Herontdek Groot-Brittannië in 2022

Het toerisme naar Groot-Brittannië komt weer op gang en de Britten kunnen niet wachten om internationale reizigers weer te verwelkomen. Goed nieuws dat in 2022 weer genoeg te beleven valt, we tippen alvast wat highlights zodat je jouw klanten kunt vertellen waarom Groot-Brittannië een bezoek waard is.

Hierom mag je Groot-Brittannie komend jaar niet missen

Het Platina Jubileum van Queen Elizabeth II Queen Elizabeth II is de eerste Britse vorstin die al 70 jaar op de troon zit. Komend jaar viert het hele VK feest ter ere van haar Platina Jubileum. Van 2 tot 5 juni staan diverse evenementen waaronder de Trooping of the Colour gepland. Andere hoogtepunten zijn een speciale dienst in St Paul's Cathedral, een live concert vanuit Buckingham Palace en de Platinum Jubilee Pageant.

UNBOXED: Creativity in the UK Een van de grootste evenementen die komend jaar gepland staat is 'UNBOXED: Creativity in the UK'. Door het hele land zullen gratis evenemenen en tentoonstellingen worden georganiseerd waarbij alles draait om de Britse creativiteit en innovatie. UNBOXED wordt samengesteld door enkele van de knapste koppen op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en kunst. Evenementen en activiteiten vinden plaats van 1 maart tot 2 oktober 2022.  

Schotland’s Year of Stories Kom in 2022 naar Schotland, wanneer het land in het teken staat van de verhalen die er geinspireerd zijn door deze prachtige bestemming. Verhalen zijn een vitaal onderdeel van de Schotse cultuur. Elke plek heeft zijn eigen verhaal en het delen hiervan via gesproken woord, tekst, lied of film is wat de Schotten met hun geschiedenis bindt. Tijdens het Year of Stories organiseert Schotland een groot aantal evenementen waarbij deze verhalen centraal staan. De bakermat van sport Groot-Brittannië staat in 2022 bol van de sportiviteit. Komend jaar verzamelen de beste golfers ter wereld zich voor het 150e Open Championship in St Andrews Schotland,. We vieren de 150e verjaardag van de eerste FA Cup finale. Engeland is in juli gastheer van het UEFA Women’s Euro 2022 en ook de Rugby League World Cup staat op de agenda. Ondertussen bereiden andere evenementen, zoals Wimbledon en Royal Ascot, zich voor op de terugkeer van vele toeschouwers en feestelijke evenementen.

Culturele jubilea en vieringen De Schotse hoofdstad Edinburgh is een stad die bekend staat om haar festivals en in 2022 vieren het Edinburgh Festival Fringe en het Edinburgh International Festival hun 75e verjaardag. Bovendien is het in dat jaar 50 jaar geleden dat de eerste Gay Pride in Londen plaatsvond en dit jaar keert het grootste LGBTQI+ festival van het VK terug. En in 2022 is het 25 jaar geleden dat J.K Rowlings tovenaarsheld in Harry Potter and the Philosopher's Stone in de schappen verscheen. Maatregelen voor reizen naar GB Sinds enkele maanden is een trip in Groot-Brittannië weer mogelijk, maar er gelden nog wel beperkingen. Volledig gevaccineerde Nederlandse reizigers kunnen weer op reis. Op dit moment ben je verplicht om een passenger locator form (PLF) in te vullen en om binnen 2 dagen na aankomst een verplichte PCR test doen en in quarantaine blijven tot je de uitslag binnen hebt. Onze tip is om de test direct bij aankomst in de UK te doen en de ervaring leert dat de uitslag vaak al binnen 24 uur bekend is. Voor de terugreis naar Nederland heb je een negatieve test nodig. Voor niet volledig gevaccineerden gelden nog extra maatregelen. Voor meer informatie zie VisitBritain’s Know Before You Go pagina. Heb je vragen of wil je meer weten? Mail dan naar marieke.vandijl@visitbritain.org

image

Deel dit artikel