Wat vinden reisprofessionals van het nieuwste vlaggenschip van Holland America Line?

“Het was een feestje op de Rotterdam VII”

Door: Arjen Lutgendorff


Deze foto is van facebook van Holland America Line

Zondag 17 oktober omstreeks 11.00 uur arriveert het cruiseschip Rotterdam voor de eerste maal aan de Passengers Terminal Amsterdam. Het is het nieuwste vlaggenschip van Holland America Line en het zevende schip met de naam van de van origine Rotterdamse rederij. Het moderne schip kan 2.668 passagiers vervoeren. Fred van Eijk (Travel Counsellors), Corine Ravestein (Vakantieparels.nl), Peter Lindhoudt (The Travel Club) en Konstanze Mulstegen (Travelling de Luxe) reisden één nachtje mee op het nieuwe schip en laten aan TravelPro weten wat zij ervan vonden.


Smaakvol

Het was een feestje op de Rotterdam VII”, zo laat Fred van Eijk (Travel Counsellors) weten aan TravelPro. “Zo’n smaakvol schip, mooi en comfortabel ingericht, prettige sfeer, veel faciliteiten en het eten was ook nog eens heel smakelijk.” “De cruiseschepen op dit niveau en met deze omvang hebben sowieso mijn persoonlijke voorkeur, dus voor mij kon het weekend niet stuk. Het is zeer geschikt voor passagiers die niet te massaal willen, maar ook niet te klein en wel van voldoende keuzemogelijkheden aan boord willen genieten. Diverse restaurants, goed entertainment, maar geen groot spektakel, een fitness centre en spa. Voor mij en de meereizende en meegenietende Travel Counsellors sprong de service er meters bovenuit. Het personeel is zeer gastvrij, persoonlijk en oprecht blij om je aan boord te hebben. Op plek twee zet ik de vele kunstwerken die je overal aan boord tegenkomt. En op plek drie het thuiskomen in Amsterdam. Hoe relaxt is dat. Wij zien een toename in de vraag naar cruisevakanties en ook daadwerkelijke boekingen. Noord-Europa en Alaska zijn populair en een reis met Holland America Line past helemaal in de toenemende vraag naar een hoogwaardige vakantiebeleving.”


“De restaurants waren voor mij de hoogtepunten”

Peter Lindhout (The Travel Club) laat weten dat het nieuwste schip van de Holland America Line het beste geschikt is voor stellen van 30/40+ die houden van enige luxe en comfort en tevens voor de culinaire wensen is er voldoende aan boord te kiezen en te genieten.

Volgens Lindhout zijn de staterooms ruim genoeg, licht ingericht, voorzien van mooie badkamer met inloopdouche, is er voldoende kastruimte en een balkon met twee stoelen en twee beenkrukjes plus een tafeltje. “Alles er op en er aan. De restaurants waren voor mij de hoogtepunten, The Pinnacle Grill, Club Orange en Tamarind waren toppers!” Cruises boven verwachting De laatste twee tot drie maanden heeft Lindhout in verhouding veel nieuwe cruises geboekt, met vertrek in augustus, september en oktober. “Momenteel voor november bezig via USA en voor 2022 twee HAL Alaska cruises. Dus eigenlijk wel boven verwachting.”


Erg fraai

De indruk die Konstanze Mulstegen (Travelplanner - Travelmanager Travelling de Luxe) kreeg van het schip en alle faciliteiten is dat men een jonger publiek wil aanspreken, klanten die een kleiner schip waarderen met hoge kwaliteit eten en activiteiten. “Dit in combinatie met de prijs maakt het aantrekkelijk.” Op de vraag wat zij van de faciliteiten en kamers vond, laat Mulstegen weten: “De faciliteiten zijn goed, mooi afgewerkte hutten, wel iets kleiner volgens mij.” De wellness, zoals het spagedeelte, zwembaden, dek twaalf met het aparte gedeelte voor zonaanbidders waren volgens haar erg fraai en sprongen er echt uit. “Ik boek goed wat dit betreft. Twee HAL-boekingen, een keer Silversea en een keer Regent tussen nu en januari. Ik heb niet te klagen, ben er erg blij mee. De klant kan met een goed gevoel gaan cruisen en genieten, dat was wel duidelijk na een paar dagen.”


“Ik vind het een elegant schip”

Voor veel gasten is het vertrek vanaf Nederland toch wel een pré en hoe tof dat de Rotterdam naar Noord-Europa vaart vanaf volgend jaar mei. Ook leuk om klanten die niet willen/durven te vliegen keer een cruise aan te bieden met dit nieuwe schip”, aldus Corine Ravestein (Vakantieparels.nl). “Het schip is geschikt voor 40+ en voor families met wat grotere kinderen die thuis ook gewend zijn aan een restaurantbezoek. Er is geen glijbaan, wel is er voor de tieners een basketbalveld en gymattributen op het bovendek; je kiest hier echt voor het schip en de vaarroute. De HAL heeft trouwens hele aantrekkelijke tarieven voor de derde, vierde en vijfde persoon in de hut, regelmatig betalen ze dan alleen de havengelden. Ook zijn er familiehutten met twee badkamers waar met maximaal vijf personen in verbleven kan worden.” Heerlijke bedden en comfortabele hutten “Ik vond het een elegant schip met mooie kunst en dan heb ik nog niet eens alles gezien. Door de vele tinten blauw straalde het ook rust en frisheid uit. De bedden zijn heerlijk en de hutten comfortabel. En het eten was weer voortreffelijk. We hebben helaas niet overal kunnen eten, maar het was weer genieten. En van de BB King Bluesclub koop je zo een concertkaartje als ze in Nederland gaan optreden. Stilzitten is geen optie, wat een topband.” Glimlachen “De Club Orange heeft nu haar eigen ruimte. Dit Orange-pakket wat is bij te boeken geeft voorrang bij onder meer priority incheck, gratis upgrade van de hut en premium in-room breakfast menu. De service in het Club Orange restaurant is ook uitgebreider dan bij de Main Dining. Je kan er ontbijten, lunchen of dineren. De altijd servicegerichte bemanning met twinkelde ogen, want de glimlach zat verscholen achter hun mondkapjes. Leuk om te zien dat de muzikanten onderling genoten van elkaars optreden. Wat een enthousiasme en talent loopt er rond.” HAL merchandise “Het viel me wel op dat er veel luxe merkkleding werd aangeboden (Louis Vuitton en dergelijke) in de voor ons gesloten winkels. Ik had het verrassender gevonden wanneer ze kleding, sieraden of kunst uit landen van de bestemming zouden gaan presenteren. Ook de HAL breidt zijn merchandise uit, want er zijn kleding en tassen aan boord te koop.” Cruise-boekingen Met de cruise-boekingen loopt het volgens Ravestein steeds beter. “Mijn klanten zaten op de állereerste afvaart van de HAL in Griekeland deze zomer. Hun Antarctica-cruise voor 2023 staat nu ook geboekt en ik heb sommigen ook al enthousiast gemaakt voor Alaska. Beetje de schade inhalen wat ze allemaal hebben moeten missen de afgelopen jaren. Ze kunnen weer cruisen!”

Deel dit artikel