemen op onze Travel Ready Hub. Hier kan je gemakkelijk de informatie terugvinden over welke benodigdheden je nodig hebt om te reizen. “Wij kijken er weer naar uit om gasten te begroeten op onze rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Toronto op 16 december. Vanaf dan zullen wij in het winterseizoen met een korte pauze in januari weer drie keer per week van en naar Amsterdam vliegen. Vanaf het zomerseizoen eind maart zullen wij weer dagelijks gaan vliegen.”

image

UStravel.nl José Kraan

“Onze belangrijke pijlers zijn flexibiliteit en verlaagde annuleringskosten. Flexibel zijn we altijd geweest, dat hoort bij ons service-level. De klant moet altijd zijn beste reis krijgen. Dus we zijn flexibel in het kosteloos aanpassen van offertes en we zijn flexibel in het geval als klanten liever willen omboeken. De verlaagde annuleringskosten zijn onderdeel van onze Boek Gerust Garantie, ontstaan in de coronaperiode. Hiermee geven we klanten toch wat meer zekerheid om met een gerust hart bij ons te boeken. Dit is een blijvende policy bij Ustravel.nl/Canadatravel.nl.” Zijn er nieuwe reizen, bestemmingen toegevoegd? “We hebben de afgelopen periode onder andere gebruikt aan onze vernieuwde website. We hebben nieuwe camperrondreizen toegevoegd in het westen van de USA en Canada inclusief vooraf geboekte campings, hebben veel nieuwe excursiemogelijkheden, ons villa-aanbod in Florida is uitgebreid, we hebben een nieuwe prachtige reis op Hawaii en onze vakantiebibliotheek hebben we behoorlijk uitgebreid, wat een ideale manier is voor klanten om zich vooraf in te lezen.” Hoe verlopen de boekingen tot nog toe? “Sinds dat bekend werd dat Amerika ons vanaf 8 november weer toelaat, is het megadruk en stromen de aanvragen en boekingen binnen. Heerlijk! Veel daarvan komen via de reisagenten die ons steeds beter weten te vinden. We zijn ook blij dat we ervoor hebben gekozen om al onze medewerkers in dienst te houden. Nu het storm loopt, zitten we klaar!” Welke informatie over 'post-covid reizen naar de USA' is belangrijk om zeker mee te geven aan de klanten? “Niet alleen de informatie over onze Boek Gerust Garantie, maar ook de voorwaarden voor het mogen reizen naar de USA zijn belangrijk. Informatie over verzekeringen en kun je veilig reizen eenmaal ter plaatse. Onze uitgebreide pagina’s met Covid-informatie worden duizenden keren per week bezocht. Onze tip voor reisagenten? Probeer je klanten tijdig te laten boeken en houd rekening met het feit dat inmiddels toch merkbaar is in de prijzen voor 2022 dat er twee slechte jaren zijn geweest. We werken veel met opties voor vluchten, dat geeft reisagenten de rust om voor hun klant tot een goed reisvoorstel te komen.”

Deel dit artikel