Duitsland dichtbij

© Hildesheim Marketing GmbH/Dagmar Schwelle

Om al het moois te ontdekken wat Duitsland te bieden heeft, hoef je er niet eens ver op uit. Aan de Rijn en in het Rurhgebied vind je bijvoorbeeld bruisende en leuke steden. Bezoek Aachen en dwaal er heerlijk rond. Bonn staat dit jaar stil bij 250 jaar Beethoven. Fiets dwars door Bremen en Bremerhaven of ga cityhoppen door de 9+1 steden van Nedersaksen.

Bruisende steden aan de Rijn

Metropolen, industriële cultuur en carnaval - Noordrijn-Westfalen staat bekend om zijn bruisende steden aan de Rijn en in het Ruhrgebied. Maar wie denkt, dit is alles wat Noordrijn-Westfalen te bieden heeft, heeft het mis! In historische stads- en dorpskernen kunnen bezoekers een kijkje nemen in het verleden en in gezellige cafés of op romantische pleinen de bijzondere sfeer van deze plekken beleven - meestal weg van het centrum en de bekende toeristische routes. Klik hier voor meer informatie. Klik hier voor meer informatie.

© Tourismus NRW e.V.

Te gast in Aachen

Genieten van een geweldig uitzicht of een beetje ronddwalen? Dit kan je doen op de Lousberg. De Lousberg is het hoogste punt in het centrum van Aachen en een echte parel. Naast joggers die de 264 meter hoge berg beklimmen, brengen veel families tijd samen door in een van de speeltuinen en wandelaars genieten van het prachtige uitzicht over de Soers. Wil je even jouw gedachten laten afdwalen? De populaire hangmatten nodigen je uit op de noordhelling van de Lousberg om te ontspannen. Wil je meer weten over de Lousberg? De gelijknamige app vertelt je over de geschiedenis met behulp van foto’s, video’s en historische kaarten. De Aachener Hausberg komt tot leven. Een wandelroute met Waypoints en uitleg zijn ook gratis beschikbaar! Klik hier voor meer informatie.

© Niklas Birk

Welkom in Bonn

250 jaar geleden werd Beethoven in Bonn geboren. In het jubileumjaar, dat is verlengd tot september 2021, is extra aandacht voor deze beroemde componist. De gastvrije stad aan de Rijn kent een 2.000 jaar oude geschiedenis. In de omringende natuur vond Beethoven vroeger al kracht en rust. Bied gasten onvergetelijke belevenissen met afwisselende culturele uitstapjes, bijvoorbeeld naar oude kastelen en burchten. Langs de romantische Rijn kunnen zij prachtige wandel- en fietstochten maken. Klik hier voor meer informatie op: Klik hier voor meer informatie.

© Presseamt der Bundesstadt Bonn/Michael Sondermann

Fietsend films kijken

Niet alleen de gevarieerde fietspaden nodigen je uit om de zustersteden Bremen en Bremerhaven te ontdekken. In het vlakke landschap tussen Bremen en Bremerhaven liggen diverse afwisselende fietsroutes. Zo kunnen toeristen op een ontspannen manier dit stukje Noord-Duitsland leren kennen. Extra leuk is het evenement 'Film Night Rides'. De Film Night Rides in Bremen behoren ongetwijfeld tot een van de meest originele vormen van fietsrecreatie. Een mobiele bakfietsbioscoop voorzien van beamer, generator, luidspreker, scherm en een selectie van kortfilms neemt de deelnemers mee op sleeptouw. Op unieke vertoningslocaties in de omgeving komen de films tot leven zoals in een openluchtbioscoop. Klik hier voor meer informatie.

© Bremen, Bremerhaven

Cityhoppen door de 9+1 steden van Nedersaksen

Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel bieden samen met de Autostadt aantrekkelijke hoogtepunten tijdens een reis naar Nedersaksen. Charmante oude stadjes, culturele hoogtepunten, hippe winkels en restaurants, maar ook verschillende mogelijkheden om op een ontspannen manier de steden te ontdekken. Geniet van kleurrijke vakwerkgevels, middeleeuwse kerken, kastelen, parken en tuinen tijdens een sightseeingtour op de fiets. Tijdens kanotochten op de rivieren Oker, Aller, Leine of Weser beleef je de steden vanuit een heel ander perspectief. De steden zijn ook ideale startpunten voor fiets- of wandeltochten in het Harzgebergte, de Lüneburger Heide of het Weser en Leinebergland. Klik hier voor meer informatie.

© Goslar Marketing GmbH

Deel dit artikel