Groen land vol magische geheimen

Door: Redactie


Ierland heeft magische landschappen, Ierse pubs met traditionele livemuziek en heerlijk eten. Keltische overblijfselen zijn door het gehele land te vinden. Ierland is een veel spectaculairdere bestemming dan menigeen verwacht. Alles wat je zoekt in een vakantiebestemming, vind je in Ierland: spectaculaire natuur, pittoreske dorpjes, vriendelijke mensen, heerlijk eten, een indrukwekkende historie en een levendige cultuur.

Dublin Dublin is voor de meeste bezoekers het beginpunt van de reis. Deze bruisende stad is een mix van een interessante geschiedenis en cultuur, hippe bars en pubs, elegante architectuur, verfijnde restaurants en fantastische winkelmogelijkheden. De stad is met recht één van Europa’s hotspots. Natuur De natuur in Ierland laat een onuitwisbare indruk na op iedere bezoeker. Van de imposante steile rotsen van de Cliffs of Moher, de bijzonder mooie Ring of Kerry en het mystieke maanlandschap van The Burren tot de prachtige meren en rivieren van Westmeath, de indrukwekkende Giants Causeway en het groene Killarney National Park, u zult onder de indruk zijn! Historie Ook op het gebied van historie heeft Ierland veel te bieden. Er zijn niet veel landen waar de geschiedenis zo tastbaar aanwezig is als op het Ierse eiland. Het land is bezaaid met ruïnes, gedenktekens en kastelen. Eén ding is zeker: Ierland is één van de mooiste bestemmingen ter wereld en wat je ook gaat doen, je bent welkom: Fáilte.” Pubs en feesten Ierland staat bekend om de Ierse pub en de nationale feestdag St. Patrick’s Day. De Ieren zijn erg gastvrij en de pub is de ideale plaats om ze beter te leren kennen. Op St. Patrick’s Day wordt de beschermheilige van Ierland, Sint-Patricius, herdacht. Deze feestdag wordt inmiddels ook groots gevierd in de Verenigde Staten en Australië. Gastvrije mensen Ierland is een bestemming die zich moeilijk laat beschrijven, het is een land dat je moet beleven. Door de verhalen, de muziek, sfeer, het ruige landschap, maar vooral de warme en gastvrije mensen maken dat Ierland een land is waar bezoekers steeds weer terugkomen.

Type vakantieganger Ierland is uitermate geschikt voor mensen die houden van ruige natuur, actief willen zijn in de buitenlucht, maar die ook willen genieten van de rijke cultuur, de gezelligheid in de pubs, en de muziek en verhalen bij het haardvuur. Daarnaast bieden de relatief compacte steden de juiste mix tussen stad en natuur. Het eiland is uitermate geschikt om per auto te verkennen en heel veelzijdig, of je nu één week of drie weken de tijd hebt. Wild Naast Dublin is de Wild Atlantic Way heel populair. Het is de langst gemarkeerde kustroute die 2.500 kilometer langs de westkust van Ierland loopt. Je vindt er door storm geteisterde kliffen, stille baaien, afgezonderde eilanden met eeuwenoude tradities en gezellige dorpjes. Aanraders Voor een korte of langere vakantie is West-Cork een aanrader, gelegen aan de zuidwest kust van Ierland. Vanuit Cork kun je in één week het beste van de zuidwestkust verkennen. West-Cork is een van de laatste bolwerken van het ‘oude Ierland’ maar enorm gevarieerd; een verzameling van rotsige schiereilanden, verlaten stranden, afgelegen eilanden en kleurrijke dorpjes zoals Allihies. Baltimore is zo’n oud vissersdorp waar je vanuit de plaatselijke pub prachtig uitzicht hebt over de baai. Vanuit daar kun je allerlei excursies ondernemen. Het wordt nooit echt druk in deze regio, maar als je van stilte en ongerepte natuur houdt, is een bezoek aan een van de eilanden voor de kust een aanrader. Walvissen en dolfijnen Een ander goed bewaard geheim is dat je heel goed walvissen en dolfijnen kunt spotten in de wateren voor de kust van Baltimore (vanaf april). Een andere geweldige ervaring in West-Cork is kajakken in het donker op Lough Hyne. Deze regio kent een microklimaat waardoor je er subtropische planten en palmbomen ziet groeien, maar hoe meer je naar het westen afreist, hoe ruiger en wilder het landschap wordt en dat uitnodigt om mooie wandelingen te maken. West-Cork staat ook bekend als dé gastromische regio van Ierland. Door de combinatie van de zee, het landschap en het microklimaat vind je hier de beste streekproducten en kun je er de sterren van de hemel eten. Na een stevige wandeling smaakt een bord dampende vissoep nog lekkerder.

Deel dit artikel