Aruba staat weer op code geel

Beleef Aruba - met afstand een van de veelzijdigste eilanden in het Caribisch gebied

Eagle Beach

Aruba staat weer op code geel en dat houdt in dat er weer volop naar het eiland gereisd kan worden. Aruba staat al sinds jaar en dag bekend als het enige echte One happy island vanwege de bekroonde parelwitte stranden, de vriendelijke en gastvrije locals en de uitgelaten sfeer. Wie voet op Arubaanse bodem zet en de zilte zeebries opsnuift raakt direct in een opperste staat van ontspannenheid.

Zon, zee, strand, cocktails en goedlachse mensen die het leven vieren, dat is Aruba. Echter valt er op het eiland nog zoveel meer te beleven. Denk aan een arsenaal aan (water)sporten, culinaire hoogstandjes en onwaarschijnlijk mooie muurschilderingen. Hieronder enkele niet te missen aanbevelingen. Actie en avontuur Wie denkt dat Aruba enkel een vakantie voor het betere luieren is heeft het goed mis. Uiteraard staat pure ontspanning voorop, maar ben je avontuurlijk ingesteld dan heb je wellicht wel een maand nodig om alle sportactiviteiten uit te proberen. Met de meeste zonuren in het Caribisch gebied en de alomtegenwoordige passaatwind is Aruba een wind- en kitesurfmekka voor zowel beoefende als beginnende surfers. Ook kun je er uitstekend kajakken, paddleboarden, zeilen, snorkelen en duiken. Zoek je het vertier graag middenin de natuur op? Dan is een rondje golf op de 18-holes baan van Tierra del Sol of de 9-holes baan van Divi Links zeer aan te bevelen. Al was het alleen maar vanwege de indrukwekkende flora en fauna. Voor een ochtendwandeling tussen immens hoge cactussen en bijzondere grotten is het goed om de wekker te zetten zodat je in alle vroegte het Arikok National Park kunt verkennen. Het park beslaat maar liefst 20% van het eiland en staat garant voor spectaculaire natuurverschijnselen.

Mangel Halto Beach

Half a Crab - San Nicolas street art

Culinaire reis om de wereld op Aruba Met meer dan 250 restaurants is Aruba met recht een culinair walhalla te noemen en staat het bekend als de gastronomische parel in het Caribisch gebied. Of je nu verse vis aan het water bij zonsondergang verorbert, op niveau van een top driegangendiner geniet, of bij een lokale foodtruck overheerlijke lokale snacks oppeuzelt, op het One happy island kun je meerdere keren culinair de wereld rond zonder het eiland te verlaten. San Nicolas – de street art hotspot in het Caribisch gebied Toen in 2016 de eerste editie van de Aruba Art Fair in San Nicolas gelanceerd werd, streken kunstenaars uit heel de wereld op het One happy island neer. Samen met lokale kunstenaars wisten zij de afgebrokkelde gevels en stille straten van de op een na grootste stad van Aruba met magistrale street art op te kalefateren. Elk jaar komen er nieuwe muurschilderingen bij met als resultaat dat San Nicolas nu verrijkt is met ruim 50 muurschilderingen die niet alleen de geschiedenis en flora en fauna van Aruba uitbeelden, maar ook diverse maatschappelijke thema’s aansnijden. Wat ooit een slaperig arbeidsstadje was is nu ‘the street art capital of the Caribbean,’ aldus het internationaal vermaarde zakenblad Forbes.

San Nicolas Street Art

Golf at Tierra del Sol

image

Deel dit artikel