Ontdek

veelzijdig Estland

Op avontuur in Estland!

Estland is een ideale bestemming als we naar de travel trends van de komende jaren kijken. Waarom? Estland is een land met veel verschillende gezichten. Hier vind je afwisseling tussen stad en natuur, het vasteland en de eilanden. Ontdek het oude centrum van Tallinn met haar bruisende, moderne kant. Estland geeft je het gevoel van ruimte. Estland is echt een bestemming om te ontdekken. Estland is een ontspannen bestemming, waar de natuur nooit ver weg is. En door de compacte omvang van het land kun je in korte tijd veel verschillende dingen zien en doen. Waarom je Estland geweldig zult vinden Estland is zeker een bestemming die op je bucketlist moet staan. De meeste mensen denken bij het land aan de hoofdstad Tallinn met talloze restaurants en terrasjes, maar Estland heeft in zijn geheel veel meer te bieden. De nabijheid van de natuur is een belangrijk USP van Estland. We hebben een prachtige kust met vele eilanden, maar we hebben ook fantastische nationale parken en veel diverse cultuur op een klein stukje land - van heel modern tot middeleeuws, van Hanzehandel tot sovjetperiode. Het verkennen van de adembenemende natuur kan gemakkelijk worden gecombineerd met een uitstapje naar Tallinn of een van de kleinere steden met culturele maar ook moderne trekjes. Tallinn De hoofdstad Tallinn, met een half miljoen inwoners, is een niet te missen onderdeel van een reis naar Estland. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad wordt omringd door middeleeuwse muren uit de 15e eeuw, maar herbergt ook moderne architectuur. ‘Veel mensen weten niet dat Estland ook heel modern is. De digitale samenleving is bijvoorbeeld zeer geavanceerd en een van de beste ter wereld.’

Tallinn Old Town

Schilderachtige straatjes in Tartu Naast Tallinn is ook de universiteitsstad Tartu een bezoek waard, de tweede grootste stad van Estland en culturele hoofdstad van Europa voor 2024. Een stad die perfect is om een mooie wandeling te maken door de schilderachtige straatjes en te dineren in een van de vele restaurants. Proef de traditionele keuken in een nieuw jasje of ga voor fine dining, waarvoor Estland een hot tip is. Een andere tip is haven Noblessner, ooit een belangrijke scheepswerf voor onderzeeërs in Tallinn, nu omgetoverd tot een levendige wijk aan zee.

Fietstocht door het centrum van Tartu

Weg van het vaste land Estland heeft meer dan 2.000 eilanden. Een aantal van onze favorieten: Saaremaa & Muhu: vertoef op de eilanden tijdens de zomervakantie in een compleet andere omgeving. ’s Winters kun je hier heerlijk relaxen in de spa’s. Hiiumaa: staat bekend om de historische vuurtoren en de natuur. In de winter kun je naar het eiland rijden over Europa’s langste ijsweg van 26,5km. Viirelaid – private island: Het vakantieresort van de vuurtorenwachter. Met een kleine groep kun je verblijven op de hoofdlocatie, in glamping tenten of luxe cabines in de omgeving. Vormsi: een prachtig eiland met een lange Zweedse traditie en waarvan een groot deel beschermd natuurgebied is.

Onthaasten op het eiland Muhu

Dwaal door de natuur en spot wilde dieren Estlanders zijn erg trots op hun natuur en doen er alles aan om deze goed te onderhouden. De natuur staat bekend om haar: Moerassen: Vanaf elk punt is het maximaal 10km naar het dichtstbijzijnde moeras. De moerassen kun je het best bezoeken in de zomer en winter. Natuurparken: Lahemaa National Park, Soomaa National Park en Vilsandi National Park. Beren: Er leven wel 600 beren in de natuur en het is zelfs mogelijk om ze van dichtbij te bekijken vanuit een berenhut, zodat je ze veilig kunt observeren. Met een beetje geluk zie je ook elanden, herten, vossen en konijnen.

Proef Estland Een goede Estse maaltijd is voedzaam, bevat aardappels, varken of vis. Klassiekers zijn roggebrood, aardappelsalade, ingelegde kool en varken, met in de kustgebieden haring en sprotjes. Er zijn tientallen chique restaurants, met een nieuwe generatie chefs die moderne versies van de traditionele gerechten introduceren. De gastronomische standaarden in Estland zijn hoog. Geniet van de verfijnde smaken en de keuken van de Scandinavische eilanden; een echte traktatie voor fijnproevers. De beste restaurants van Estland vind je in White Guide Nordic.

Ga voor actie of ontspanning In Estland kun je eindeloos wandelen. De paden leiden je door natuurparken, bossen, moerassen en langs de zee. Vul je longen met de schoonste lucht op aarde en volg de sporen van vossen, konijnen en elanden. Sneller de natuur verkennen? De Kooraste-fietsroute is een bekende route met onverharde wegen in de prachtige dennenbossen. Voor het ontdekken van kleine steden is de fiets ook zeker aan te bevelen. Watersportliefhebbers kunnen gaan kanoën of suppen tussen de eilanden aan de noordkust of op de vele rivieren. Of ga snorkelen in een oude gevangenis (via Rummu Adventurecenter ) of maak een kanotour in de avond met fakkels richting Tartu (via Joematkad). Zeilen kun je bij de populaire plek Pärnu Bay.

Pärnu coastal meadow hiking trail

Estland heeft een gevarieerd aanbod aan spa’s waar je de luxe kunt ervaren zonder diep in de buidel te tasten. Waar je ook heengaat, in het bruisende stadscentrum of op het platteland, overal is een spa beschikbaar met hightech behandelingen of ouderwetse organische producten. De sauna is een van de oudst bewaarde tradities die nog steeds een centrale plek inneemt in het dagelijks leven van Estlanders. Een rooksauna ritueel kent oude tradities en kan zeker een verrassende ervaring zijn. Veel van de sauna’s gebruiken lokale ingrediënten van biologische oorsprong.

Estonian Smoke Sauna swimming

Coole feiten

  • Volgens het World Economic Forum is Estland het meest ondernemende land van Europa en het meest digitale land wereldwijd.
  • Estland is na Spanje het beste land om vogels te spotten in Europa.
  • In Estland gaat te ronde dat toeristen denken dat de Estlandse bevolking de taal van elfen spreekt. Feitelijk is dit de Estische taal zelf, die een magische klank heeft.
  • Estland is zo plat als een pannenkoek. De hoogste top is 318 meter hoog.
  • Estland telt 2.222 eilanden.
  • In Zuid-Estland worden twee verschillende dialecten gesproken: Setos (UNESCO Immaterieel Werelderfgoed) en Võro. Zelfs voor vele Estlanders niet te verstaan.

Destination Estonia Onlive 2021

Estland is zich klaar aan het maken om je te ontvangen. Ga lekker achterover zitten, en ervaar Destination Estonia Onlive 2021. Experience Edition. Een live presentatie met virtuele tours speciaal voor toeristische professionals en touroperators! Als je nieuwsgierig bent naar Estland als bestemming, laat Visit Estonia dan met je mee duiken in de wereld van culturele, culinaire en natuurbelevenissen! Tijdens dit online evenement organiseren ze een live presentatie, virtuele rondleidingen en break-out sessies over verschillende onderwerpen. Meld je aan en kom in 45 minuten meer te weten over Estland en krijg 45 minuten de gelegenheid om vragen te stellen en te bespreken. Het evenement wordt georganiseerd door team Visit Estonia. Zorg dat je er ook bij bent!

  • Wanneer: 29 April, Thu, 3pm CET.
  • Voor wie: reisagenten, touroperators en media
  • Wat: live studio presentatie en break out sessies (45min+45min)
  • Waarom: maak snel en interactief kennis met alles wat Estland te bieden heeft

Kijk hier voor meer informatie. Bekijk hier alvast hoe Estland zich voor jouw bezoek klaarmaakt:

Win een verblijf in Estland!

Dit is hét moment om alles te weten te komen over Estland, een bestemming die wel eens één van de avontuurlijkste bestemmingen voor de zomer van 2021 kan worden. Want dichtbij en avontuurlijk is de formule voor deze zomer. De e-learning geeft je een compleet beeld van de veelzijdige bestemming die Estland is. En door deze succesvol af te ronden, maak je ook nog eens kans op een heerlijk verblijf in dit geweldige land, bestaande uit:

Kijk voor meer informatie en tips op visitestonia.com Op Travecademy nemen we je graag virtueel mee door Estland met onze digitale cursus.

image
image