Reisburo Vakantie & Zorg neemt Kon Tiki Reizen over

Door: Sharon Evers


Op 1 januari proost Ingrid Roelofs (Reisburo Vakantie & Zorg) niet alleen op een nieuw jaar, maar ook op haar nieuwe reisorganisatie, Kontiki Reizen, die zij vanaf die datum officieel heeft overgenomen van Wim Jansen en Anneke Wolters.

Als verpleegkundige in de thuiszorg kreeg Ingrid veel vragen over hoe mensen de juiste zorg moeten krijgen op vakantie, van daaruit begon zij in 2008 Reisburo Vakantie & Zorg. Een reisorganisatie gespecialiseerd in vakanties voor reizigers met een lichamelijk beperking, die de loop der jaren uitgroeide tot een touroperator die zich vooral richt op het aanbieden van kleinschalige groepsreizen voor reizigers die een lichamelijke beperking hebben en veelal hulp nodig hebben bij de dagelijkse of medische zorg. Alle groepsreizen worden begeleid door professionele zorgmedewerkers zodat de zorg voor reizigers gegarandeerd is, ook voor reizigers die bijvoorbeeld in een verpleeghuis wonen. Droom Ondertussen droomde Ingrid van een uitbreiding van haar bedrijf, of liever gezegd een verbreding. “Al jaren speelde ik met de gedachte om reizen te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Omdat het niet gemakkelijk is om dit vanaf de grond af aan op te bouwen, was het er tot nu toe niet van gekomen.”

(Tekst gaat verder onder de advertentie)

image
image

Grote verantwoordelijkheid Totdat Ingrid in oktober 2019 een advertentie zag van Wim Jansen en Anneke Wolters (eigenaren Kon Tiki Reizen), waarin werd gevraagd naar opvolging voor hun bedrijf. “Dit was mijn kans. Ik heb hen meteen gebeld, ben op gesprek geweest en de overname was vrij snel rond. Bij zowel Reisburo Vakantie & Zorg als Kon Tiki Reizen voelen we een grote verantwoordelijkheid voor onze klanten. Ze zijn bij ons geen nummer. We kennen al onze klanten, dat kan ook omdat we een kleinschalige reisorganisatie zijn. En daarom is ook erg belangrijk dat er een goede klik is tussen Wim, Anneke en mij. Zij wilden hun klanten overdragen aan iemand waarvan ze zeker weten dat diegene er op dezelfde manier instaat als zij. Anneke en Wim wilden graag het jaar 2020 nog volbrengen om ook op een waardige manier afscheid te kunnen nemen van hun gasten en om hen voor te bereiden op de nieuwe eigenaar, de overname zou praktisch per 1 januari 2021 plaatsvinden. En toen kwam corona. Helaas hebben zij hun reisorganisatie niet kunnen overdragen zoals ze het graag gezien hadden, namelijk met veel gelukkige en blije reizigers, veel van de reizen werden, zoals bij velen, geannuleerd door corona.” Fris en fruitig Ingrid heeft Kon Tiki Reizen in een nieuw en fris jasje gestoken met een kleine aanpassing in de naam; het is Kontiki Reizen geworden. Daarnaast is de website vernieuwd en is er een compleet vernieuwd aanbod aan begeleide vakanties toegevoegd. “Kontiki Reizen richt zich op de brede doelgroep van reizigers met een verstandelijke beperking, er worden kleinschalige groepsreizen georganiseerd met professionele begeleiding. We trachten iedereen thuis op te halen, maar mocht dit helemaal niet lukken dan vragen we de reizigers om naar een opstapplek in de buurt te komen, uiteraard in overleg.”

Deel dit artikel