Jeannie Vincent richt club op voor reisbranche-verlaters

Door: Sharon Evers


Jeannie Vincent (The Travel Club) komt met een nieuw concept speciaal voor reisprofessionals die de reisbranche noodgedwongen moeten verlaten als gevolg van de coronacrisis. Met Show You The World, dat uiterlijk eind van dit jaar wordt geïntroduceerd, wil Vincent onder meer jaarlijks diverse meetings en events organiseren, zodat de ‘verlaters’ gelieerd blijven aan de reisbranche.

“Veel mensen die de branche moeten verlaten, zijn er vele jaren werkzaam en hebben de sector groot gemaakt. Ik zie deze mensen voorlopig ook nog niet terugkeren, alhoewel ik wel geloof dat we er sterker uitkomen. Reizen zal altijd blijven”, zegt Jeannie Vincent (Initiatiefnemer). “Maar ik hoor vaak dat mensen die onze branche hebben verlaten, het wereldje missen. Het is natuurlijk ook de mooiste branche die er is. Daarnaast hebben zij veel kennis in huis, het is zonde om hier niets mee te doen en daarom is het concept Show You The World ontwikkeld, waar we nu de puntjes op de i aan het zetten zijn.”

Jeannie Vincent


“Onze branche is ook de mooiste die er is”

Enthousiaste reacties Op de vraag hoe het concept is ontvangen, antwoordt Vincent: “We worden overstelpt met enthousiaste reacties. Van bekende tot onbekende namen uit de branche. Dat is erg leuk. Ook van mensen die jarengeleden uit de branche zijn gestapt en toch betrokken willen blijven. Ze missen de reiswereld nog steeds. Claudia Riphagen (Student aan Hogeschool Saxion) inventariseert het en zorgt voor de volledige uitrol van dit nieuwe concept. Er komt een website en we zullen actief worden op social media. Het wordt een soort ons kent ons-club.” Voor deze club mensen wil Vincent onder meer events en meetings organiseren waar ook de franchisenemers van The Travel Club bij aanwezig zullen zijn. Dit wordt momenteel verder uitgewerkt. “De afgelopen week hebben we ook ideeën ontvangen van mensen die zich bij het concept willen aansluiten, dus daar gaan we nog over brainstormen waardoor Show You The World nog uitgebreider zal worden.” Geen franchiseconcept Vincent: “Show You The World is geen franchiseconcept. Er is dus geen inschrijving nodig bij de Kamer van Koophandel en de WW-uitkering komt ook niet in gevaar. Het is een exclusieve community voor reisprofessionals.” Show You The World wordt uiterlijk voor het einde van het jaar uitgerold. “Normaal gesproken wil je zoiets live hebben voorafgaand aan het boekingsseizoen, alhoewel dat er nu heel anders uitziet.” De coronacrisis heeft ook gevolgen gehad voor The Travel Club. “Op het hoofdkantoor hebben we onze maatregelen genomen. We zaten in een pand in Culemborg en Zwolle, die laatste is opgeheven. Daarnaast hebben we een aantal ontslagrondes moeten doen. Heel vervelend allemaal. De taken zijn nu verdeeld en we proberen efficiënter te werken. Ondanks dat is het bedrijf hartstikke gezond en hebben we vet op de botten.”

Deel dit artikel