Digitale studiereizen van Sunair

“Een goed gevoel krijgen, even ontspannen en dat alles met een beetje humor”

Door: Sharon Evers


Heel af en toe vertrekt er een groep reisadviseurs op studie- of inspectiereis. Maar veel aanbod is er - logisch ook - niet. Sunair Vakanties zocht noodgedwongen naar een tijdelijke oplossing en vond die in digitale studiereizen. En met succes. TravelPro stelde vier vragen aan Linda Andeweg (salesmanager bij Sunair Vakanties). Tijdens jullie digitale studiereis naar Reykjavik gingen meer dan 200 reisadviseurs mee. Heb je enig idee waarom de digitale studiereizen zo populair zijn? “We horen dat de reisagenten het fijn vinden om even ongeveer vijf kwartier in een reismodus te zitten, even met elkaar op reis, met het ‘wij-gevoel’ en ondertussen kennis op doen voor als we weer kunnen en mogen. Een goed gevoel krijgen, even ontspannen en dat alles met een beetje humor. Infotainment, noem je dat zo? De chat wordt veelvuldig gebruikt en deelnemers zijn echt ruim een uur ‘op reis’. En wij ook! Heerlijk! We zijn nog nooit zoveel weggeweest…”

Linda Andeweg, Marja Bouwmeester en Hindrika de Vries

De digitale studiereizen worden binnenkort uitgebreid met nieuwe bestemmingen. Komen er nog meer bestemmingen aan? Of gaat het vaker worden gehouden? “We hebben de volgende digitale studiereizen: Athene, Wenen, Porto/Lissabon, Rome, New York, Londen, Valencia en Kanaaleilanden en Krakau is in de maak. Door het grote aantal aanmeldingen iedere keer, gaan we de studiereizen nu herhalen en nieuwe maken. Op 26 oktober staat er een gepland voor Londen en 29 oktober gaan we digitaal naar Porto en Lissabon. Aanmelden kan via SJORS en de deelname is gratis. Zolang de reisagent dit fijn vindt, kennis vergaart en wij één of twee contactmomenten per week hebben, is het voor ons natuurlijk super om te doen. Alhoewel we natuurlijk liever echt op reis gaan. Daar kijken wij ook naar uit.” Hoe kom je tot deze bestemmingen? “Het zijn veelal populaire bestemmingen, die we normaal gesproken veel verkopen. Krakau bijvoorbeeld dit is - op dit moment - een gele bestemming en verkopen we momenteel veel. Als reisagenten een verzoek hebben qua bestemming, dan kijken we hier natuurlijk ook naar. Kanaaleilanden gaan we in december herhalen, als de nieuwe brochure weer uit is. Dan wordt dit voor de reisagent ook weer actueel.” Hoe gaat het verder? “Wij gaan ‘gewoon’ verder, blijven nieuwe studiereizen aanbieden en ondertussen proberen we te blijven luisteren naar de reisagent, want tips zijn welkom! En zodra het kan gaan we ook weer fysiek naar de reisagent toe en echt op reis! Daar verlangen we naar. We blijven vooruitkijken.”

Wat vindt de reisadviseur?

Waarom ben je meegegaan op deze digitale studiereis? Eline Bakker - Loots (D-reizen Vakantiewinkel Heyhoefpromenade): “Ik ben meegegaan op deze digitale studiereis naar Reykjavik, omdat ik hele goede ervaringen heb met de reisorganisatie Sunair en ze leuke studiereizen organiseren. Ik wil graag een keer naar IJsland, dus was zeer benieuwd en had er zin in.” “Belangrijke informatie” Ilse Kippers (Westbound Travel): “Ik ben meegegaan op digitale studiereis, omdat ik het ten eerste heel erg leuk vind om ook te weten hoe het met de rest van de collega's is, en natuurlijk ook om de laatste nieuwtjes en belangrijke informatie te krijgen, maar bovenal ik heb er weer wat van opgestoken wat ik weer naar klanten kan overbrengen.”

“Enthousiaste inzet” Ludy Stuifbergen (TravelXL Reisbureau Mukro): “Ik kende de bestemming, IJsland, helemaal nog niet en vind de wijze waarop en de reuze enthousiaste inzet van het salesteam van Sunair zo goed dat de anderhalf uur voorbijvlogen.” “Uurtje wegdromen” Annemarie van Erp (The Travel Club): “De digitale studiereizen van Sunair zijn gewoon superleuk. Ze zijn heel goed in elkaar gezet ook met de chatfunctie. We zitten even ook echt in het vliegtuig en beleven ‘bijna’ de excursies door het enthousiasme van alle Sunair-medewerksters. Ook het uitnodigen van lokale partners zoals in New York en Iceland air is erg fijn. Het is even een uurtje virtueel wegdromen. Natuurlijk zijn de echte studiereizen onmisbaar maar dit is een heel goed initiatief. Leerzaam en heel leuk.” “Kennis vergroten” Cristel Geeris (VakantieXperts Bladel): “Ik ben meegegaan op deze digitale studiereis om mijn kennis te vergroten. Ik deed sowieso al veel e-learnings/webinars, dit is een leuke manier om bij te blijven. En in deze stille tijd natuurlijk een welkome afleiding.” “Leuke afleiding” Doron Dekker - Dros (VakantieXperts Amsterdam): “Ten eerste, ik word supervrolijk van de meiden van Sunair. Zij presenteren het heel leuk. Ten tweede, ik leer weer van alles over de bestemmingen en ten derde, ik heb even een leuke afleiding en heb echt het idee dat ik even op reis ben.” “Routine” Audrey Dahmen-Brouwers (VakantieXperts Sint-Oedenrode): “Landenkennis is erg belangrijk in ons vak en doordat je nauwelijks een verkopende rol hebt, mis je de routine en door het bijwonen van dit soort meetings blijf je bij. Daarnaast vind ik dat de dames van Sunair het onwijs leuk doen. In het verleden ben ik ook diverse malen met Sunair op studiereis geweest.”

Deel dit artikel