Michelle de Wit aan de slag bij Prijsvrij

Door: Sharon Evers


Onlangs werd bekend dat Michelle de Wit is benoemd tot Chief Retail Officer voor Prijsvrij. Hiermee neemt zij plaats in het managementteam van de reisorganisatie en wordt De Wit verantwoordelijk voor de reisbureaus die Prijsvrij recentelijk kocht uit de boedel van het failliete D-rt. TravelPro sprak met De Wit.

Begin juni werd de deal tussen Prijsvrij en de curatoren geformaliseerd. Prijsvrij neemt met deze deal 100 tot 150 reisbureaus over, de IE-rechten en een aantal domeinnamen waaronder d-reizen.nl. Het is natuurlijk een hele eer dat Marc van Deursen (CEO Prijsvrij) je vroeg voor deze functie, kenden jullie elkaar al (goed)? “Vorig jaar heeft Travelcenter de Wit een extern serviceteam opgericht voor Prijsvrij om hen te ondersteunen bij de afhandeling van vragen van consumenten. Er zijn hiervoor toen een aantal ZRA’s van Mijn ReisKennis en medewerkers van het Travelcenter ingezet om de telefoon namens Prijsvrij aan te nemen. Dat was echt een win-winsituatie. De klantenservice van Prijsvrij bleef hierdoor bereikbaar voor consumenten met vragen en voor de ZRA’s en het Travelcenter zorgde voor inkomsten in barre tijden. In die tijd heb ik Marc leren kennen. We hebben daarna nog een aantal keer besproken of we dergelijke samenwerkingen in piekperiodes bij Prijsvrij voort kunnen zetten.” Wat was je allereerste reactie? “Mijn eerste reactie was wat terughoudend. Ik heb er nooit eerder over nagedacht om het familiebedrijf te verlaten. Door de samenwerking in de zomer van 2020 heb ik Prijsvrij leren kennen als een heel vooruitstrevend bedrijf met een duidelijke visie. Daarom heb ik besloten toch een open gesprek aan te gaan. Het voelde meteen goed. Bij Prijsvrij is veel ruimte voor eigen ideeën en de sfeer is echt heel fijn en ongedwongen. Daarnaast heb ik ook veel vertrouwen in de plannen die Prijsvrij met D-reizen heeft. De eerste D-reizen collega’s die ik ontmoet heb, zijn daar ook erg enthousiast over. Dat tezamen met de kansen en mogelijkheden die ze mij bieden, heeft me over de streep getrokken.” Voor deze stap verlaat je het familiebedrijf waar je 18 jaar hebt gewerkt. Hoe reageerde je vader (Ad de Wit, red.) en collega’s? “Zowel Ad als een aantal collega’s in het backoffice team van De Wit heb ik direct betrokken in het proces. Zij hebben mij het vertrouwen gegeven dat nodig was om de zaak met een goed gevoel achter te laten. Ze hebben mij op alle mogelijke manieren gesteund en gemotiveerd om ervoor te gaan. Mijn dagelijkse werkzaamheden worden onder andere overgenomen door mijn zusje Emmie de Wit, mijn voormalig rechterhand Kelly Bouwdewijns en steun en toeverlaat van Travelcenter de Wit Natasja van Leeuwen. Dat team staat als een huis. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij het succes van het bedrijf voort kunnen zetten.”

Michelle de Wit


“Mijn vader en collega’s hebben mij op alle mogelijke manieren gesteund en gemotiveerd om ervoor te gaan”

Zijn jullie van plan om de familiewinkels te zijner tijd ook aan te sluiten bij D-reizen? “Mijn vader is nu primair verantwoordelijk voor de familiewinkels dus die vraag zou je eigenlijk aan hem moeten stellen. Ik durf wel te stellen dat Travelcenter de Wit zich erg prettig voelt in de samenwerking met DTA en dus ook niet voornemens is daar verandering in te brengen.” Wat ga je het meest missen? “Dat zijn natuurlijk de collega’s van Travelcenter de Wit en ZRA’s van Mijn ReisKennis, maar voorlopig heb ik niet zoveel tijd om de overige dingen te missen. Waar ik het meest trots op ben? Dat is simpel. Het jaar waarin we de Reisbureau van het Jaar-verkiezing wonnen.” Voor diegene die het wellicht niet weten, wat ga je precies doen? “Binnen het Prijsvrij managementteam ben ik verantwoordelijk voor de retail. Daarmee komen onder andere de reisbureaus van D-reizen direct onder mijn hoede.” Is al bekend welke reisbureaus opengaan? “Een eerste selectie van ongeveer 100 reisbureaus gaat op 1 juli open. We zijn druk bezig om de bezetting in de winkels op orde te krijgen en de medewerkers zo snel mogelijk te informeren.” Deze week is er een presentatie geweest via workplace, kan je vertellen wat er is verteld? “Er zijn vragen van medewerkers beantwoord tijdens een Q&A sessie. Dit zullen we de komende tijd frequent herhalen.” Klopt het dat jullie (De Wit) een half miljoen euro hebben geboden op de IE-rechten zoals in de pleitnota van Selten staat? Zo ja, waarom hebben jullie dat gedaan? “Ik moest heel erg lachen toen ik de pleitnota zag. Bizar hoe ze aan deze volstrekt onjuiste informatie komen en deze vervolgens gebruiken in een pleitnota. Het zit net iets anders. We hebben € 500 geboden op de naam ‘Reisburo de Wit’. Deze is helaas meegegaan in het faillissement, omdat mijn vader ooit zijn eerste reisbureaus heeft verkocht aan Rottink. Van Rottink is deze naam meegenomen naar VakantieXperts en daarna naar D-rt. Er zijn destijds wel afspraken gemaakt over die naam maar die zijn kennelijk nooit goed administratief verwerkt aan die kant.” Je zat eerst bij DTA, dat lijnrecht tegenover Prijsvrij stond in de strijd om D-rt. Vind je dit lastig? “Mijns inziens was dat een eerlijke strijd en daarom niet lastig.” Blijf je actief in het ANVR-bestuur? “Als het aan mij ligt wel. Ik ben en blijf een retailer en kan in die functie denk ik nog steeds toegevoegde waarde bieden.”

Deel dit artikel