2021 en daarna: droom weg bij het bijzondere Japan

We zijn het er vast allemaal over eens dat 2020 niet het beste jaar was, maar juist daarom is dit het perfecte moment om alles achter ons te laten en vooruit te kijken naar al het moois dat 2021 te bieden heeft. Een nieuw jaar waarin Japan vol inzet op het ontdekken van de mooiste plekken en de leukste activiteiten om je bucketlist eens lekker mee uit te breiden. Met het uitrollen van de vaccins in zowel Nederland als in Japan, wordt het wel eens tijd dat we onszelf weer toestaan om te dromen over al het moois dat het Verre Oosten te bieden heeft.

Onontdekt Tohoku Precies tien jaar na getroffen te zijn door de grote aardbeving en Tsunami in Japan, is er door de schoonheid van de Tohoku regio nog weinig van de ramp terug te zien. Mede dankzij de vooruitstrevende instelling van de lokale bevolking is het gebied volledig in ere hersteld. Niet gek dus dat Tohoku in 2020 door zowel the Guardian als Lonely Planet werd genoemd in de lijst met ‘s werelds beste regio’s om te bezoeken. Ga van de gebaande paden in dit onontdekte stuk van Japan dat slechts door 2% van de internationale reizigers wordt aangedaan. In het voorjaar van 2021 opent hier ook het Kimono Retreat Hotel; een dreamy getaway in een voormalige kimono winkel. Ervaar de traditionele charme, verken de bijzondere architectuur en proef van de heerlijke cuisine tijdens een verblijf.

Okinawa

Rustgevend Okinawa Strandbestemmingen staan op bijna ieders wishlist voor het nieuwe jaar; heerlijk tot rust komen in de zon zodat je vitamine D gehalte een flinke boost krijgt. Okinawa is de perfecte plek om dit alles te realiseren. Zeker nu er op Japans meest zuidelijke eilandengroep de meest spectaculaire accommodaties openen in 2021. Denk aan een verblijf in deze unieke eco-boomhut accommodatie of in het luxueuze Risonare Kohamajima villa resort, waar gasten optimaal genieten van het privé strand, snorkelmogelijkheden, de adembenemende koraalriffen en een uitgestrekte sterrenhemel zo gauw de zon onder gaat.

Shizuoka

Gevarieerd Shizuoka Oneindig populair dankzij haar gunstige ligging in de buurt van Mt Fuji, is Shizuoka veel meer dan alleen de iconische bergen. Groene theeplantages, wasabi boerderijen, hemelse hot springs, witte zandstranden en authentieke kastelen maken de Japanse Amalfi Kust tot een ware parel. Geniet hier van een onvergetelijk uitzicht over Fuji vanuit een penthouse hot spring sauna in het recent geopende Fujisan Mishima Tokyu Hotel. Of gebruik deze bestemming als uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde bamboebossen en de bijgelegen tempels van Shuzenji. Nieuwe ervaringen Nieuwe ervaringen gaan gepaard met reizen en het is dan ook volkomen begrijpelijk dat men hier enorm naar snakt zo in het nieuwe jaar. En ook al leek de wereld soms stil te staan in 2020, dat houdt niet in dat er geen bijzondere nieuwe activiteiten bij zijn bekomen in Japan. Zo opende in Hokkaido het eerste Nationale Ainu Museum, Upopoy, waar bezoekers meer te weten komen over de cultuur van de inheems Ainu bevolking. Ook verwelkomde het land ’s werelds eerste Godzilla themapark in 2020. Dit jaar komt daar nog bij dat het langverwachte Super Nintendo World haar deuren opent en daarmee een uitstapje biedt voor het hele gezin. Daarnaast is het reizen in Japan zelf al een ervaring op zich. Of je nu rondgaat per auto, fiets, hogesnelheidstrein of zelfs te voet; het land van de rijzende zon bezorgt je hoe dan ook een onvergetelijk trip! Japan Webinar Dwalen je gedachten nu al af bij dit bijzondere land en wil je er graag meer over weten? Japan National Tourism Organization (JNTO) host op 28 januari 2021 om 10 uur ‘s ochtends een leerzame Webinar over Japan. Tijdens deze sessie van +/- 45 minuten, raak je geïnspireerd over alles wat dit unieke land te bieden heeft en leer je meer over de huidige situatie rondom COVID-19. Ook zal KLM als partner aanwezig zijn. Meld je nu aan via deze link.

image