Door: Arjen Lutgendorff

Dushi Curaçao vanouds lekkere vakantiebestemming


Toeristen met open armen verwelkomd

Door: Arjen Lutgendorff

Dushi Curaçao vanouds lekkere vakantiebestemming

Toeristen met open armen verwelkomd

Je leest, hoort en ziet van alles over Curaçao in het nieuws, maar het eiland is als vanouds een heerlijke vakantiebestemming. TravelPro was onlangs voor 48 uur op het eiland. Hier lees je hoe we dit hebben ervaren.Wie op vakantie wil naar Curaçao moet overigens wel met een aantal extra dingen rekening houden, zowel in de voorbereiding als tijdens de reis. Advies: maak tijdig een afspraak voor de COVID-19 PCR-test en zorg dat je meerdere fijne mondkapjes hebt. In het vliegtuig is het dragen van een mondkapje bijvoorbeeld verplicht en denk er op het eiland bijvoorbeeld aan om voor de zekerheid even contact op te nemen over de vraag of je moet reserveren mocht je ergens naartoe willen. Aankomst Neem voor de vlucht een warme trui mee als je het snel koud hebt, want de airco wordt een tandje kouder gezet omdat passagiers het benauwd zouden kunnen krijgen tijdens de vlucht door het mondkapje. Even vragen of het de temperatuur iets omhoog mag, kan natuurlijk ook. Bij aankomst op Curaçao International Airport, waar je je mondkapje dient op te houden, worden de passagiers uit het vliegtuig in groepjes doorgestuurd naar immigratie. Overigens wordt door de meeste passagiers al totaal niet meer gelet op de twee meter afstand die geldt op Curaçao. Voordat je daar je paspoort en alle andere benodigde papieren (zie hieronder) kan laten zien, heb je een kort gesprek met iemand van de GGD. Deze controleren direct ook je COVID-19 PCR-test, je immigratiekaart, je Passenger Locator Card (PLC) en gezondheidsverklaring. Er wordt je gevraagd op welk telefoonnummer je bereikbaar bent. Er wordt geen temperatuur gemeten. Wanneer je terugvliegt naar Nederland stap je op Curaçao het vliegtuig in en loop je Schiphol af zonder dat iemand je ook maar één vraag heeft gesteld.

Niet vergeten Iedereen die naar Curaçao gaat, moet een uitgeprint certificaat hebben van een negatief testresultaat van een COVID-19 PCR-test. Deze test mag maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. In Nederland kan dit bij een door de RIVM goedgekeurde instelling. Voor vertrek moet je op dicardcuracao.com ook voor iedereen de digitale immigratiekaart online invullen, maximaal 48 uur voor vertrek moet je digitaal een Passenger Locator Card (PLC) invullen en deze uitgeprint bij je dragen, een gezondheidsverklaring en je moet voor vertrek het negatieve testresultaat van de COVID-19 PCR-test uploaden op dicardcuracao.com. De COVID-19 PCR-test, de digitale PLC en de immigratiekaart moet je tijdens de gehele reis bij je hebben. Vergeet ook niet om voldoende verzekerd te zijn en deze gegevens bij je te hebben. Op Curacao.com lees je waar je allemaal aan moet voldoen en waar je aan moet denken. Strand Wie aan Curaçao denkt, denkt aan prachtige baaitjes met turquoise water, strand, palmbomen en prachtig gekleurde vissen. De drukte per strand verschilt, maar op Cas Abao Beach was het gezellig druk. Het strand is dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Je betaalt er van maandag tot zaterdag per auto 10 Antilliaanse guldens (€ 5 en op zondag en feestdagen € 6,20). Voor een strandbedje betaal je € 2,50. Op het strand was geen mondkapje te zien, was het mogelijk om heerlijk eten en drinken te bestellen en je kan er gratis gebruikmaken van het toilet. Wanneer je op dit, zowel bij toeristen als de lokale bevolking, populaire strand zit dan vergeet je de problemen die de coronacrisis met zich meebrengt. Vergeet overigens niet een duikbril mee te nemen. Het is hier, naast ideaal voor zwemmers van alle leeftijden, ook een paradijs voor snorkelaars en duikers. Check hier nog wat mooie foto’s op het Instagram-account van het strand.

image
image

Mondkapje Wanneer droegen we op Curaçao een mondkapje? Vanaf de luchthaven gingen we per bus naar het hotel. In de bus moet je een mondkapje dragen en wordt je gevraagd je handen te ontsmetten. Eénmaal uitgestapt bij het hotel gaat het mondkapje af en hoef je deze niet verplicht te dragen. Alle toeristische bedrijven volgen de ‘A Dushi Stay, the Healthy Way’ richtlijnen om de veiligheid van de gasten en het personeel te garanderen terwijl jij kan genieten van een ontspannen, veilige omgeving. In de regels wordt wel gesteld dat je, mocht het niet mogelijk zijn om twee meter afstand te houden, een mondkapje dient te dragen. Misschien hoef je niet overal waar je verwacht een mondkapje te dragen, maar neem voor de zekerheid voor iedereen van je gezelschap een mondkapje mee.

‘Slechts’ 10.000 toeristen Op Curaçao hebben de mensen met een enorm zware lockdown te maken gehad. Sinds vorige week (1 juli jl.) komen er echter weer toeristen vanuit Nederland naar het eiland, dat nauwelijks te maken heeft gehad met coronabesmettingen. Voor veel mensen op het eiland is het goed nieuws dat er weer toeristen vanuit Nederland komen, hoewel er vooral de eerste dagen vooral mensen landen die voor een familiebezoek komen. Daarnaast staat de overheid vooralsnog ‘slechts’ 10.000 toeristen per maand toe, zodat het zorgsysteem niet overbelast kan raken. Per 1 juli kunnen reizigers vanuit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Canada en China weer naar Curaçao reizen.

Zorgeloos naar Avila Beach Hotel Curaçao

We kunnen ons voorstellen dat je niet kunt wachten om naar Curaçao af te reizen en te genieten van al het mooie wat Curaçao te bieden heeft. Klik hier om te zien hoe veilig Curaçao daadwerkelijk is en wat de restricties en veiligheidsmaatregelen precies inhouden. Boek je verblijf bij Avila Beach Hotel op Curaçao met onze risicovrije aanbiedingen voor deze zomer en het komende winterseizoen. Zonnige groeten, Robbin Vogels General Manager Avila Beach Hotel Curaçao

image

Willemstad De dag dat wij in Willemstad waren, kon je er een speld horen vallen, evenals de volgende dag bij Jan Thiel. Dat het in Willemstad zo rustig was, kwam doordat wij er waren op de Dia di Bandera (Dag van de Vlag). Op deze dag is nagenoeg iedereen vrij en zijn de winkels logischerwijs gesloten. Even checken hoe druk het is in de stad? Kijk dan naar deze webcam die gericht staat op de letters ‘Curaçao’.

Toerisme Hoe dan ook is Nederland de belangrijkste markt voor Curaçao, dat blijkt wel uit een onderzoek van begin 2019 over Curaçao in de periode 2010-2017 voor de vaste Tweede Kamer Commissie voor Koninkrijksrelaties. In die periode groeide het toerisme in het Caribisch gebied, maar sinds 2017 nam voornamelijk het verblijfstoerisme (468.442 verblijfstoeristen in 2015, 398.836 in 2017). Het aantal cruisetoeristen groeide enorm. Van 382.697 in 2015 naar 634.370 in 2017, wat mede te danken zou zijn aan gewijzigde routes na aanleiding van de orkaan Irma. De toerismesector droeg in de jaren 2015-2017 respectievelijk 20,4%, 19,6% en 19,% bij aan het bruto binnenlands product. Van alle landen zijn Nederland, Venezuela en de Verenigde Staten de belangrijkste herkomstlanden, waarbij het aantal Nederlanders groeide. In 2017 was bijna 40% van de verblijfstoeristen Nederlander. Tijd om weer die kant op te gaan dus. Op Curaçao is het heerlijk genieten!