Wat zeggen de zso’s?

Door: Sharon Evers


De coronacrisis vraagt ontzettend veel van de reisprofessional; gaat de zra de strijd dapper aan of wordt het eventuele zinkende schip verlaten? Wat doet dit met de zso? TravelPro sprak er een aantal.

Deel dit artikel

“Op langere termijn zal een goed werkend vaccin onze redding zijn” Bert Thijssen (The Travel Company): “Wij hebben tot op heden één opzegging binnen. Iedere opzegging is er één te veel, laat dat duidelijk zijn, maar dat valt dus alleszins mee. Tegelijkertijd lopen er gesprekken met meerdere potentiële kandidaat-zra's en hebben we de verwachting dat we dit jaar nog wel een paar zra's zullen aansluiten.”

“Gelukkig hebben we de afgelopen periode ook nieuwe Travel Managers kunnen aansluiten” Takis Panagopoulos (Face2Face Travel): “Begin dit jaar hebben we 40 Travel Managers bij ons mogen aangesloten. Onlangs is iedereen gebeld om een korte vragenlijst met het oog op de toekomst door te nemen. Een van de vragen was: Heb je de tijd gehad om over de toekomst de denken? 100% heeft positief geantwoord.”

Lees meer reacties van zso’s onder de advertentie.

image
image

“De versobering van de Tozo-regeling drukt de mra ook in een onmogelijke hoek” Jeroen Otto (Manager Franchise TUI at Home): “Het aantal opzeggers valt gelukkig nog reuze mee, maar het is inherent aan een crisis als deze dat we ambassadeurs verliezen. Voor verreweg de meeste mra’s betekent deze lange periode van weinig tot geen inkomen dat ze keuzes moeten maken, keuzes waar ze tot op een paar maanden geleden nog nooit over nagedacht hadden.”

“Een goede ondernemersmindset is altijd een van onze speerpunten geweest” Milka van Dam (Travel Counsellors): “Vooralsnog hebben we gelukkig maar een zeer gering aantal Travel Counsellors gehad die afscheid hebben moeten nemen.”

“Wij geloven heilig in de toekomst” Martine de Knoop (The Travel Club): "Deze crisis vraagt veel van de ZRA’s in Nederland. Maar wij geloven heilig in hun toekomst. Juist nu hebben ze echt hun toegevoegde waarde laten zien."