Go East: Berlijn, Brandenburg, Thüringen en de Oranjeroute

© visitBerlin/Sönke Sönke Schneidewind

Hieronder nemen we je mee naar het mooie oosten van Duitsland. De nieuwe hotspot van Berlijn, het boomkroonpad van Brandenburg, de prachtige natuur van Thüringen en de Oranjeroute komen aan bod.

Cultuursnuiven in Berlijn

Jarenlang een van de grootste bouwplaatsen van Europa en nu een van de grootste attracties: het nieuwe Humboldt Forum. In het hart van het historische centrum van Berlijn, direct tegenover het Museumeiland, strekt zich het nieuwe forum voor kunst, cultuur en wetenschap uit over 36.000 vierkante meter. De architectuur: een contrasterende combinatie van ultramoderne bouwelementen met de gereconstrueerde gevels van het voormalige barokke paleis van Berlijn. Het Humboldt Forum is 24 uur per dag geopend. Vanaf december 2020 worden de tentoonstellingen gefaseerd geopend. Klik hier voor meer informatie

© visitBerlin/Sönke Sönke Schneidewind

Wandelen tussen boomtoppen in Beelitz-Heilstätten

Dit boomkroonpad, op zo’n 23 meter hoogte, biedt sinds 2015 spectaculaire uitzichten op de ruïnes en de natuurrijke omgeving van het verlaten sanatorium in Beelitz-Heilstätten. Het ziekenhuiscomplex werd gebruikt tot in 1994 en kwam daarna in verval. Aan het beginpunt van de 320 meter lange wandelweg is een uitkijktoren gebouwd die een waanzinnig uitzicht biedt over het hele complex. Urban Explorers kunnen hun hart ophalen tijdens een gegidste rondleiding in de gebouwen. De site ligt op slechts een uurtje treinen vanuit Berlijn. Klik hier voor meer informatie.

© TMB/Fotoarchiv Lehmann

Overnachten in de natuur van Thüringen

Wie wil ontspannen in de natuur, weg van de drukte, met afstand en veiligheid, kan terecht in Thüringen. Hier kan je overnachten te midden van de natuur. Zo zijn er de Hainichhöfe Premium Chalets aan het Hainich National Park dat met zijn beukenbos behoort tot het UNESCO wereldnatuurerfgoed (www.hainichhoefe.de). Bos- en bergliefhebbers kunnen de nacht doorbrengen in ‘Ferienhaus Lichtung’ in de buurt van de Rennsteig. (www.ferienhaus-lichtung.de). En in het Landhotel Zur Grünen Kutte kijk je vanuit je bed door een glazen dak naar de nachtelijke hemel van het Sternepark Rhön (www.gruene-kutte.de).

© Hainichhoefe

Oranjeroute: vorstelijke vakantie

Houd je ervan om prachtige paleizen en schilderachtige stadjes te bezoeken? En trek je er graag met de fiets of de auto op uit in de natuur? Dan is de Oranjeroute, die in Duitsland 2.100 kilometer lang is en langs 22 plaatsen loopt, echt iets voor jou of jouw klanten. In Saksen-Anhalt - niet ver van de Elbe - ligt bijvoorbeeld het Tuinenrijk Wörlitz. Een echte aanrader is een tochtje met de gondel. Vaar dwars door dit prachtige park met haar imposante paleizen. De Lutherstad Wittenberg en de Bauhhausstad Dessau liggen bovendien op fietsafstand. Diverse UNESCO-Werelderfgoedlocaties op een relatief klein oppervlakte maken dit gebied werkelijk uniek.

© DZT/Juergen Blume

Deel dit artikel