Goede prijs-kwaliteitsverhouding én zon, zee en strand

TUI-concepten centraal tijdens TUI Experience Fuerteventura

Door: Arjen Lutgendorff


Fuerteventura heeft zich tijdens de TUI Experience Trip Fuerteventura geopenbaard als een ideaal vakantie-eiland voor de Nederlandse vakantieganger. Zon, zee, strand en niet te missen de vele TUI-concepthotels.

Het doel van de reis? De vier grote concepten van TUI beter leren kennen”, zo laat Jessica Breugem (TUI) in gesprek met TravelPro weten, voor wie het haar eerste bezoek aan Fuerteventura was. Met de vier grote concepten doelt Breugem op TUI BLUE, TUI MAGIC LIFE, ROBINSON en RIU. JustCurious zorgde voor de game-elementen waardoor de studiereisdeelnemers op een interactieve manier de TUI-concepten beter leerden kennen, maar ook door te blijven overnachten werd er nader kennis gemaakt met de hotels. De eerste Het was voor zowel het salesteam van TUI als voor de deelnemers weer de eerste studiereis sinds ruim een jaar. “Vorig jaar organiseerden we een aantal inspectiereizen. Dat was anders, want toen konden we weinig activiteiten en hotelbezoeken organiseren in verband met corona. Op dat moment lag de nadruk er meer op hoe het was om te reizen met coronamaatregelen. Het hele afgelopen jaar hebben we geen studiereizen en events gehad.” Waarom er voor Fuerteventura werd gekozen? “Je vindt hier alle TUI-concepten en ook nog eens dicht bij elkaar. Er zijn niet zo heel veel bestemmingen die dat hebben of het zijn bestemmingen waar we nog niet naartoe kunnen in verband met corona en de reisadviezen. Daarnaast hebben we Fuerteventura de afgelopen jaren ook niet meer aangedaan tijdens studiereizen. Fuerteventura staat bekend om de supermooie stranden en we verbleven in fantastische hotels. De prijs-kwaliteitsverhouding op Fuerteventura is heel goed. Voor de Nederlandse vakantieganger een belangrijk punt bij het boeken van een vakantie.”

TUI MAGIC LIFE Tijdens de trip werden er diverse concepthotels aangedaan, waaronder TUI MAGIC LIFE. Een hotel waar de sportliefhebber zijn hart op kan halen en ook de deelnemers aan de studiereis moesten eraan geloven. Van Zumba, stretching, tennis en beachvolleybal tot boogschieten, power aerobics, jeu de boules en aqua fitness. Moe maar voldaan verscheen men bij de lunch, nadat er was opgefrist op de kamers met veelal een prachtig uitzicht op zwembad en/of zee. Verblijf is er op basis van all inclusive, met buffetrestaurant en meerdere specialiteitenrestaurants. Overigens is het niet alleen activiteiten (voor jong en oud) die de klok slaan bij TUI MAGIC LIFE, de (vier) zwembaden (plus binnenzwembad) waaronder een nudistenzwembad, het per voet bereikbare strand en diverse wellness-opties (sauna, massage, enzovoorts) bieden voldoende ruimte voor ontspanning. Bang dat de kinderen, van jong tot oud, zich niet vermaken hoeft men niet te zijn. Er is een MAGIC Mini Club, MAGIC Kids Club en Teens Time.

Canarische Eilanden zeer belangrijk Voor TUI zijn de Canarische Eilanden een van de belangrijkste bestemmingen. Breugem: “Tenerife en Gran Canaria zijn de belangrijkste bestemmingen gevolgd door Fuerteventura en Lanzarote. Helemaal aangezien het lange tijd één van de weinige bestemmingen waren die bereisd konden worden, dus het belang van de Canarische Eilanden werd alleen maar groter. Ondertussen kwamen er de laatste tijd steeds meer bestemmingen bij voor deze winter.” Studiereisconcepten Of TUI iets gaat wijzigen aan het studiereisconcept weet Breugem niet. “We zullen gaan kijken hoe alles gaat lopen. Het zal ad hoc zijn. We zullen kijken waar de vraag ligt, naar welke bestemmingen we studiereizen kunnen organiseren, zoals Kaapverdië en citytrips. Voor volgend jaar hopen we wel weer een studiereiskalender te kunnen maken, maar dat zullen we de komende tijd bekijken.”

Nederland en België “We spreken de Belgische collega’s meer dan voor corona. We hebben altijd al veel met elkaar samen gewerkt, maar de laatste tijd nog intensiever, zoals nu voor het nieuwe reserveringssysteem Trips dat we op dezelfde manier gaan communiceren richting onze retail partners. We zijn wat betreft het nieuwe systeem gestart met Seat Only en uiteindelijk gaat het verder worden uitgerold. Reisagenten kunnen nu nog niet zelf boeken via het nieuwe systeem, maar via het Customer Service Center en we hopen dat ze dat over een paar weken ook zelf kunnen doen. Over een aantal fases zal het ook mogelijk zijn om pakketten via het nieuwe systeem te boeken, maar dat zal pas in een later stadium zijn”, aldus Breugem. Ervaren Op de opmerking of één van de concepten misschien niet buiten de boot valt tijdens een studiereis laat Breugem weten: “Het is voor reisagenten juist goed om te zien wat wel en niet bij een bepaalde klant past. Ze kunnen het, door het zelf te zien, veel beter matchen met klanten die ze hebben. Zo kunnen ze klanten veel tevredener terug laten komen van vakantie. Natuurlijk zien de accommodaties er per bestemming verschillend uit, maar wat betreft faciliteiten en look & feel zijn ze hetzelfde. “

TUI BLUE RIU Calypso JustCurious verzorgde op zowel de tweede als derde dag voor game-elementen tijdens de TUI Experience, waarbij de focus zoals tijdens de gehele reis lag op de belangrijkste concepthotels van de touroperator. Aan de eerste game werd al direct fanatiek meegedaan in het tweede hotel waar de groep verbleef, het TUI BLUE RIU Calypso, waarbij in het hotel QR-codes gezocht moesten worden en op de tablet vragen verschenen over de concepten. Terwijl andere gasten in dit adults only hotel genoten van het zwembad, voortreffelijke eten, de palmbomen en het prachtige strand voor de deur, werkten de deelnemers aan de studiereis zich in het zweet. De beloning: een cocktail tasting en heerlijk diner in het buffetrestaurant. Naast de diverse mogelijkheden die het hotel biedt (wellness, sport en entertainment) ligt het gezellige dorpje Jandia op wandelafstand. Eilandtour en de game tegen de Belgen Dé game werd gespeeld tussen de studiereisdeelnemers van TUI Nederland en TUI België. Al tijdens de busrit van Jandia naar Corralejo (ongeveer twee uur) via het dorpje Betancuria (voorheen de hoofdstad en misschien wel het mooiste dorpje van het eiland) ging de game van start met vragen die verschenen op de tablet. Nadat de bus in Corralejo arriveerde, duurde het niet lang voordat de teams zich opsplitste, op zoek naar de plekken waar de punten in de wacht gesleept konden worden. Waar sommige teams tijd hadden voor een uitgebreide lunch aan het water, zagen andere teams zich genoodzaakt tot een vluchtig broodje uit de supermarkt. Het finalespel werd gewonnen door de Nederlanders, maar uiteindelijk is het TUI dat de punten binnensleept door de onvergetelijke reis en inspiratie die werd geboden tot het boeken van het touroperator-product.

RIU Palace Jandia Bij terugkomst in Jandia werd er overnacht in het RIU Palace Jandia, waar de deelnemers na het opfrissen het water in de mond liep bij het buffet. Het RIU Palace Jandia, met het centrum van zowel Jandia als Morro Jable om de hoek, staat bekend om de ultieme luxe en service van de hoogste kwaliteit. De ligging aan het strand, het panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan, sport, wellness en entertainment en de ruime en moderne kamers in het onlangs compleet gerenoveerde hotel zorgen ervoor dat je van gasten die in het RIU Palace Jandia verblijven louter enthousiaste reacties zult krijgen. Niet vergeten, mannen graag in lange broek naar het diner.

ROBINSON Jandia Playa Bij een studiereis op een eiland mocht natuurlijk ook een tripje op zee niet ontbreken. Aan boord van een reuze catamaran helemaal voor de groep reisagenten alleen, werd er volop gechilld. Een zeer welkom ontspanningsmoment na al die activiteiten en leermomenten tijdens de games. De laatste avond werd er verbleven in ROBINSON Jandia Playa, het allereerste ROBINSON-hotel ter wereld dat een grondige renovatie ondergaat. Enkele minuten nadat de eerste deelnemers zich begaven in hun kamer, kwamen de eerste lovende appjes over de kamers al binnen. Sporten, feesten en strand staan centraal bij het hotel dat direct aan het strand ligt. Vanaf het rooftop terras met infinity pool was er een prachtig uitzicht. De laatste avond werd er flink gefeest nadat er was genoten van heerlijke Mexicaanse thema-avond met uiteraard Mexicaanse hapjes. De volgende ochtend werd het luie zweet eruit gewerkt, waarop de studiereis badend en zonnend werd afgesloten.

Deel dit artikel