Westbound Travel opent nieuwe winkel in Hengelo

Door: Arjen Lutgendorff


De coronacrisis is nog niet ten einde, maar Peter Vroom durft het aan om een nieuwe winkel in het oosten van het land te openen. TravelPro sprak hem erover.

Om maar met de deur in huis te vallen, ik zag dat je een winkel gaat openen in Hengelo, wanneer en waarom? “Het klopt inderdaad dat Westbound Travel gaat uitbreiden en een vestiging in Hengelo gaat openen. Wij waren al langer aan het kijken naar uitbereiding in Oost-Nederland en nu de mogelijkheid zich voordeed hebben we die gepakt. De nieuwe winkel is bijna klaar en vanaf half oktober gaan we open.” Is het niet heel erg risicovol om nu een winkel te openen? “Wij denken van niet en met de manier waarop we het kunnen doen zijn de risico’s te overzien. Juist is deze tijd is bij er de klant behoefte aan informatie en zekerheid die het reisbureau kan geven en wij zien het dus juist als een kans om het op dit moment te doen.” Is het zo dat je nu drie reisbureaus, een zakenreisbureau en online activiteiten hebt? “Westbound Travel heeft op dit moment twee reisbureaus in Enschede en één in Losser. Daarnaast hebben wij op de Universiteit van Twente een zakenreisbureau en is er een website met pakketreizen van Duitse touroperators.” Heb je veel schade opgelopen in de afgelopen anderhalf jaar? “Afgelopen jaar was een zwaar jaar maar mede dankzij de overheidssteun is de schade beperkt gebleven. Wij hebben de tijd gebruikt om de organisatie aan te passen en nieuwe werkwijzes door te voeren waar we nu voordeel van hebben.”

Peter Vroom


“Juist is deze tijd is bij er de klant behoefte aan informatie en zekerheid die het reisbureau kan geven”

Hoe zit het met je collega’s, heb je iedereen aan boord kunnen houden? “We hebben gelukkig geen gedwongen afscheid moeten te nemen van collega’s en hebben nog steeds een sterk en professioneel team. Wel is er een aantal collega’s vertrokken die een uitdaging buiten de branche hebben gevonden.” Heb je naast het openen van een winkel nog andere plannen? “Een ondernemer heeft altijd plannen maar op dit moment ligt de focus op herstel. Hopen dat de situatie rustig blijft en er steeds meer bestemmingen open zullen gaan zodat we richting de zomer van 2022 alles weer aan kunnen bieden.” Je werd enkele maanden voor de coronacrisis losbarstte aandeelhouder bij DTA. Hoe bevalt het tot nu toe bij DTA? “De toetreding als aandeelhouder bij DTA bevalt erg goed en zeker tijdens het afgelopen jaar was het zeer waardevol dat onze belangen perfect behartigd werden, ook het sparren met mede aandeelhouders was op sommige momenten erg prettig. Met de huidige marktontwikkelingen is het ook fijn om als retailer bij een solide club aangesloten te zijn.” Hoe is de verhouding zelf gepakketteerde reizen/touroperator pakketten nu bij jullie? “Binnen Westbound zagen we de laatste jaren een toename van maatwerk/zelf samenstellen, terwijl daarnaast de vraag naar de touroperator pakketten ook groot bleef. In de huidige situatie is er bij de klant vooral vraag naar zekerheid en daar proberen wij op in te spelen.” Wat zijn je verwachtingen voor de komende weken/maanden? “Als de situatie met betrekking tot Covid-19 onder controle blijft en er steeds meer bestemming open zullen gaan dan verwacht ik een enorme toename van de vraag naar reizen in het algemeen. Het is nu al goed te merken dat iedereen weer zin heeft om te gaan reizen en als dat straks weer onbeperkt kan dan denk ik dat we een hele goede periode tegemoet gaan.”

Deel dit artikel