“Ik wil erop vertrouwen dat het stap voor stap de goede kant op gaat”

Door: Arjen Lutgendorff


Marjan van der Herberg startte Rondreisopmaat.nl in 2011 na een jarenlange carrière in de reiswereld. Zij reisde door meer dan 70 landen wereldwijd en is met haar bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een specialist in Rondreizen op Maat wereldwijd. Onlangs bezocht zij sinds lange tijd weer Zuid-Afrika en Namibië en sprak erover met TravelPro.

Hoe is het om daar te zijn? “Ontzettend fijn, vooral om partners weer te ontmoeten en te ervaren hoe fijn en relaxed het is om hier op reis te zijn.” Wat valt je vooral op? “Om te ervaren dat, behalve wat maatregelen (zoals mondkapjes en hand-sanityzing) het normale leven eigenlijk weer zijn gewone gang gaat hier. En om te zien dat het internationale toerisme weer langzaam op gang komt.” Waar moeten reizigers aan denken wanneer ze naar Zuid-Afrika of Namibië gaan? “Goed voorbereiden. PCR-test tijdig regelen, gezondheidsformulieren van tevoren downloaden en invullen en ruimer op tijd naar de luchthaven.” Hoe gaat het bij jullie met de boekingen naar deze bestemmingen? “Het komt langzaam weer op gang. Wij hebben diverse klanten op rondreis gehad sinds afgelopen zomer. En onze eigen reis hier naartoe geeft onze (toekomstige) klanten ook vertrouwen om zelf weer te gaan reizen.”

Veel mensen zijn waarschijnlijk nog bang om corona op te lopen in het buitenland. Wat is jouw boodschap wat dat betreft? “Je kunt hier veilig naartoe en door de uitgestrektheid van beide landen is social distancing geen probleem en kom je weinig in aanraking met andere mensen. Ook zijn de mensen werkzaam in het toerisme, de lodges en dergelijke vrijwel allemaal gevaccineerd. En Namibië heeft onlangs ook code geel gekregen.” Hoe zie je de toekomst tegemoet wat betreft internationale reizen? “Ik wil erop vertrouwen dat het stap voor stap de goede kant op gaat, ondersteund door gele reisadviezen die hopelijk snel worden gerealiseerd.” Hebben jullie bij Rondreisopmaat.nl nog dingen veranderd (bijvoorbeeld in aanbod)? “Jazeker, we hebben versneld ons landenaanbod uitgebreid en daarnaast rondreizen in Europa ontwikkeld; afgelopen (na)zomer waren vooral Italië, Spanje en Portugal bij onze reizigers in trek.”

Deel dit artikel