Adempauze op veelzijdig Sint Maarten

Door: Redactie


Sint Maarten: de tropische traktatie na het harde werk. Het is de bestemming waar de Caraïben samenkomen. Proef de relaxte eilandsfeer en neem de tijd voor een welverdiende vakantie, want reizen moet natuurlijk wel leuk blijven… Alexandra Meijer

Sint Maarten is vooral bekend van het iconische Maho Beach waar vliegtuigen laag overheen vliegen voordat ze landen op Princess Juliana International Airport. Maar wat bij aankomst het meeste opvalt, is de diversiteit op het eiland. Op elke straathoek lijkt wel een andere taal te worden gesproken. Niet zo gek ook, want de ene helft van het eiland is Frans en de nadere Nederlands. Over het algemeen wordt Engels gesproken. Sint Maarten ligt in de Caribische Zee, op 240 kilometer van Puerto Rico en behoort tot de Kleine Antillen. Het is een populaire bestemming onder Nederlandse reizigers aan het worden, zo laat de directeur van St. Maarten Tourist Bureau, Rolando Brison, weten. ‘We zijn de snelst groeiende Caribische bestemming onder Nederlanders. Vorig jaar zagen we een enorme toename van 130 procent, meer dan het dubbele dan het jaar ervoor.’ Volgens hem komt dat mede door de steun van airlines als KLM en Air France. Het eiland zou toegankelijker zijn geworden. ‘Mensen die voorheen naar de Middellands Zee op vakantie gingen of richting populaire bestemmingen als Curaçao en Bonaire hebben Sint Maarten ontdekt. Ze hebben door dat alle ingrediënten van die bestemmingen ook te vinden zijn op Sint Maarten’, aldus Brison. Met een directe vlucht vliegt u binnen negen uur van Amsterdam naar Philipsburg op Sint Maarten.

Smeltkroes van culturen Wat Sint Maarten zo uniek maakt, is dat de complete Caribische bevolking op het eiland wordt vertegenwoordigd. Je hoort de verschillende accenten, proeft de verschillende smaken en doet diverse ervaringen op. Het eiland is trots op de mix van Caribische cultuur op het schitterende eiland te hebben. Zelfs op geografisch niveau met een Nederlands en een Frans deel. Sint Maarten wordt ook wel ‘the friendly island’ genoemd en dat is niet alleen een catchy slogan om het eiland mee te promoten. De bevolking op Sint Maarten heeft de gewoonte om ook onbekenden te begroeten en hen te vragen of alles goed gaat, bijvoorbeeld wanneer ze een winkel bezoeken. Bovendien delen ze een oppervlakte met van 87 vierkante kilometer en dan kom je weleens bekende gezichten tegen. Afwisseling op korte afstand Natuur op Sint Maarten is opvallend aanwezig, je wordt er omgeven door hoge groene bergen. Dit levert een mooi contrast met het strand op, en biedt tevens de mogelijkheid voor een gevarieerd en afwisselend verblijf op het eiland. Op een plek blijven is hier geen optie en een auto huren wordt hier dan ook sterk aangeraden. Binnen anderhalf uur rijdt u van de ene kant naar de andere kant van het eiland en waant u zich voor de duur van uw vakantie als een echte local.

TravEcademy Wil je jouw klanten graag voorzien van veel tips en informatie over deze bestemming, zodat ze optimaal kunnen gaan genieten van hun welverdiende vakantie en jij uitblinkt door expertise? Maak dan de cursus St. Maarten op TravEcademy!

Deel dit artikel