Disneyland Paris is weer open

Superhelden staan centraal in nieuw hotel

Door: Tom van Apeldoorn


Magische dromen komen weer uit, want Disneyland Paris heeft zijn poorten weer geopend. De nieuwe aanwinst in het populaire park bij Parijs is Hotel New York - The Art of Marvel, dat op 21 juni 2021 na lang wachten openging.

In Hotel New York - The Art of Marvel, zoals het hotel voluit heet, staan de Superhelden van Marvel centraal. Het hotel is onderdeel van de strategie van het bedrijf om meer Disney-verhalen in de hotels te brengen. Dit viersterrenhotel is ingericht als een kunstgalerie in New York, met meer dan 350 Marvel-kunstwerken van ruim 110 kunstenaars. Daarnaast bieden de 561 kamers alle comfort en persoonlijke service die bezoekers zich kunnen wensen. Het hotel is een mooie toevoeging aan het toch al brede accommodatie-aanbod van Disneyland Paris. Het hotel heeft 471 superior kamers en 90 executive kamers, onderverdeeld in 65 empire state club kamers en 25 suites. Zoals met alle hotels in Disneyland Paris, is Hotel New York veel meer dan een slaapplaats. Disney zelf spreekt over ‘een uitbreiding van de resortervaring, waarbij gasten worden ondergedompeld in een omgeving met een sterk thema en boeiende verhalen’. De kamers zijn ruim opgezet. Elke kamer is voorzien van Marvel-kunstwerken en biedt veel comfort en moderne voorzieningen, zoals een ultra HD-tv die verborgen is in een wandspiegel. Gasten van de 65 Empire State Club kamers en 25 suites kunnen gebruikmaken van premium services, zoals een aparte privéreceptie, gratis parkeerservice en toegang tot de Empire State Lounge. In deze geprivatiseerde lounge wordt het ontbijt geserveerd en kunnen gasten de hele dag terecht voor drankjes, zoete- en hartige snacks of extra’s als The Art of Tea Time.

De 25 ruime suites zijn een belevenis op zich, vooral voor fans, aangezien ze het thema hebben van Spider-Man, The Avengers of andere Marvel Superhelden met exclusieve kunstwerken en subtiele details die tot in het meubilair zijn verwerkt. Er is veel aandacht besteed aan architectuur en decoraties. In de Spider-Man Suites is het plafondontwerp geïnspireerd op het web van Spider-Man. In de Avengers Suites staan helden als Captain America, Iron Man en Thor centraal. In de Skyline Bar, geïnspireerd op het hoofdkantoor van The Avengers, worden chique martini-cocktails geserveerd, samen met andere dranken en Amerikaanse hapjes en lekkernijen. Een prima plek om even te ontspannen. De panoramische ramen van deze bar in het centrum van Manhattan bieden uitzicht op de beroemde skyline van New York, met een paar speelse Marvel-wendingen. Ging daar in de verte nou een superheld voorbij? Zoonlief is er zoet mee en zit minutenlang geconcentreerd op te letten wat er buiten gebeurt. Een belevenis op zich is het Super Hero Station, een soort photobooth waar (kleinere) gasten een selfie kunnen maken met Spider-Man. Bij de Marvel Photo Stations kunnen gasten ook actiefoto’s maken in het decor van Marvel films als Guardians of the Galaxy, Captain Marvel, Iron Man, Ant-Man, The Avengers, Thor, Spider Man en Doctor Strange. Zo blijft Disneyland Paris een avontuur voor jong en oud, met opnieuw een extra reden om naar Parijs af te reizen.

Deel dit artikel