Malta neemt je digitaal mee op ontdekkingsreis

Malta neemt je digitaal mee op ontdekkingsreis

Op Malta is er genoeg te doen en te zien; variërend van musea, gallerijen, tours, sportieve activiteiten etcetera. Er komen ook steeds meer activiteiten bij of bestaande activiteiten worden in een nieuw jasje gepresenteerd. Tegenwoordig is de technologie niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hieronder worden een paar activiteiten omschreven op Malta die gebruikmaken van de nieuwste technologieën. Mobiele app van Malta De Malta Tourism Authority heeft een app ontwikkeld met daarin allerlei informatie. Deze officiële mobiele app heeft het doel om toeristen te informeren en te ondersteunen bij het plannen van hun reis. Hiermee kunnen toeristen hun tijd op de eilanden goed plannen en het maximale uit hun verblijf halen. In de app vind je onder meer informatie over bezienswaardigheden en stranden, maar ook over openingstijden en vervoersmogelijkheden. De app wordt regelmatig geüpdatet om je te voorzien van alle recentelijke gebeurtenissen die plaatsvinden op de eilanden en is te downloaden op Apple- en Android-apparaten.

Run Gozo Virtual Jaarlijks wordt er een marathon gehouden op het eiland Gozo. In 2020 gaat die helaas niet door vanwege Covid-19, deze wordt namelijk verplaatst naar april 2021, maar het team wat achter de marathon zit heeft daar wat op bedacht om de marathon een soort van nog door te kunnen laten gaan. Hardlopers over de hele wereld kunnen namelijk mee doen aan een virtuele versie van de marathon. Hardlopers kunnen zich online registreren en dan thuis of in de omgeving de marathon alsnog lopen. Via een (betrouwbare) applicatie kan je, je voortgang bijhouden en vervolgens sturen naar de organisatie. Door de organisatie worden er ook prijzen uitgerijkt aan hardlopers, zo kan je tickets winnen om deel te nemen aan de RunGozo marathon die in april gehouden wordt of zelfs een weekendje weg.

Een digitale ontdekkingstocht door Malta Wil je genieten van exposities en sites op Malta, maar kan je er op het moment niet naartoe? Geen probeem want Heritage Malta heeft hier een oplossing voor. Heritage Malta heeft namelijk haar deuren geopend in de digitale wereld. Meer dan 30 exposities en sites zijn te bewonderen via Google Arts & Culture. Hoe werkt dit? Dat is vrij simpel, je kan gewoon de app downloaden van Google Arts & Culture op je mobiele apparaat en zo digitaal een bezoek brengen. Er zijn daarom ook meerdere mogelijkheden om een bezoek bij te wonen. Dit kan zijn door foto’s en video’s, maar er zijn ook online exposities zoals die van het National Museum of Archaeology. Het aantal mogelijkheden wordt bijna dagelijks uitgebreid met nieuwe sites en exposities. Klik hier voor meer informatie.

Augmented Reality Museum Heb je altijd al willen weten hoe het er vroeger aan toe ging in ‘Het Heilige Hospitaal’, ook wel La Sacra Infermeria? Breng dan nu een interactief bezoek aan het recent geopende Augmented Reality Museum in het Mediterranean Conference Centre in Valletta en ontdek de geschiedenis door het gebruik van de allernieuwste technologie. Het museum maakt gebruik van Augmented Reality, een nieuwe techniek waarmee je rond kan kijken in een denkbeeldige wereld waardoor gebeurtenissen levensecht lijken. Met behulp van een mobiele telefoon en een geïnstalleerde app, kan de bezoeker het museum op een speelse en interactieve manier ontdekken en zo meer te weten komen over de geschiedenis van dit eerste ziekenhuis in Malta.