Malta met kinderen

Zijn jouw klanten op zoek naar een zomerse bestemming voor de hele familie? Denk dan eens aan Malta! De zon schijnt er volop en waardoor het eiland van mei tot oktober een zeer aangename temperatuur heeft. En zelfs in de winter zakt de temperatuur maar zelden onder de 17 graden, en met het zonnetje erbij kun je dan nog steeds heerlijk genieten! Malta ligt dichtbij, met een korte vlucht van slechts drie uur kan de vakantie snel beginnen! Ook op het eiland zijn de afstanden niet groot, want Malta is een vrij klein eiland - ongeveer net zo groot als Texel. Het is dus supermakkelijk te bereizen ook voor gezinnen met (kleine) kinderen die niet lang in de auto of bus willen zitten. Van de binnenstad van Valletta tot aan de stranden aan de andere kant van het eiland, bijna alles is binnen één uur te bezoeken.

Activiteiten voor het hele gezin Ook al is Malta misschien een relatief klein eiland, het heeft genoeg te bieden. Op het hele eiland zijn veel activiteiten te vinden die leuk zijn voor het hele gezin. Hieronder vind je de leukste tips op een rijtje:

Popeye Village: de originele Popeye film uit 1980 is hier opgenomen. Jonge kinderen zullen Popeye waarschijnlijk niet kennen, maar ondanks dat is het erg leuk om een kijkje te nemen in het dorp. Loop over de filmset en neem bekijk een show die daar wordt afgespeeld. Popeye Village is te vinden in het noordoosten van Malta. Bovendien vind je er in de zomer een leuk waterspeeltuin met glijbanen en zwembaden om tijdens je bezoek even lekker af te koelen.

Malta nationale parken: Malta heeft verschillende nationale parken. Bezoek bijvoorbeeld het Ta Qali National park. Het park biedt veel recreatieve activiteiten en mooie uitzichten. Het park ligt in het midden van Malta. In de Tweede Wereldoorlog diende het park onder meer als vliegveld. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt door gezinnen om er gezellig te gaan picknicken en worden er concerten gehouden. Splash & Fun Water Park: Is het net iets te warm om de hele dag rond te lopen door de stad of parken? Breng dan een bezoek aan het waterpark. Het park heeft veel verschillende binnen- en buitenbanen en heeft een breed scala aan glijbanen. In het hoogseizoen kunnen kinderen ook deelnemen aan een uitgebreid animatieprogramma. Esplora Science Center: Het wetenschapscentrum is in 2016 geopend in Bighi en is een leuk en interactief centrum waarbij kinderen door middel van verschillende interactieve tentoonstellingen kennis kunnen maken met de wetenschap. Vanuit Esplora heb je bovendien een prachtig uitzicht op de Grand Harbour. National Aquarium: Om meer te leren over het onderwaterleven is een bezoekje aan het National Aquarium een echte must. Het meer dan 20.000 vierkante meter grote complex is in 2013 geopend en ligt in Qawra. Er zijn meer dan 175 verschillende vissoorten te zien, verdeeld over 26 vistanks. Naast de vele exotische vissoorten zwemmen er ook vele verschillende vissen uit de Middellandse Zee in de aquaria. Het aquarium wordt ook gebruikt voor onderzoek naar de lokale bedreigde zee-en zoetwatervissen. Het belangrijkste doel is om kennis op te doen over de leefgebieden van deze dieren en manieren te bedenken om bedreigde diersoorten te redden. Marsaxlokk: De laatste tip is Marsaxlokk, een oud vissersdorpje in het zuiden van Malta. Slenter over de boulevard en bewonder de kleurrijke, traditionele vissersboten - luzzu genoemd - die volop te vinden zijn en nog steeds gebruikt worden om te gaan vissen. Of wandel over de dagelijkste markt met diverse kramen. Op zondag is de markt het grootste. Geen fan van vis? Geen probleem, er zijn ook tientallen kramen te vinden die andere lokale producten verkopen.

Overnachten Op zoek naar een gezinsvriendelijke accommodatie? Hieronder enkele suggesties: Dolmen Resort: Dit resort is een van de populairste resorts voor het hele gezin. Er zijn drie buitenzwembaden en een kinderzwembad, en ook is er een binnenzwembad met een wellness centrum. Verder heeft het resort drie restaurants en meerdere bars. Seashell Resort: Het Seashell Resort is een perfecte accommodatie voor een gezin met (jonge) kinderen. De kamers zijn verdeeld over twee ruimtes en hebben een breed balkon. Verder is er nog een kidsclub waar kinderen van vier tot tien jaar terecht kunnen. Er zijn meerdere zwembaden aanwezig zowel binnen en buiten. Dit resort is te boeken met logies, halfpension en all inclusive. Seabank Resort: Dit resort, gelegen in het noorden van Malta, ligt in de buurt van het mooie stadje Mellieha. In de omgeving van het resort zijn volop activiteiten en stranden te vinden. Op het resort zelf zijn zes zwembaden te vinden, waaronder ook enkele kinderbaden. Ook hier zijn de kamers verdeeld in twee ruimtes. Tot slot heeft het speeltuinen en een kids club die maar liefst zes dagen per week geopend is.

Dolmen Resort

image