“Het is heel duidelijk wat je moet doen om naar Curaçao te reizen”

Door: Redactie


Met het reisadvies dat sinds kort weer geel is, kan iedereen die dat wil weer gaan genieten van de heerlijke temperaturen, de cultuur, het eten, de mensen en alles wat Curaçao zo mooi maakt.

“De afgelopen weken is het aantal besmettingen enorm gedaald en we hebben de laatste dagen geen of nauwelijks nieuwe besmettingen geregistreerd. Verder is al een groot deel van de lokale bevolking gevaccineerd. Daarmee zijn ook de lokale maatregelen versoepeld en kunnen bezoekers zich vrij over het eiland bewegen en terecht in de horeca”, zo laat Muryad de Bruin (Regional Manager Europe van het Curaçao Tourist Board) weten aan TravelPro. Wat was je eerste reactie op het gewijzigde reisadvies? “Sinds een aantal weken is het aantal besmettingen op Curaçao onder controle en het aantal nieuwe besmettingen erg laag. Bovendien is een groot deel van de bevolking gevaccineerd. We gingen er vanuit dat het reisadvies naar code geel zou gaan en we vinden het gewijzigde reisadvies passend bij de huidige situatie. Gelukkig zijn nu ook de strenge maatregelen die een tijdje van kracht zijn geweest om de besmettingen onder controle te krijgen, versoepeld.” Krijg je berichten vanaf het eiland dat de boekingen vanuit Nederland binnenstromen? “We begrijpen van onze reispartners dat er goed wordt geboekt, vooral voor de zomerperiode. We hebben in al 2020 gezien dat men, zodra het weer kan, snel weer naar Curaçao boekt en dat zien we nu ook. Het is belangrijk dat consumenten begrijpen dat ze nu al welkom zijn en, zeker met het huidige weer in Nederland, al direct lekker naar de zon kunnen. De frequenties en daarmee de capaciteit van de airlines wordt ook snel opgevoerd dus al met al zijn we positief over de ontwikkelingen. Er is dus ruim capaciteit en ruimte op het eiland en we zijn klaar om meer Nederlanders te verwelkomen. Onze campagnes zijn meteen live gegaan en er is nog veel te boeken.” Waar moeten Nederlanders vooral rekening mee houden wanneer ze een vakantie naar Curaçao boeken? “Gelukkig zijn er op Curaçao nauwelijks nog beperkende maatregelen waar bezoekers rekening mee hoeven te houden. De hotels en horeca zijn open en bezoekers kunnen zich vrij over het eiland bewegen, lekker ontspannen of nieuwe dingen ontdekken. En ’s avonds kan men ‘gewoon’ lekker uit eten.”

Muryad de Bruin


“De sfeer op Curaçao is positief en gezellig”

Je vertelde dat je laatst nog op Curaçao was. Hoe was de sfeer/stemming daar? “De sfeer op Curaçao is positief en gezellig. Er wordt overal twee meter afstand gehouden. Omdat bijna alles buiten is, is dat makkelijk te doen en zijn de restaurants al goed gevuld. Men is blij dat maatregelen zijn versoepeld omdat de besmettingen zo terug zijn gelopen en dat de vaccinatie goed op gang is gekomen. De hotelpartners kunnen niet wachten om weer meer Nederlanders te ontvangen. Ze hebben duidelijk niet stil gezeten de afgelopen periode want er zijn veel vernieuwingen in het hotelproduct gerealiseerd.” Iedereen heeft het erover dat naar verwachting de prijzen enorm zullen stijgen. Is dat voor Curaçao ook te verwachten, waarom wel/niet? “Daar is vanuit ons perspectief weinig over te zeggen en daar hebben we ook geen invloed op. De vraag zal hopelijk verder toenemen met de aandacht die we sinds zaterdag hebben gekregen en de campagnes die nu en de komende tijd gaan lopen. Het is belangrijk om te realiseren dat er voor de vakanties geboekt zal worden, maar we hopen ook op vraag op de korte termijn.” Werken jullie ook nog met een bepaalde verzekering? “Nee. Bezoekers dienen nog steeds goed verzekerd te zijn wanneer ze reizen, daar is verder niets in veranderd.” De antigen-test op de derde dag is nieuw, kan je dat toelichten? “De focus ligt op het veilig houden van de bezoekers en de lokale bevolking. Met de antigeentest op de derde dag van het verblijf, die gereserveerd dient te voor vertrek als een van de stappen in het registratieproces op www.dicardcuracao.com, is dat een extra check voor binnenkomende reizigers. Die test kan over het algemeen dicht bij de accommodaties worden afgenomen.”

Bron kaart Aruba: Natural Earth en Openstreetmap.

Verleiden Toeristen laten zich niet voor niets verleiden door Curaçao met haar hagelwitte stranden en prachtige hoofdstad Willemstad. Laat je klanten onderdompelen in de mysterieuze en kleurrijke onderwaterwereld van het eiland of raadt een bezoek aan de gezellige haven van Willemstad aan samen met de fijne restaurants en uitgaansgelegenheden. Maar het tropische eiland biedt meer, ook klanten die op zoek zijn naar een actieve vakantie of juist hun hart ophalen bij een prachtige natuur zijn op Curaçao op het juiste adres. Flora en fauna Curaçao beschikt over aardig wat plant- en diersoorten. Om deze flora en fauna op haar best mee te maken, moet je zeker een bezoekje brengen aan het Christoffelpark. Dit is het grootste natuurpark van Curaçao met verschillende zeldzame planten en dieren. Het park is op verschillende manieren te bezoeken. Er zijn verschillende auto-, wandel- en fietsroutes of je klant kan meegaan met een pick-up safari. Aangezien Curaçao een droog klimaat heeft, zijn veel grote gebieden nauwelijks begroeid. Bomen komen er bijna niet voor, cactussen daarentegen wel. De enige boomsoorten die je op het eiland tegenkomt, zijn de mangroves en typische divi-divi bomen. De witstaarthert (het Curaçaose hertje) is het bekendste en meest unieke diersoort op het eiland. Verder kom je er veel hagedissen, leguanen en geiten tegen. Reisadvies Curaçao Reizigers moeten voordat zij naar Curaçao vertrekken een ‘Public Health Passenger Locator Card’ en immigratiekaart in vullen via de website van de overheid van Curaçao. Ook moeten reizigers uit hoog risicogebied bij aankomst op Curaçao een negatieve PCR-test laten zien die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen. Dit geldt ook voor reizigers vanaf 7 jaar. Deze moet u uploaden als je de ‘Public Health Passenger Locator Card’ en immigratiekaart invult. Nederland is voor Curaçao een hoog risicogebied. Reizigers moeten 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de derde dag na aankomst op Curaçao. Bij het invullen van de ‘Public Health Passenger Locator Card’ verschijnt de informatie van de laboratoria waar u een afspraak kunt maken. De bevestiging van de afspraak moet u bij binnenkomst al kunnen laten zien. Het bewijs van de afspraak voor een antigeentest, samen met het testresultaat van de negatieve PCR-test en de “Public Health Passenger Locator Card” moet u bij aankomst op Curaçao in hardcopy aan de autoriteiten kunnen laten zien. Reizigers die inreizen vanuit laag risicogebied hoeven alleen een ‘Public Health Passenger Locator Card’ te laten zien. Alle reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten. Voor informatie over de actuele lokale maatregelen en de nieuwe ontwikkelingen van COVID-19, kun je terecht op de website van de overheid van Curaçao. Bij terugkeer vanaf Curaçao in Nederland hoef je niet in thuisquarantaine, hoef je geen negatieve NAAT(PCR)-test en geen negatieve sneltest te laten zien.

Onderwaterwereld Het eiland staat voornamelijk bekend om haar vele en prachtige witte stranden. Er is voor ieder wat wils. In het westen vind je voornamelijk boca’s (de kleine inhammen) en aan de zuidkust vind je de grote zandstranden. Een van de meest populaire drukke stranden is het Jan Thiel strand. Op dit strand kan men genieten van een prachtige zonsondergang. Ook Sea Aquarium Beach is een onwijs populair strand op Curaçao. Mambo Beach, de bekendste uitgaansgelegenheid van het eiland, aan dit strand. Het strand beschikt ook over een boulevard die aangelegd is met winkels. Bij Playa Porto Marie zijn er uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden, vandaar dat dit strand ook erg populair is. Het wordt gezien als de beste duiklocatie van Curaçao. Het strand Grote Knip is misschien wel het mooiste strand van het eiland. Het heeft een zeer brede strook felblauw water en er is de mogelijkheid om van de kliffen de zee in te duiken. Hier kom je, in tegenstelling tot op andere stranden, veel locals tegen. Curaçao is ook een ideale vakantieplek voor duikers. Het eiland bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Pal langs de kustlijn tref je meteen de meest schitterende koraalriffen. Bereik je eenmaal via de rif wand de diepere gebieden, dan opent zich een van Curaçaos grootste en meest imposante bezienswaardigheden: de onderwaterwereld. Ook op Curaçao hoéft de vakantieganger niet naar het strand. Op slecht zeven plaatsen in de wereld wordt aquafari aangeboden en dat kunnen toeristen sinds kort ook op ons eiland doen. Zij gaan dan op een scooter de onderwaterwereld van het eiland ontdekken. Dit is geschikt voor het hele gezin en is erg bijzonder. Bezienswaadigheden Naast prachtige stranden en een mooie onderwaterwereld, heeft Curaçao ook tal van bezienswaardigheden. Zo kan het onbewoonde eiland ‘Klein Curaçao’ worden bezocht. Dit is een rustig eiland waar een ‘verwaarloosde’ vuurtoren staat, een scheepswrak ligt en waar je zeeschildpadden kunt spotten tijdens het snorkelen. Naast Klein Curaçao is er ook nog de Aloë Vera plantage. Hier krijgen bezoekers een rondleiding over de plantage en door de fabriek, waarbij je alles te weten krijgt over deze geneeskrachtige plant, de plantage en het productieproces. Ook kun je op Curaçao twee forten bezoeken: Fort Amsterdam en Fort Beekenburg. Fort Amsterdam dient tegenwoordig als zetel van de Curaçaose regering. Hier kun je ook de gouverneurswoning en een kerk bezichtigen. Shop till you drop Winkelen op Curaçao is een hele bijzondere ervaring. Dit doordat je tijdens het winkelen tussen de prachtige historische gebouwen wandelt en de mooie boten kunt bewonderen, terwijl ze aanmeren in het kanaal of de stad doorkruisen. In de stad vind je nauwelijks bekende winkelketens, het zijn veelal lokale winkels waar bezoekers ook goed kunnen winkelen. Een voorbeeld van een winkelcentrum op Curaçao is Zuikertuin Mall. Hier hebben ongeveer 25 merkwinkels, vijf restaurants en een versmarkt de deuren geopend. Ook winkelcentrum Bloempot is populair. Dit gezellige winkelcentrum ligt naast de Landhuizen Zuikertuintje en Bloempot. Hier vind je diverse leuke winkels, juweliers, kledingzaken en kappers. Op het gebied van winkelen innoveert Curaçao er stevig op los. In mei vorig jaar is de Sambil Mall geopend, dit is een winkelcentrum gebaseerd op Amerikaans concept.

TravEcademy Wil je jouw klanten graag voorzien van veel tips en informatie over deze bestemming, zodat ze optimaal kunnen gaan genieten van hun welverdiende vakantie en jij uitblinkt door expertise? Maak dan de cursus Curaçao op TravEcademy!

Deel dit artikel