IT’S MORE FUN IN THE PHILIPPINES

Volgens de legende hadden de goden bij het scheppen van het eerste Filipijnse eiland zoveel plezier, dat ze besloten om er nog eens ruim 7.000 te maken! En zo tellen de Filipijnen dus 7.641 eilanden en ontelbaar veel mogelijkheden die garant staan voor een indrukwekkende vakantie. De eilandengroep is een droombestemming die voor ieder type reiziger iets te bieden heeft. Niet alleen hebben de Filipijnen hagelwitte zandstranden, kraakhelder turquoise zeewater en een kleurrijke onderwaterwereld vol zeeleven, je vindt er ook prachtige nationale parken, een unieke flora en fauna en de allervriendelijkste mensen! Daarnaast is er ook een schat aan culturele bezienswaardigheden te bewonderen. Gezegend met een tropisch klimaat zijn de eilanden een unieke en exotische bestemming waar iedere reiziger wordt verwelkomd met de onvergelijkbare Filipijnse gastvrijheid. Reizigers ontdekken de vele facetten van de eilandstaat, waaronder de kleinste vulkaan op aarde, ondergrondse rivieren en de ‘stappen naar de hemel’, zoals de weelderige groene rijstterrassen van Banaue worden genoemd. Van de hoofdstad Manilla in het noorden, met invloed uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd, tot de droomstranden op Boracay en de Chocolate Hills op het eiland Bohol in het zuiden. Rond de eilanden zijn 2.000 verschillende vissoorten en 400 verschillende soorten koraal te vinden in de Stille Oceaan, die duikers van over de hele wereld inspireren. En met zoveel verschillende facetten is het dan ook niet verrassend dat de bestemming regelmatig in de prijzen valt. Bij de World Travel Awards 2020 zijn er maar liefst zes prijzen aan de Filipijnen toegekend waaronder World’s Leading Dive Destination en Asia’s Leading Beach Destination. Bij de Readers’ Choice Awards van het Amerikaanse tijdschrift Condé Nast Traveler zijn Boracay en Palawan opgenomen in de top tien van 'Best Island Beaches in the World'! Daarnaast heeft de World Travel and Tourism Council (WTTC) de Filippijnen ondersteund met de "SafeTravels Seal" voor het toepassen van wereldwijd erkende gezondheids- en veiligheidsprotocollen om straks veilig te kunnen reizen.

Om deze veelzijdige bestemming bij een groter publiek te introduceren heeft de Philippines Department of Tourism reisagenten onlangs virtueel meegenomen op reis om kennis op te doen van dit stukje paradijs op aarde. Tijdens de webinar zijn de vele reismogelijkheden binnen de Filipijnen uiteraard aan bod gekomen maar ook de laatste ontwikkelingen, toegepaste veiligheidsprotocollen en inspanningen voor duurzaam toerisme. Heb je de webinar gemist en wil je deze terugkijken, klik dan hieronder.

Tevens hebben tijdens een virtuele workshop product managers kennis kunnen maken met lokale hotels, DMC’s en aanbieders van andere toeristische diensten. Tijdens de gesprekken is volop informatie en inspiratie gedeeld, die je ongetwijfeld in het reisaanbod terug zult zien.

MAAK DE CURSUS! Welke eilanden mogen écht niet ontbreken aan een reisvoorstel en wat zijn de binnenlandse reismogelijkheden? Ontdek het allemaal in de vernieuwde cursus op TravEcademy en laat je inspireren door deze Aziatische parel!

image