Welkom in Friesland

Stap in de betoverende wereld van Friesland. Een eindeloze horizon, schone lucht en overal schittert het water je tegemoet. Haal even diep adem en geniet. Maak kennis met een Friesland dat jij nog niet kent en krijg een uniek kijkje in wat Friesland een bijzonder complete bestemming maakt. Hoog tijd om te ontdekken wat Friesland nog meer is dan enkel die elf steden, die overigens superleuk zijn om te bezoeken. Wat is er allemaal te doen? Wat zijn de verborgen plekjes?

Het Friese landschap Wist je dat, Friesland in oppervlakte de grootste provincie van Nederland is, voor de helft bestaat uit water en ook nog eens voor een groot gedeelte onder zeeniveau ligt? De Friezen voeren een constante strijd tegen natte voeten. Eerlijk is eerlijk: ze hebben wel een beetje een haatliefdeverhouding met water. Van dijken, molens en kweldergebieden, tot beekjes, vaarten, plassen, sloten, singels, kanalen, meren en natuurlijk… de zee. Ga wadlopen, verken het water op een skûtsje, leer schaatsen in de winter, ontdek de sterrenhemel in één van de twee Dark Sky Parken, of maak een wandeling door één van de prachtige andere parken die Friesland rijk is. Ontdek het Friese landschap op je eigen manier.

Genoeg te beleven Iedereen kent Oerol en de Tall Ships Races. Deze zullen we in 2022 ook zeker gaan beleven én daarnaast zijn er nog veel meer evenementen in het vooruitzicht. De organisatie van Leeuwarden-Fryslân 2018 (de culturele hoofdstad van Europa in 2018) brengt in 2022 de eerste editie van de triënnale Arcadia. Een honderd dagen durend cultureel programma waaronder Bosk. Een wandelend woud, dwars door de straten van Leeuwarden. De metershoge bomen vormen het decor van verhalen, ontmoetingen en voorstellingen, gemaakt met en voor bewoners. Na hun expeditie zullen de bomen wortelschieten op een vaste plek om zo duurzaam te vergroenen. In het prachtige Oranjewoud is in diezelfde honderd dagen het decor van beeldende kunst uit alle hoeken van de wereld in de tentoonstelling Paradys. Geniet van hoogwaardige kunst in al haar vormen, terwijl kunst en natuur je bestoken met die ene vraag: Wat is de wereld ons waard? Vanaf oktober 2022 kunnen we met zekerheid zeggen dat we de woorden ‘It giet oan!’ weer zullen horen, want de Elfstedentocht is het onderwerp van de musical: De Tocht. De voorstelling vindt plaats in een speciaal gebouwd ijstheater in Leeuwarden. Met bewegende tribunes, meteorologische special effects en een immense ijsvloer van 2500 m2 komt de magie van de Elfstedentocht voelbaar tot leven. Genoeg te beleven in Friesland.

Win een Fries weekend voor twee Meer ontdekken? Neem deel aan de gratis cursus op TravEcademy, wordt een Friesland expert en maak ook nog eens kans op een Fries weekend voor twee!

Deel dit artikel