Special Emiraten

“Je ervaart in de Emiraten de perfecte mix van Europa en Azië”

Door: Sharon Evers


Rob van Helvoort (eigenaar middenoostenreizen.com) is onder de indruk van de manier hoe de Emiraten zich de afgelopen eeuw in de kijker heeft weten te spelen. “Er is iets onwerkelijks gebeurd.”

Van Helvoort: “De Emiraten zijn voor mij bijzonder, omdat het zich in de afgelopen eeuw op een unieke manier heeft weten te ontwikkelen tot economisch centrum, waardoor het nu een populaire plek is voor toeristen, zakenmensen en expats. Op de foto op deze pagina is goed te zien dat wat voor onwerkelijks hier is gebeurd in de afgelopen 30 jaar. Daarnaast is het serviceniveau van de Emiraten in de hospitality-branche van een ongekend hoog niveau. Je kunt in de Emiraten de perfecte mix van Europa en Azië ervaren.” Waarin verschillen de verschillende Emiraten van elkaar? “Als we het over de grootste emiraten houden, dan zeg ik: Abu Dhabi heeft zich meer toegelegd op het culturele aanbod, Dubai is meer de jetset-bestemming met alle perfecte restaurants, clubs et cetera. Daarnaast is Sjarjah meer gericht op echt strandvakantie- en all-in-bestemming. In Abu Dhabi, het grootste Emiraat, heb je ook vooral veel verscheidenheid qua natuur, zo heb je bij Al Ain prachtige oases. Dit is echt een minder bekend gebied in Abu Dhabi, maar zeker niet minder de moeite waard. Hier heb je ook de prachtige berg grens met Oman.” Voor welke type klant zijn de Emiraten geschikt? “Iedereen moet sowieso een keer in zijn leven naar Dubai, al is het maar om de Burj Khalifa op te gaan en je te verwonderen over alle geweldige gebouwen. Daarnaast is Abu Dhabi meer geschikt voor strandliefhebbers, omdat er veel meer strand is en ook cultuur.” Wat is jouw persoonlijke favoriete emiraat? “Dit is zeker Abu Dhabi, omdat het in mijn ogen veel meer te bieden heeft om echt een vakantie te plannen. Je kunt vanuit Abu Dhabi gemakkelijk een dag naar Dubai met de auto en je hebt in Abu Dhabi een heerlijk strand. Er is ook gewoonweg veel meer strand. Daarnaast heb je in Abu Dhabi het Louvre, wat echt een must-visit is. De Sheikh Zayed moskee is ook een fenomeen wat je niet kunt missen. Daarnaast is sinds een paar jaar het Het Qasr Al Watan presidentiële paleis te bezoeken. Ze blijven ook het culturele aanbod vernieuwen en uitbreiden, waardoor het alleen maar beter wordt. Zo opent het Guggenheim er binnenkort. Daarnaast kan je vanuit Abu Dhabi ook gemakkelijk richting Al Ain. Dat is een berggebied en woestijn in een.”

Wat zijn jouw favoriete activiteiten en hotels? “Lastige vraag, want er zijn zoveel gave hotels. Qua prijs-kwaliteitverhouding heb je in Dubai het Jumeirah Zabeel House, een fijn hotel en echt betaalbaar- met het serviceniveau van Jumeirah Hotels. Daarnaast is qua strandhotels in Dubai het Ritz Carlton echt mijn old time favourite - ook wel een beetje omdat mijn allereerste groep ooit hier sliep zo’n tien jaar geleden. Het heeft een heerlijke tuin en het is een superfijn hotel. Als je zin hebt in wat meer reuring is het FIVE hotel in Dubai ook echt geweldig met DJ’s, toprestaurants en een beetje de Ibiza-vibe. In Abu Dhabi, zonder meer het W Hotel boven het circuit voor het uitzicht. Dit is net helemaal vernieuwd. Qua strandhotel is in Abu Dhabi het Park hyatt top.” Wat zijn enkele pijlers/highlights voor komende winter? “De allesbeslissende Formule 1 in Abu Dhabi. Daar kunnen we natuurlijk niet omheen. Dit in combinatie met de World Expo is natuurlijk echt hét moment om de Emiraten te bezoeken. Rondom de EXPO worden allerlei evenementen georganiseerd die de moeite waard zijn. Daarnaast staat de opening van het Guggenheim Abu Dhabi gepland, hier verwacht ook veel van.”

Deel dit artikel