Weer ouderwets naar de Griekse eilanden

Door: Redactie


Zakynthos

De kleurcode van Griekenland is gedeeltelijk geel en oranje. Na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en de Ionische eilanden hoeven reizigers bij terugkomst in Nederland niet in quarantaine. Er is voor terugkeer vanaf de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en de Ionische eilanden ook geen testverplichting. Wie een tussenstop maakt in Athene en de luchthaven verlaat, moet zich wel laten testen. Na een verblijf op Kreta of in de rest van Griekenland moet je je wel voor vertrek laten testen en ga je in quarantaine in Nederland. Controleer altijd het reisadvies op de website van Buitenlandse Zaken. Bekijk hieronder alvast enkele van de heerlijke eilanden waar je je klanten deze zomer

Chios Ook een groot deel van de Griekse eilanden behoort bij de veilige landen. Chios is het vijfde grootste eiland in Griekenland gelegen in de Egeïsche zee. Voor velen is het eiland nog relatief onbekend. Dat maakt dat je hier het authentieke Griekenland nog altijd proeft. Op het geboorte-eiland van Homerus zijn niet minder dan twintig zogeheten mastiekdorpen gebouwd in de 14e eeuw, waar de hars van de bomen wordt gewonnen om er een lokale lekkernij van te brouwen. Elk van deze mastiekdorpen, het meest bijzondere dorp is echter wel Pyrgi. De huizen zijn bedekt met indrukwekkende zwart/wit schilderingen, het lijkt er wel een openluchtmuseum. Naast het feit dat van de mastiek lokale likeur wordt gestookt, wordt er van deze hars ook kauwgum gemaakt. Lesbos Altijd al een versteend woud willen zien? Dan is een vakantie naar Lesbos aan te raden. Hier vind je één van de twee versteende wouden die de aarde rijk is, voor het andere zul je naar Arizona moeten afreizen. In lesbos vind je dit natuurverschijnsel tussen de dorpen Esessons, Antissa en Sigri. Verspreid over een gebied van 150 vierkante kilometer bevinden zich hier versteende boomstammen, sommigen zelf met een lengte van 22 meter. Een aantal hiervan staan met hun wortels nog rechtop. In het Natural Museum of the Lesvos Petrified Forest vind je meer informatie over ontstaansgeschiedenis van dit fenomeen.

Chios

Samos Samos is een eiland gelegen in de Egeïsche Zee vol vruchtbare gronden. Terwijl je door de eindeloze wijngaarden en bossen rijdt, zie je aan de andere kant de knalblauwe zee met parelwitte stranden. Ook Samos is veilig deze zomer. Het eiland is het best te ontdekken met een gehuurde auto of scooter. Op deze manier kom je in de vele schilderachtige plaatsjes en pittoreske havens. De sfeer op het eiland is fantastisch én de mensen zijn gastvrij. Op Samos vind je veel baaitjes met kiezel- en zandstranden. Zo heb je in het noorden de stranden Lemonakia Beach en Tsamadou, die ook wel de mooiste stranden van het eiland worden genoemd. Vlakbij ligt Potámi Beach waar je heerlijk kan genieten van de zon. Deze drie stranden zijn wél allemaal kiezelstranden. Lig je liever op een zandstrand? Dan heb je in het zuidoosten het prachtige strand Psili Ammos. Samos is ook één van de groenste eilanden van Griekenland. Hier kun je wandelen door de prachtige natuur makkelijk combineren met relaxen op één van de vele stranden, maar je vindt hier ook een interessante geschiedenis. Kos Wie denkt aan een fietsvakantie zal niet gelijk aan Griekenland denken, maar nu Griekenland tot de veilige landen behoort kan je verder kijken dan onze buren! Neem bijvoorbeeld Kos, dat is een perfect fietseiland. Een groot deel van het eiland is vlak en de kusstrook is voorzien van een breed fietspad. Veel toeristen gebruiken dan ook de fiets om het eiland te ontdekken. Dat Kos een echt fietseiland is, blijkt ook uit het aantal fietsverhuurders op het eiland. De keuze is enorm en zowel de prijzen als de kwaliteit van de fietsen verschillen erg per verhuurder. Daarom is het voor uw klanten altijd raadzaam om zich van te voren goed te oriënteren op een goede verhuurder. Toeristen kunnen ervoor kiezen om de traditionele fietsrouters te volgens of zelf eropuit te trekken. Tijdens de fietstocht kan men zowel de natuur als de stad ontdekken. De populairste stad op het eiland is de hoofdstad Kos-stad. Voor jongeren die iets minder hebben met fietsen heeft Kos-stad veel te bieden. De stad staat bekend om haar uitgaansleven, de Bar Street in het centrum heeft een flink aantal discotheken en barretjes en deze zijn erg populair onder jongeren.

Kos

Santorini

Mykonos

Mykonos Gelegen in de Egeïsche Zee, onderdeel van de eilandengroep Cycladen, gelegen tussen Tinos, Siros, Paros en Naxos en in de buurt van Delos, ligt het eiland Mykonos. Ondanks dat het eiland niet groot is, trekt het veel vakantiegangers. Wist je dat het heuvelachtige landschap van Mykonos omringd wordt door prachtige zandstranden? En dat de drukste standen in het zuiden liggen? In het noorden en westen vind je de wat rustigere stranden. De stad Mykonos is wat het eiland zo speciaal maakt, maar ook de mooie stranden zijn hier een onderdeel van. Wist je dat Mykonos-stad ook wel Chora of klein Venetië wordt genoemd? Mykonos is een perfecte bestemming voor iedereen die van stranden, luxe, glamour en een bruisend nachtleven houden. Wist je dat het eiland ook een prima bestemming is voor wandelaars, cultuur snuivers, maar ook voor liefhebbers van jeepsafari’s en zeiltochten? Het eiland is, net zoals Santorini, geschikt om als eilandhop basis te dienen, maar er gaan ook rechtstreekse vluchten naar het eiland. Rhodos Rhodos is het eiland met gemiddeld 3.075 zonuren per jaar. In juli schijnt de zon gemiddeld 12,5 uur per dag en is dus uitermate geschikt voor een veilige zonvakantie. Het weer is perfect en het landschap is nog prachtig groen. Rhodos is een eiland met een rijk verleden en die geschiedenis is nog duidelijk aanwezig. Rhodos-stad wordt gekenmerkt door de oude haven, vandaag de dag staan bij de ingang van de haven beelden van herten, een hinde en een bok. Vroeger stond op die plaats het Colussus van Rhodos, een gigantisch beeld waar schepen onderdoor moesten varen om de haven te bereiken. Het beeld is een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. De haven van Rhodos-stad is tegenwoordig een belangrijke aanlegplaats voor cruiseschepen. Doordat het eiland ongeveer 300 zonzekere dagen heeft kan het eiland het hele jaar goed bezocht worden. Santorini Van alle eilanden in Griekenland wordt Santorini als het mooiste beschouwd. Met spierwitte huizen, een achtergrond van blauwe lucht en een oceaan heeft Santorini alles wat je voorstelt als je aan Griekenland denkt. Met authentieke dorpjes waar je uren doorheen kunt struinen, een prachtig uitzicht op elk punt van het eiland en het lekkerste Griekse eten is dit eiland toch wel een van de mooiste plekjes van Griekenland. Ga op ontdekkingstocht door de stad Oia en bezoek de wijnboerderijen in het noorden van eiland voor een heerlijke wijnproeverij. Maak een prachtige wandeling, geniet van een heerlijk wijntje en proost op een fijne vakantie!

Corfu

Zakynthos Zakynthos is een aangenaam vakantie-eiland met een mooie, groene natuur, prachtige, helderblauwe zee met steile rotsformaties, goede zandstranden en authentieke dorpjes. De bestemming staat ook bekend om hét scheepswrak in het noordwesten. Maar ook de Blauwe Grotten, aan de oostkust van het eiland bij Skinari, zijn een bezoek meer dan waard. Verschillende boten bieden excursies aan naar dit natuurfenomeen. Ook bijzonder zijn de Caretta Caretta schildpadden, deze dieren leven in het beschermde marinepark in de golf van Laganas. Corfu De Ionische eilanden vormen een Griekse eilandgroep waar je witte stranden en een blauwe zee kunt vinden. Je vindt ook veel groen op de eilanden, net zoals op het fijne eiland Corfu. Op Corfu vind je het Korissionmeer, een prachtig beschermd natuurgebied dat verbonden is met de zee. Om het meer vind je grote zandduinen en stukken bos waar je mooie wandelingen kunt maken. Vlakbij vind je het Issos strand waar je na een lange wandeling in alle rust heerlijk kunt zwemmen. Bezoek ook de kleine dorpjes in de buurt van Korissionmeer waar de inwoners van Corfu brood op traditionele wijze vers voor je bereiden.

TravEcademy Wil je jouw klanten graag voorzien van veel tips en informatie over deze bestemming, zodat ze optimaal kunnen gaan genieten van hun welverdiende vakantie en jij uitblinkt door expertise? Maak dan de cursus Griekenland op TravEcademy!

Deel dit artikel