Heldere wateren, prachtige wildlife en koralen

Duiken Malta staat ook wel bekend als een van de mooiste duiklocaties van Europa. Dit heeft Malta onder meer te danken aan de heldere wateren, prachtige wildlife en koralen. Door de lange duiktraditie en het veilige, heldere water - er is weinig sterke stroming en geen getij - maakt het een ideale plek voor nieuwe of beginnende duikers.

Wrakduiken Wat het duiken in Malta uniek maakt, is dat er naast wildlife ook veel wrakken in het water liggen. Sommige wrakken liggen er als sinds de Tweede Wereldoorlog wat het nog spectaculairder maakt. Veel wrakken liggen op een diepte tussen de 30 tot 40 meter waardoor het vooral geschikt is voor de wat ‘ervaren’ duiker. Op de bodem liggen niet alleen gezonken boten en schepen, maar ook (oorlogs)vliegtuigen.

Wildlife (flora en fauna) Ook al is het onderwaterleven op Malta niet zo kleurrijk als in de tropische wateren, er valt toch genoeg moois te zien. Tijdens een duik is het niet ongewoon om tonijn, barracuda’s of octopussen te zien. Maar ook prachtige bedden van zacht koraal en zeegras waar de wat kleinere rifvissen in leven.

Blue lagoon Elke dag is er wel iets nieuws te ontdekken tijdens het duiken op Malta. Er zijn namelijk meer dan 60 duiklocaties te vinden. Een daarvan, die niet te ontbreken is op je lijstje, is de Blue Lagoon. Deze heldere lagune ligt tussen de eilanden Comino en Cominotto. De naam ‘Blue Lagoon’ heeft het gebied te danken aan de manier hoe het zonlicht het water allerlei blauwtinten geeft. Het plaatje wordt helemaal compleet gemaakt door de vele tunnels en grotten. Door het heldere water is het mogelijk om onder water tot wel 30 meter zicht te hebben waardoor je kunt genieten van de mooie onderwateromgeving.

image