“Bonaire is zeker een veilig eiland om vakantie te vieren”

Door: Redactie


“Het is geweldig nieuws dat Bonaire weer code geel heeft gekregen. Zo kan men weer genieten van zonnig en authentiek Bonaire”, vertelt Marjolein Oleana, Business Manager Tourism Corporation Bonaire. TravelPro sprak haar over de afgelopen weken/maanden en de actualiteit.

Wat was je eerste reactie op het nieuws dat het reisadvies gaat wijzigen? “Sinds 15 december 2020 ging Bonaire op code oranje. Wij zijn zeer tevreden dat Bonaire sinds 19 mei weer een geel reisadvies heeft. Dit is natuurlijk heel mooi voor het eiland en goed voor de economie. Reispakketten kunnen ook weer verkocht worden. Het virus is onder controle en wij hebben op dit moment een minimaal aantal gevallen. Bonaire is zeker een veilig eiland om naar op vakantie te gaan.” Kwamen er de afgelopen weken/maanden nog wel toeristen op het eiland en zo ja, waar kwamen ze voornamelijk vandaan? “KLM en TUI zijn de afgelopen maanden normaal blijven vliegen naar Bonaire, dus waren er voornamelijk Nederlandse toeristen op het eiland. Zeker in de meivakantie was duidelijk te zien dat het drukker werd op het eiland.” Zijn de hoteliers klaar om weer vliegtuigen vol Nederlanders te ontvangen? “Niet alleen de hoteliers maar ook de duikscholen, wind- en kitesurf scholen en andere bedrijven zijn hier zeker klaar voor en wachten al maanden op code geel. Sommige hotels en beach bars hebben zelfs de gelegenheid gehad om te verbouwen. Wij staan allemaal klaar om toeristen met open armen (natuurlijk wel met de nodige afstand) te verwelkomen op ons eiland, Bonaire.” Waar moet je als Nederlander rekening mee houden als je een vakantie naar Bonaire boekt? “Neem koraalvriendelijke zonnebrandcrème mee (zonder oxybenzone) ter bescherming van onze koralen en vergeet niet online de Nature Fee Tag aan te schaffen op de website van Stinapa! Bekijk de www.bonairecrisis.com website voor de in-reis maatregelen.”

Marjolein Oleana


“Wij zijn zeer tevreden dat Bonaire sinds 19 mei weer een geel reisadvies heeft”

Is alles (restaurantjes, stranden, winkeltjes) een beetje open op het eiland als je daar nu naartoe gaat? “Alle restaurantjes, barretjes, winkeltjes en stranden zijn open op het eiland. Restaurants mogen nu weer tot 00:00 uur open zijn. Bonaire biedt verschillende culinaire mogelijkheden aan. Ik raad iedereen aan om ook onze lokale gerechten te proberen, niet te vergeten in het oudste dorp van Bonaire, Rincon. Mijn favoriete lokale gerecht is de ‘galiña stobá ku funchi’ (gestoofde kip met maismeel/polenta). Bonaire heeft natuurlijk talloze stranden waar toeristen heerlijk kunnen genieten, zwemmen en snorkelen.” Wat is het laatste nieuws aangaande toerisme op het eiland? “Nu met code geel hoeven reizigers naar Nederland niet meer getest te worden en ook niet in quarantaine bij terugkomst in Nederland.” Hoe is het afgelopen met jullie Flamingo actie?! “De flamingo actie was een succes! Wij hebben verschillende leuke creatieve filmpjes ontvangen. Door middel van een rad hebben wij een gelukkige winnaar getrokken. Er komen binnenkort meer leuke winacties aan! Houdt onze social media kanalen #BonaireToerisme in de gaten.” Ben ik nog iets vergeten te vragen wat je graag nog zou willen zeggen? “Ben je op het eiland en wenst u meer informatie te ontvangen van het eiland? Kom gerust langs bij ons kantoor aan de Kaya Grandi 2, hartje Kralendijk. Het Tourism Corporation Bonaire team staat klaar om iedereen van informatie te voorzien!”

Deel dit artikel