Special Bonaire

Touroperators aan het woord...

Door: Arjen Lutgendorff


Dat Bonaire populair is merken ze ook bij TUI. Milou Vlaskamp (productmanager) laat namens TUI weten dat TUI fly nog niet eerder zoveel vluchten naar Bonaire heeft gehad in de winter.

Hoe gaat het met de verkoop van Bonaire? “Bonaire wordt dagelijks aangevlogen. We zien momenteel een grote last minute trend en zijn erg tevreden over de verkoop.” Wat zijn de plannen van TUI met Bonaire? “Net als deze zomer, wordt er ook komende winter weer zeven keer naar Bonaire gevlogen (zes keer combi met Curaçao en één keer met Aruba).” Hoe staat het ervoor met het nieuwe Time to Smile die op het eiland wordt geopend? “Er wordt hard gewerkt aan ons nieuwe concept resort, de bouw van Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire is in de afrondende fase en de eerste gasten zullen begin december arriveren. Stijlvolle een- of tweekamerappartementen, maar ook vierkamerbungalows voor de grotere gezelschappen. Gelegen op een toplocatie, aan het mooiste strand van Bonaire en op loopafstand van het knusse Kralendijk.”

Ik zag dat KLM meer vluchten gaat inzetten naar Bonaire, hoe zit het met TUI fly? “We hebben al ingespeeld op de vraag van de markt. Vanaf afgelopen juli vliegen we zeven keer per week naar Bonaire en dat trekken we door in de winter. De zeven vluchten die nu gepland staan zijn dus al een behoorlijke uitbreiding. We hebben nog niet eerder zoveel vluchten naar Bonaire gehad in de winter.” Via TUI.be wordt Bonaire nog niet aangeboden. Werken jullie er wel aan om dit te gaan doen? “Op dit moment staat Bonaire nog niet op de planning voor TUI België.”


“Sinds de lancering hebben we prachtige Bonaire-boekingen gemaakt”

In april 2021 werd bekend dat de Jong Intra Vakanties Bonaire gaat aanbieden. TravelPro sprak erover met Bonaire-specialiste Marjolein Borsje.

Hoe loopt Bonaire? “We zijn ontzettend enthousiast over de Antillen en zeer zeker ook over Bonaire. We hebben sinds de lancering in het voorjaar prachtige boekingen gemaakt, ook voor wat grotere gezelschappen. Al met al zijn we erg blij met de omzetontwikkelingen. Voor ons een kans om reeds geboekte klanten voor voornamelijk Amerika toch een alternatief te bieden. De reden dat we met de ABC-eilanden begonnen zijn, ligt verankerd in de vraag vanuit de retail. We hebben daar met veel plezier meteen op ingespeeld.” Wat zijn enkele van de accommodaties die jullie aanbieden? “Heel bewust hebben we ervoor gekozen om het hotelaanbod dat we op de website publiceren voor Bonaire klein te houden. Het typisch Caribische Ocean Breeze Boutique hotel is een kleinschalig hotel nabij Kralendijk en een groot succes, maar ook het sfeervolle Eden Beach, direct aan het strand gelegen, is geliefd onder Nederlanders. Natuurlijk hebben we naast ons aanbod op de website nog veel meer mogelijkheden die via onze maatwerkafdeling kunnen worden opgevraagd.” Waarin onderscheidt het Bonaire-aanbod zich met dat van andere aanbieders? “We zijn heel flexibel in reisduren en zijn niet aan vaste strandpakketten en vluchtdagen gebonden. Op deze manier is het ook mogelijk om mooie combinaties samen te stellen van meerdere eilanden, wij regelen de tussenvluchten, transfers en autohuur uiteraard ook.” Welke plannen hebben jullie voor Bonaire? “Op termijn willen we ons aanbod op de website nog verder uitbreiden, maar voor speciale verzoeken kan men altijd op onze maatwerkafdeling terecht, ook voor accommodaties die we niet standaard aanbieden.” Wat zijn enkele van je favoriete plekjes op het eiland? “Wat het eiland zo uniek maakt is het gemak waarmee je de spectaculaire onderwaterwereld kunt ontdekken. Van de 89 openbare duikplekken zijn er 54 waarbij je zo vanaf het strand of de pier het water in stapt. Een van mijn favoriete duiklocaties is ‘1000 steps’, het kost even wat moeite maar eenmaal in het water is de kans hier zeer groot om zeeschildpadden te spotten! In het zuidwesten van het eiland, in de baai van Lac kun je prachtig kanoën, een aanrader!”


“Geen stuntprijzen, maar eerder beddenkrapte op Bonaire”

Corendon begon met het aanbieden van Bonaire in 2017 met een kleine 100 stoelen per week bij KLM. TravelPro sprak erover met Sjoerd de Kort (Directeur Product, Yield en Contracting Corendon).

Hoe zit het vandaag de dag met het aantal stoelen? “Inmiddels zijn we uitgebreid naar 240 stoelen per week bij KLM en we verwachten zeker in de toekomst verder door te groeien.” Ik lees over stuntprijzen op onder meer Bonaire. Hoe zien jullie dat? Is het bijvoorbeeld goedkoper dan voorheen? “We bieden op Bonaire, zoals op al onze bestemmingen, een erg scherpe prijs aan. Gezien de toenemende vraag naar Bonaire verwachten we geen extreme stuntprijzen, maar eerder beddenkrapte. Onze bingo-verrassingsreizen zijn doorgaans extra scherp geprijsd.” Voor wie is Bonaire een geschikte bestemming? “Het is een ideale (winter)zon-, zee- en strandbestemming, voor stellen, maar ook voor gezinnen met kinderen. Bovendien is Bonaire ontzettend populair bij duik-, snorkel- en surfliefhebbers.” Wat voor type accommodaties bieden jullie aan op het eiland? “Van fijne boutique hotels tot heerlijk beachresorts, en ook populaire kwaliteitsresorts (vaak met eigen duikschool) zoals het luxe Delfins Beach Resort met het beste restaurant van het eiland Brass Boer van Jonnie & Thérèse Boer.” Wat zijn de plannen van Corendon met Bonaire (meer aanbod, eigen hotels enzovoorts)? “We gaan het aanbod uitbreiden met splinternieuwe appartementen op een nieuw villa eiland van het Van der Valk Plaza Island Residence Bonaire.”

Deel dit artikel