Een stedentrip naar Praag, Brno en Pilsen in Tsjechië

Tsjechië heeft alles in huis voor een geweldige vakantie. Mooie natuur, indrukwekkende kastelen, gezellige steden en er is een breed aanbod aan accommodaties. Voor een mooie stedentrip naar Tsjechië is niet alleen Praag een uitstekende bestemming, ook in de steden Brno en Pilsen is van alles te doen, helemaal in de kerstmaanden!

Praag Praag is een van de mooiste steden van Europa en is tegenwoordig niet alleen met het vliegtuig, maar ook met de nachttrein te bereiken. In het historische centrum bevinden zich tientallen kerken, gezellige pleinen, kronkelige straten en kleurrijke huizen met sierlijke façades. Het Oude Stadsplein, de Karelsbrug en de Praagse Burcht zijn de hoogtepunten van de stad, maar ook de andere wijken van Praag zijn het bezoeken waard. Erg leuk is om in Praag een tour te doen, zoals een fietstocht, een foodtour of bewonder de stad vanaf de rivier de Moldau. Tijdens de wintermaanden worden de grootste pleinen van de stad versierd met gezellige lichtjes, een kerstboom en staan er kerstmarkten waar lokale producten en specialiteiten worden verkocht.

Brno De tweede grootste stad van Tsjechië is Brno. Deze levendige studentenstad ligt in het oosten van Tsjechië in de provincie Moravië. Brno is uitstekend te bereiken met de auto en trein vanuit Praag en Wenen. Interessante bezienswaardigheden zijn de burcht Špilberk, de St. Jacobskerk met een knekelhuis, de ondergrondse gangen en het UNESCO monument Villa Tugendhat. Naast interessante monumenten heeft Brno tal van restaurants, koffiezaakjes en creatieve bars die in de winter volop in kerstsfeer zijn. Op het plein in Brno komt er elk jaar een gezellig kerstmarkt en wordt de lokale kerstdrank Turbomošt verkocht.

Pilsen De Tsjechische stad van bier is niet alleen voor bierliefhebbers leuk om te bezoeken. Pilsen, gelegen ten westen van Praag, heeft een mooi plein waar zich de grootste kerktoren van Tsjechië bevindt. Op dit zelfde plein is vanaf eind november een kerstmarkt waar naast kraampjes met eten, drinken en lokale producten ook regelmatig optredens zijn. Pilsen is vanuit Nederland slechts 750 km rijden en met de trein vanuit Praag is het anderhalf uur reizen. Klik hier voor meer informatie

Deel dit artikel