TravelXL Archipel wordt omgedoopt tot Travel & More

Door: Sharon Evers


Het begon met zonnehoeden, maar tegenwoordig heeft TravelXL Archipel in Den Haag een metamorfose ondergaan tot interieurwinkel.

Door de verkoop van de zonnehoeden zorgde het reisbureau ervoor dat het in de ‘picture’ bleef. Ankie Jansen (eigenaar): “In de tijd dat we nauwelijks reizen boekten, de wereld steeds meer op slot ging, wilden we wel in beeld blijven. De verkoop van de zonnehoeden liep ontzettend goed. Klanten, maar ook passanten, reageerden zeer positief.”

Ankie Jansen


“De zonnehoeden waren leuk, maar daar konden we niet van leven”

Inmiddels zijn we een half jaar verder en heeft TravelXL Archipel flink uitgepakt. Het reisbureau is omgebouwd tot interieurwinkel ‘Travel & More’. Naast reizen worden er nu ook (klein)meubelen en woonaccessoires verkocht. Ankie: “We zijn gaan brainstormen over wat we nog meer konden gaan verkopen. De zonnehoeden waren leuk, maar daar konden we niet van leven. Daarom wilden we het groter aanpakken door ook letterlijk grotere artikelen te verkopen en dat zijn woonmeubelen en -accessoires en cadeaus geworden. Tegelijkertijd moesten we ook een investering doen, want de artikelen kopen we zelf in. Dat is dan wel even spannend. Maar we zijn in het diepe gesprongen en hebben bijna de hele zaak omgebouwd tot interieurwinkel. In de hoek staat een mooie industriële tafel, die ook te koop is, waaraan wij werken.” Waar het hart vol van is… Ankie is zeer tevreden over ‘Travel & More’. “Het is van begin af aan een groot succes. Onze winkel zit in een luxe wijk in Den Haag, de bewoners hebben ook wel wat te besteden en dat is natuurlijk ook fijn.” Op de vraag wat Ankie gaat doen als we straks weer volop gaan reizen, antwoordt ze: “Deze vraag wordt me regelmatig gesteld, maar ik denk dat het lastig wordt om beide te combineren. Als ik met een klant bezig ben om een reis samen te stellen, dan kan ik niet weglopen om een lamp of kussen af te rekenen. Dat wordt lastig. En ons hart ligt natuurlijk bij het verkopen van reizen, dus dat zal het ook worden.”

Ankie Jansen van TravelXL Archipel in Den Haag kreeg afgelopen weekendeen onverwachts bezoekje van minister-president Mark Rutte. “Mijn man liep hem toevallig tegen het lijf en nodigde hem uit om naar ons reisbureau te komen”, zegt Ankie. “Ik heb hem uitgebreid gesproken over onze branche en ook over zijn opmerking eergisteren bij Goedemorgen Nederland dat er extra gekeken gaat worden naar de reiswinkels. Rutte is een zeer toegankelijke man en hopelijk was ons voorbeeld nog een extra geheugensteuntje.”

Deel deze editie