Pauline Mak en Gábor Margés aan de slag bij Untamed Travelling

Door: Sharon Evers


Untamed Travelling breidt haar team verder uit met twee Europa-specialisten: Gábor Margés en Pauline Mak. TravelPro sprak de ‘nieuwelingen’, die zeker geen groentjes in de branche zijn.

Gábor, kan je iets over jezelf vertellen voor de mensen die jou nog niet kennen? Gábor Margés: “De liefde voor reizen is bij mij al op jonge leeftijd begonnen, om precies te zijn in juli 1988 toen ik samen met mijn ouders en zus in de Dordogne in Frankrijk was. Wij hebben jarenlang een groot gedeelte van Zuid-Europa bezocht. Dat waren stuk voor stuk unieke ervaringen. In de jaren daarna heb ik kennisgemaakt met de rest van de wereld, van de indrukwekkende Jokhang tempel in Lhasa tot aan het beklimmen van de Mont Blanc en Gran Paradiso en van het per auto doorkruisen van Zuid-Amerika tot aan het ontdekken van het onontdekte en groene achterland van Barcelona. Ik ben sinds 2008 werkzaam in de reisbranche en sinds kort bij Untamed als reisspecialist Europa. Ik kijk ernaar uit reizigers op een unieke manier kennis te laten maken met de pracht en veelzijdigheid van dit schitterende continent.” “Ik heb anderhalf jaar met mijn gezin in Barcelona gewoond en daar vanuit de stad en het Iberisch schiereiland leren kennen. In april zijn wij teruggekomen naar Nederland en neergestreken in het mooie en bourgondische `s-Hertogenbosch. Ik heb in het verleden op professioneel niveau gesquasht. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin, familie en vrienden alsook ga ik een paar keer per week wielrennen.”

Gábor Margés


“Mijn eerste reactie? Wat tof, kan ik eindelijk weer met mijn poten de modder in”

Wat houdt de functie bij Untamed precies in? Waarom sprak de functie jou aan? “Bij Untamed Travelling ben ik verantwoordelijk voor een aantal bestemmingen binnen Europa. Ik neem nieuwe aanvragen voor deze bestemmingen in behandeling en heb nauw contact met de klant, reisprofessionals en onze leveranciers waarna ik ze een prachtig reisprogramma voor kan leggen. Ook houd ik me bezig met het uitbreiden van bestemmingen en hoogtepunten binnen Europa en het versterken van ons lokale netwerk om toekomstige klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. De reden waarom deze functie mij aanspreekt, is vanwege mijn sterke affiniteit met de reisbranche, het type reizen en klanten en de persoonlijke benadering van Untamed Travelling.” Wat was jouw eerste reactie nadat je hoorde dat je was aangenomen? “Wat tof, kan ik eindelijk weer met mijn poten de modder in, in een branche waar mijn hart ligt.” Waar heb je de meeste zin in? Wat zie je als een uitdaging? “Ik kijk er enorm naar uit om het gesprek met zowel directe klanten als de reisprofessionals weer aan te gaan, zodat ik hun wensen kan vertalen in schitterende reisprogramma’s waarmee wij hun wensen overtreffen. De belangrijkste en mooiste uitdaging is het verder ontwikkelen van Europa als een volwaardige reisbestemming. Van Lapland tot Andalusië en van de Azoren tot Georgië.” Je bent oprichter van Pure Latin America. Ben je hier nog bij betrokken nu je voor Untamed gaat werken? “Nee, alle activiteiten voor Pure Latin America zijn begin april stopgezet en ik heb mijn werkzaamheden daarvoor neergelegd. Het bijt elkaar dus niet, sterker nog, mijn kennis en ervaring als reisondernemer komen mijn huidige functie op veel vlakken alleen maar ten goede.” Hoe bekend is Europa voor je? “Ik heb de afgelopen twintig jaar zeer veel bestemmingen in Europa bezocht. Vanuit Barcelona heb ik de stad, het Iberisch schiereiland en veel bestemmingen rondom de Middellandse Zee bezocht. Uiteraard valt er ook voor mij nog veel te ontdekken, maar dat is de basis van mijn passie voor alles wat met reizen te maken heeft.”

Wat is jouw favoriete Europese bestemming? Of hoe ziet jouw ideale (Europese) vakantie eruit? “Het mag geen verrassing zijn dat dit Spanje is. Het land is gezegend met een aangenaam klimaat, is zeer divers in natuur, heeft een boeiende cultuur en een rijke gastronomie. Mijn ideale reis begint in Porto, een passionele mediterrane havenstad die barst van de cultuur. Het volgende hoogtepunt is de Douro Vallei, een adembenemend, glooiend, groen landschap vol terrasvormige akkers met wijngaarden, fruitbomen en olijfgaarden. Tussen de glooiende heuvels liggen kleine dorpjes, oude kloosters en ‘quintas’ oftewel wijnboerderijen met prachtige vergezichten. De spectaculaire route van Peso da Régua naar Pinhão is ongeveer 30 kilometer lang, heeft bijna 100 bochten met minstens zoveel mooie uitzichten en brengt je langs allerlei idyllische valleidorpen. Vanuit het noorden rijd je dan door naar het zuiden voor een bezoek aan de Algarve. De kustlijn van de Algarve in Portugal kent veel schitterende baaitjes, fraaie natuurgebieden met prachtige lagunes en rotsformaties en brede zandstranden. In de stadjes en dorpen in het binnenland lijkt de tijd juist stil te hebben gestaan. Vanuit de Algarve maak je dan de oversteek naar Andalusië dat bekend staat om de flamenco, de troubadours met hun Spaanse gitaren, de Roma zangers die passionele liederen ten gehore brengen, de Spaanse paarden, religieuze fiestas en heerlijke tapas en wijnen. Spierwitte dorpen in de bergen en schitterende steden vol Moorse paleizen en invloeden. Een selfdrive die ongeveer twee weken duurt en bolstaat van de natuurlijke, culturele en culinaire hoogtepunten.” Wil je nog iets kwijt aan de reisagenten? “Untamed Travelling staat voor onvergetelijke reizen waarbij beleving altijd voorop staat, wereldwijd en nu dus ook in Europa. Op basis van twintig jaar kennis en ervaring ga ik graag samen met jou aan de slag om te komen tot een reisprogramma dat de wensen van jouw klant overtreft.”

Pauline Mak


“Ik word reisspecialist Europa samen met een superleuke collega, Gábor”

Pauline, Kan je iets over jezelf vertellen voor de mensen die jou wellicht (nog) niet kennen? Pauline: “Voor krap 30 jaar heb ik Griekenland mijn thuis mogen noemen met wat onderbrekingen op een aantal cruiseschepen, in de VS en Luxemburg. Mijn Griekse echtgenoot, twee kinderen en ik zijn tijdens de financiële crisis naar Nederland verhuisd om onze kinderen een betere toekomst te kunnen bieden. Uiteraard ligt ons hart nog wel in Griekenland en hopen we te zijner tijd onze oude dag daar mogen te genieten.” Welke functie ga je precies bij Untamed invullen? “Ik word reisspecialist Europa samen met een superleuke collega, Gábor.”

Wat was je eerste reactie nadat je hoorde dat je was aangenomen? Waarom sprak de functie je aan? “Mijn eerste reactie was: ‘Wat leuk dat ik weer mee mag doen!’ De functie sprak me vooral aan omdat bij Untamed echt maatwerk wordt geleverd waar ik al mijn ervaring en kennis kwijt kan in het maken van mooie op maat gemaakte reisvoorstellen.” Je hebt een tijd in de cruisesector gewerkt, wat neem je van die tijd mee naar je huidige functie? “Het is een unieke manier van reizen. Het is heel relaxed want je hoeft maar een keer je koffer uit te pakken, je reist wanneer je slaapt en wordt in een nieuwe bestemming wakker. Alles wat je maar kunt wensen is aan boord beschikbaar van gourmet restaurants, theaters, casino, zwembad en een Spa en er worden interessante lezingen door experts over de bestemmingen gegeven. Maar het allermooiste is dat tijdens een cruise meerdere landen/bestemmingen aan kunt doen en op plekken kunt komen wat over land veel lastiger is. Denk aan een Antarctica of Caribbean Cruise. Omdat je tijdens een cruise zoveel havens aandoet in verschillende landen heb ik veel kennis opgedaan van de diverse bestemmingen in Europa.”

Mensen kennen je waarschijnlijk ook van Silverjet. Waarom moest/ging je weg bij je vorige werkgever? “Door de COVID-19-pandemie kon mijn contract bij Silverjet niet verlengd worden.” Waar verheug je je het meeste op? “Dat we weer mogen reizen en dat ik mooie reizen kan samenstellen waar klanten onvergetelijke herinneringen aan over houden die ze voor altijd zullen koesteren.” Wat ligt vooral de focus? “Mijn focus ligt vooral op de wensen en verwachtingen van de klant. We hebben allemaal een hele zware tijd achter de rug en iedereen snakt ernaar om weer op reis te mogen. Wat is er dan mooier dat ik met een precies op maat gemaakte reis aan deze wensen kan voldoen.” Wat is jouw favoriete (Europese) bestemming? “Haha inkoppertje, Griekenland uiteraard.” Boodschap voor reisagenten? “Hang in there! Wij hebben echt het allermooiste vak dat er bestaat, en we hebben al zoveel stormen overleefd. Dit gaat ook echt goedkomen zo lang we elkaar maar blijven steunen.”

Deel dit artikel