Travel Impressions maakt van reisadviseurs keukenprinsessen

Door: Sharon Evers


We zouden bijna vergeten hoe leuk de reisbranche is, moeten ze bij Travel Impressions hebben gedacht. Want de touroperator organiseerde onlangs in samenwerking met Ikos Resorts een kookworkshop. Geheel coronaproof vanuit eigen keukens, maar wel onder leiding van chef-kok Ioannis Vasiliadis van Ikos Olivia, Chalkidiki.

“Wij verlangen hevig naar studiereizen, zon, mooie stranden, cultuur, nieuwe ervaringen en de authentieke lokale keuken waar we altijd zo blij van worden als we op reis zijn. Helaas moeten we nog even wachten met het organiseren van studiereizen, maar we kunnen je wel laten proeven en genieten van authentieke smaken tijdens onze eerste Travel Impressions Digitale Kookworkshop in samenwerking met Ikos Resorts”, laat Annemieke Seegers (Travel Impressions) weten. “Gezellig samen zijn” En zo geschiedde. Voorafgaand werd er bij elke deelnemer een doos vol verse producten geleverd en stap voor stap werd er een heerlijke Griekse maaltijd bereid. Een van de deelnemende reisadviseurs was Pascale Meij (ZRA bij The Travel Club) “Ik houd van koken en ben fan van de Ikos Resorts. Het was erg leuk om ongedwongen en gezellig samen met de collega’s van Ikos, Annemieke en collega’s uit de branche dit te doen. Het koken lukte zeker, de gerechten waren erg smaakvol en lekker. De samenwerking met Travel Impressions? Het is een erg goede en fijne organisatie waar ik mijn cliënten graag onderbreng.”

“Enthousiaste begeleiding” Irene Dekker (Travel Store): “Reizen en koken zijn mijn grote hobby’s, daarnaast heb ik heel veel vakanties doorgebracht in Griekenland en ben ik ook dol op Grieks eten. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om mij op te geven voor deze kookworkshop. Het was een grote verrassing dat ik mee mocht doen, het was heerlijk om te koken en om de lekkere gerechten op te eten. Ik heb ervan genoten. Het was ook superleuk om dit samen (op afstand) met collega’s te doen. Op zich waren de gerechten niet moeilijk, we hadden ook alle recepten en ingrediënten gekregen van Travel Impressions en Ikos. Met de instructies van de kok en de enthousiaste begeleiding vanuit de keuken van het Ikos Resort was het prima te doen.” “Echt heerlijk” Els Sondermeijer (Reisbureau Buitenlandsche Zaken): “Sinds april 2020 verkopen we asperges en vanaf oktober hebben we daar zelfgemaakte soepen, appeltaart en andere lekkernijen aan toegevoegd, die we verkopen in onze culinaire kraam. Zo kunnen we onze huurkosten betalen en houden we contact met onze klanten en mensen in de wijk. Als soort van inspiratie en onze prettige samenwerking met Travel Impressions en Ikos Resorts hebben we ons samen met Joke Nuijs (Directeur/Eigenaar Reisbureau Buitenlandsche Zaken) voor deze Griekse kookworkshop opgegeven. We hebben het als heel prettig ervaren om samen iets positiefs te ondernemen. De box met ingrediënten zag er echt superverzorgd uit. Zelfs aan een kookschort en de wijn was gedacht. Je zag dat er veel aandacht aan was besteed. Zo gingen we zelf brood kneden en het deeg laten rijzen in de oven en gebruikten we veel kruiden. De gerechten smaakten echt heerlijk, ook al was de keuken een soort van ontploft. We waanden ons even in Griekenland. We kunnen niet wachten om een keer Ikos Resorts te bezoeken en aan tafel te genieten van al dit lekkers. Onze samenwerking met Travel Impressions is super, het is een touroperator die goed bereikbaar is, direct een hotel belt voor beschikbaarheid, met je meedenkt, flexibel is en de mooiste hotels en resorts van de wereld verkoopt. Het contact is persoonlijk en ze zijn zelfs langsgekomen om iets in onze culinaire kraam te kopen.”

“Origineel” Annemarie Bruil (Zelfstandig reisadviseur bij The Travel Club) was te gast in de keuken van Desiree Kok uit Blaricum (Your Travel) en zegt: “Ik vond het een erg leuk idee en een originele manier om samen te zijn en informatie uit te wisselen. Daarnaast ben ik erg gecharmeerd van de Ikos Resorts, dus dit sprak mij direct aan. Het koken ging onder begeleiding van de chef-kok erg goed en het was ook nog eens superlekker. De samenwerking met Travel Impressions is zeer goed. Zij reageren snel op aanvragen, hebben een mooi aanbod met vele mooie extra’s voor de klant.”

Op naar Portugal Travel Impressions is bezig met het organiseren van de volgende kookworkshop, waarbij de Portugese keuken centraal staat. Meer informatie volgt binnenkort.

Deel dit artikel