De populairste attracties en bezienswaardigheden in de VS

Door: Sharon Evers


Reizen naar de Verenigde Staten is vanaf 8 november weer mogelijk en we kunnen niet wachten om te gaan. We hebben het Empire State Building in New York meer dan anderhalf jaar moeten missen. Ook de Golden Gate Bridge in San Francisco en Yellow Stone National Park hebben maandenlang geen buitenlandse toeristen meer kunnen ontvangen. Maar het lange wachten is voorbij. Het culturele aanbod in het land is enorm en om reizigers een handje te helpen, heeft Musement, het digitale boekingsplatform voor reisactiviteiten wereldwijd, een kaart gecreëerd met daarop de populairste bezienswaardigheid of attractie in elke staat van de VS. Of je nu behoefte hebt om de grote steden, de pretparken of juist de nationale parken te bezoeken, in de VS kan het allemaal. Om de populairste attractie in elke staat te bepalen werden alle bezienswaardigheden in de 50 staten geanalyseerd en werd de attractie met de meeste Google-beoordelingen de populairste genoemd. Van noord naar zuid en van kust naar kust: Amerika zit boordevol verschillende landschappen die elk type reiziger kunnen bekoren. Daarnaast heeft elke staat zijn eigen cultuur en bezienswaardigheden die hen uniek maken. Minder bekend Liefhebbers van het buitenleven hebben een overvloed aan plaatsen om uit te kiezen. Bijna een derde van de populairste plekken in de VS zijn nationale parken en outdoor attracties. Van de grote parken zoals de Grand Canyon (Arizona) en de stedelijke oase Central Park (New York), tot minder bekende juweeltjes zoals Blackwater Falls State Park (West Virginia) of de Gulf Islands National Seashore (Mississippi) en zijn stranden.

Met kinderen Sensatiezoekers en gezinnen met kinderen zullen blij zijn te zien dat tien staten in het hele land pretparken als hun nummer één attractie hebben. Maak foto's met Mickey en je favoriete Disney-figuren in Walt Disney World (Florida) of Disneyland Park (Californië). Of waan je weer even terug in Europa in Busch Gardens Williamsburg (Virginia). Trek in chocolade? Ga dan naar Hersheypark (Pennsylvania) en beleef de zoetste dag ooit.

Terug naar het verleden Geschiedenisfanaten kunnen terug in de tijd reizen en historische voorwerpen bewonderen in het Henry Ford Museum (Michigan), ontdekken hoe het leven er in de jaren 1830 uitzag in The Alamo (Texas), of aan boord stappen van het slagschip uit de Tweede Wereldoorlog dat een museum is geworden in de USS Alabama (Alabama).

Animal lovers Dierenliefhebbers kunnen enkele van 's werelds beste dierentuinen en aquaria bezoeken. Van Omaha's Henry Doorly Zoo and Aquarium (Nebraska) tot het wereldberoemde, en een van ’s werelds grootste, Georgia Aquarium (Georgia) tot de Oregon Zoo aan de westkust, de Verenigde Staten is een uitstekende plek als je van dieren houdt.

Deel dit artikel